Speltips

Speltips Vinnare Premier League

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-17 13:30 Spela här

Speltips Vinnare Premier League
Land: England Liga: Premier League
Odds: 3,50 Speltips: Chelsea
2013-08-17 13:30 Vinnare Premier League Chelsea 3,50 Hallberg_GTE

Premier League drar som bekant snart igång igen och det spekuleras givetvis först och främst i vilka storspelare som kommer att anlända till storklubbarna som konkurerar om ligatiteln under den högtrovärdiga silly season, som man inte kan annat än att älska. När allt sedemera är klappat och klart och lagets respektive trupper är spikade för hela säsongen (iaf fram till januari) så kommer snacket att trissas upp om vilket lag som kommer att plocka hem Premier League.

Min gissning är att José Mourinho kommer tillbaka till Chelsea och gör det han har blivit känd för som den stora tränarprofilen han är. Nämligen att han vinner titlar, och därmed vinner han och Chelsea Premier League.

Motivering: José Mourinho behöver ingen närmre presentation. Alla vet vem han är och vad han har åstadkommit tidigare i sin karriär med samtlig lag som han befogat över. Och nu undrar vi förstås vad han kan åstadkomma i sin comeback i Chelsea?

Varför lägger jag så stor vikt vid tränarens betydelse här?

Jo för att jag anser att Man Uniteds, Man Citys och Chelseas spelartrupper är av nästan identisk kvalité när man sammanfattar alla lagdelar tillsammans och sätter ihop dem till ett s.k. lag. Visst, det ena laget kanske har lite mer spets än det andra på någon position men överlag så är det ganska nätt och jämt vill jag påstå. Och det är som bekant tränarens ansvar att få ut så mycket som möjligt utav sitt lag som han förfogar över för att dem skall fungera ihop och prestera så bra som möjligt. Och är det någon manager som bevisligen år efter år har fått ut full potential för det laget han befogat över så är det José Mourinho.

José Mourinho kommer till ett Chelsea som har fått behålla sin trupp intakt sedan förra säsongen och man har spetsat till laget med den tyske landslagsmannen André Schurrle. Jag har dock ingen större koll på vad nämnde Shurrle har uträttat i sin karriär så jag låter det vara osagt. I alla fall så är Mourinho en sann expert på att få ut lagets fulla potential och han finslipar extra mycket kring smådetaljer för att få det att klicka till 100 procent. Han anpassar sig efter sitt spelarmaterial och bygger sitt spel därefter. Och han har alltid gjort det med framgång. Ett bra och tydligt exempel på det är när han spelade en taktisk defensiv – och kontringsfotboll i Inter där han vann trippeln och säsongerna därefter spelade han en mer anfallsinriktad fotboll i Real Madrid där han bl.a. vann La Liga och Copa Del Rey. Han tog dem också till två semifinaler i CL. I båda klubbarna levererade han alltså som vanligt med framgång. Därmed kan vi räkna med att han kommer att anpassa sitt spel efter sitt material i Chelsea och troligtvis så kommer han att få ut så mycket som möjligt utav laget.

Det som kanske talar lite emot Chelsea är att José Mourinho av egoistiska anledningar satsar mer på att vinna Champions League när slutspelet närmar sig, vilket skulle kunna äventyra en ev. titelstrid i ligan. En tredje CL-titel för Mourinho skulle f.ö. göra honom till den första managern i världshistorien att vinna Champions League med tre olika klubbar från tre olika ligor, något som han själv uttalat sig om att det är hans största dröm.Men allt beror såklart på lottning och dåvarande tabellposition.

Sen tror jag att mycket kommer att hänga på att Chelsea får in en numera erkänt duktig striker i laget som har en hög lägsta nivå för att målproduktionen skall klicka hela säsongen. I skrivande stund ryktas det om att Wayne Rooney har meddelat sina lagkamrater i United att han skall lämna för just Chelsea, samtidigt som Chelsea ryktas vara ute efter Samuel Eto’o. Oavsett vem som anländer (för någon kommer att anlända) så är det två erkänt duktiga anfallare som jag är övertygad om att dem kommer att leverera i både ljusa och mörka stunder, till skillnad från Chelseas nuvarande anfallsbesättning. Om inte någon striker anländer så lägger jag mina förhoppningar till Romelu Lukaku som har en bra säsong bakom sig i West Bromwich och som jag tror kan vara redo att ta steget till nästa nivå. Man vet ju aldrig med Demba Ba heller, som vi alla vet kan när han verkligen är i form. Men då vill det till att han är det också. Torres har vi nog alla gett upp hoppet om...

Det ryktas också om att David Luiz är på väg bort till Barcelona. Det vore såklart ett tapp för Chelsea. Dock så har man en väldigt god mittbacksuppsättning bredvid med Ivanovic, Terry och Cahill. Och skulle det krisa är inte Chelsea sena med att öppna plånboken för att få tag i en ersättare, det har vi sett förut.

Konkurrenterna då?
Jo jag tänker fatta mig kort kring dem.

Jag tror inte på Man United i år. Först och främst för att Sir Alex inte är manager längre och att jag tror inte att hans ersättare har en chans att fullfölja den adlade skottens arbete. Jag tror att vi under den här säsongen verkligen kommer att få se hur enormt mycket Sir Alex har betytt för Man United under alla dessa år. All respekt för David Moyes. Han har gjort ett bra arbete i Everton, men han har också gjort det under betydligt mindre press än vad han kommer att få göra i Man United. Han har dessutom aldrig coachat ett topplag likt Man United vare sig i ligan eller i CL eller överhuvudtaget i toppsammanhang. Så jag tror att hans bristande erfarenhet av coaching i ett topplag som Man United kommer att spela en viktig faktor. Där har både Mourinho och Pellegrini enligt mig mer erfarenhet och bättre kunskaper.

Sen så känns Man Uniteds spel ganska bristfälligt i skrivande stund och magkänslan just nu är att detta inte blir Man Uniteds säsong. Sen är en försäsong alltid en försäsong, det tåls alltid att minnas. Men dem känns på något sätt inte lika slagkraftiga i år. Man har svårt att rekrytera till sig spelare som man är i behov av och dessutom är Rooney på väg bort. Och jag tror mycket beror på att just Moyes som tränare inte attraherar spelare i samma grad som Sir Alex gjorde. Och får inte Moyes in dem spelare han vill ha för att göra laget och truppen komplett så tror jag faktiskt att inte United blir att räkna med denna säsong.

Jag tror inte heller på City, även om jag ser dem som dem absolut farligaste utmanaren till Chelsea.
Man har ett fantastiskt lag, rakt igenom. Inga direkta svagheter på någon position. Och egentligen bör vilken manager som helst med någorlunda kunskap kunna coacha detta stjärnspäckade lag. Jag tror dessutom att Pellegrini kommer att göra ett fantastiskt arbete med City, men jag tror inte att det kommer att räcka hela vägen. Och det avgörs i min mening på att José Mourinho är en erkänt duktigare och bättre manager på många plan än vad Manuel Pellegrini är.
Dessutom ställer jag mig frågande till Citys nuvarande försvarsspel. I träningsmatchen mot Milan gjorde man 5 mål på 35 minuter, men man släppte därefter in 3 på bara 10. Det blev även två stycken baljor i baken mot Bayern (kunde ha varit upp mot 5-6) och tre stycken i baken mot Arsenal. Och jag ställer mig frågande till hur Citys försvarsspel kommer att fungera i år då jag tror att Pellegrini inte har samma defensiva struktur i sin taktik som Mancini hade. Sen tror jag också att försvarsspelet kommer att bli allt bättre med säsongen. Man just ni inledningsvis under säsongen känns det som en ostabil faktor, vilket kan komma att kosta värdefulla poäng i slutändan.

Och i slutändan är det Mourinhos taktiska egenskaper innan och under matcher, hans spel bakom galleriet som retar upp motståndarna och hans erfarenhet på tränarbänken som kommer att avgöra det här.

Oddsen på Man City, Man United och Chelsea är nästan i identiska bland alla spelbolag. Jag lägger dock mina pengar på Chelsea och förlitar mig på att José Mourinhos tränarerfarenhet med allt vad det innebär blir den avgörande faktorn.

Spelet spelas f.ö. hos Betway .

Hallberg_GTE - 11 Augusti, 2013, 19:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-08-12 21:39:05

Instämmer. Bra rek tror Mourinho är avgörande precis som du skriver.

Cash-Is-King - 2013-08-11 23:10:01

Tror också på Chelsea!!!