Speltips

Speltips Tvååkers IF-Norrby IF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-11 16:00 Spela här

Speltips Tvååkers IF-Norrby IF
Land: Sverige Liga: Div 2 VG
Odds: 1.90 Speltips: 1X
2013-08-11 16:00 Tvååkers IF-Norrby IF 1X 1.90 Killer

Ja det är nog fler än jag som blev negativt överraskad av Tvååkers svaga vårsäsong. Laget missade en plats till division 1 på målskillnad ifjol och hade toppambitioner även denna säsongen. Inför säsongen var det en del spelarrotation samt att Tvååker fick en ny huvudtränare och spelsätt. Det tar naturligtvis tid att spela ihop sig och efter den tunga inledningen med fyra förluster på de fem inledande omgångarna så satte det sig även mentalt hos spelarna. Tvååker gick in till sommaruppehållet som nästjumbo med 8 inspelade poäng. Vilan gjorde nog laget gott och Tvååker startade höstsäsongen på bästa sätt då man tog en mycket tung seger borta mot Eskilsminne i Måndags. Tvååker gjorde i Onsdags en mycket intressant värvning i anfallaren Joakim Sjöhage som närmast ansluter på lån från Varberg Bois där han fått sparsamt med speltid denna säsongen (4 starter och 5 inhopp). 26-åringen gjorde 6 mål för Varberg i Superettan ifjol och är naturligtvis en riktigt tung förstärkning i Division 2-mått mätt. Tvååker har även förstärkt målvaktsidan med Douglas Jakobsen och försvaret med en hemvändande Mikael Torstensson. Joakim Sjöhage och Douglas Jakobsen är båda uttagna till matchen.


Norrby åkte ur Söderettan ifjol och hoppas naturligtvis på ett snabbt återtåg till Division 1. Norrby blandade och gav under vårsäsongen både resultatmässigt men framförallt spelmässigt och fick nog med sig 3,4 poäng mer än de skulle sett till det spelmässiga. Men fotboll går ju ut på att vinna och inget annat. Men Norrby är alltid svårspelade och tunga att möta. Men hur är det med formen? Förlust i sista matchen innan uppehållet. Sedan krävdes 120 minuter och straffar mot Division 3-laget Holmalund i Svenska Cupen förra veckan och närmast kommer laget från en knapp seger i omstarten mot Helsingborgs Akademi trots att Norrby spelade med en man mer i 2/3 av matchen. Norrby ligger på tredjeplats med sina 27 inspelade poäng. Fyra poäng bakom serieledande Lärje-Angered.Norrby IF är precis som sin storebror Elfsborg alltid bäst hemma på Borås Arena och sitt konstgräs där. Norrby vann hemmamötet med 3-1. Nu tror jag de blåvita från Borås kommer få det betydligt tuffare att få med sig alla poängen från naturgräset i Varberg. En tabell ljuger aldrig men Tvååker är i grunden inte så dåliga som poängskörden visar. Tvååker kommer stå för en betydligt bättre höstsäsong än sin usla vårsäsong, den saken är säker. Tvååker kommer börja klättra i tabellen och ska inte ens vara i närheten av den enda nedflyttning eller playoffplatsen till Division 3 när vi summerar säsongen. Det skulle förvåna mig VÄLDIGT mycket.


Nej personligen tycker jag Norrby har blivit lite väl stora favoriter här. 1.78 på tvåan är inget som faller mig i smaken. Men det är jag det. Norrby är inte samma maskin på resande fot. Sjöhage-effekt direkt? Inte omöjligt om ni frågar mig. 1.90 på Tvååker dubbelchans ligger något högt i min värld och även om vi inte pratar all-in material så behöver det inte vara fel att kasta in några polletter på Tvååkerpoäng.

Killer - 10 Augusti, 2013, 23:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Killer - 2013-08-11 01:42:57

Har varken skype eller FB så får fixa ett konto på twitter imorgon. Det var mer än jag visste. Jag visste att han har spelat i Elfsborg. Men Norrby var och rykte i honom nu också va? Men han valde Tvååker. Han kommer göra sina mål här. Riktigt tungt Råslätt mål på stopptid men Lindome fick äntligen sin bortaseger :)

X-man - 2013-08-11 01:35:55

Kuriosa till din rek (som jag förövrigt hoppas INTE sitter ;-))är att nämnde Jocke Sjöhage är en stor Norrbyit.

X-man - 2013-08-11 01:34:50

I see. Blev orolig ett tag. Bra med utbyte vad det gäller bonnfotboll. Finns på Skype eller FB annars.

Killer - 2013-08-11 01:28:53

Hallå grabben! Har varit bortrest/upptagen ett längre tag nu och fanns ingen tid för twitter så då tog jag bort den. Men jag trodde att det var som på facebook att kontot bara inaktiveras tills jag loggar in igen men så funkade det tydligen inte där. Får se om jag orkar skapa ett nytt konto inom kort. Det är väl för att tjöta bonnfotboll med dig då för alla följare är ju gone.

X-man - 2013-08-11 01:13:39

Killer! Vart tog du vägen på Twitter?
Du ser vem detta är va?
/Borås