Spelar ö1,5 mål i andra halvlek i matchen mellan Ängelholm och Landskrona BoIS på måndagskvällen. Den som vill kan vänta till halvtid och spela live till ett odds som möjligen är någon tiondel högre, men jag spelar pregame.

Över 1,5 mål i 2:a halvlek har inträffat i 6/8 bortamatcher för Landskrona i år. För Ängelholm är motsvarande siffror på hemmaplan 5/8.

Mycket talar för Ängelholm i det här derbyt. Man kommer till spel med mycket bra form och tre raka segrar, med en målskillnad på imponerande 11-1. Bois har två raka förluster efter uppehållet. Jag var därför först inne på att spela ettan här, men jag har en liten känsla av att det kan vara en reaktion på gång och skulle jag spela tecken-spel skulle jag nog köra X2 här. Vad jag däremot har en känsla av är att det kommer bli tajt och tufft i början. Skulle inte förvåna mig om det är noll eller högst ett mål i paus för att sedan öppna upp sig i andra.

9. Ängelholm 17 6 5 6 29:24 23
11. Landskrona 17 6 3 8 25:24 21

Bois ligger lite småskrynkligt till då man bara har två pinnar ner till kvalplats. Tillden här matchen har bortalaget Landskrona också en del bekymmer inför matchen. Högerbacken Max Mölder (en av spelarna från den framgångsrika 84-lkullen från Bajen med bland annat Runström och Zengin) är liksom mittfältaren Andreas Dahl avstängd. Mittbacken Liridon Leci är skadad precis som Alexander Tkacz (ytterback eller yttermittfält). Samtliga hade förmodligen startat i den här matchen om de varit tillgängliga.

Ängeholm saknar Jonas Nilsson (9 matcher från start) och Zeyn S-Latef (5 matcher från start). Inte alls lika tunga avbräck som för Landskronas del.

Jag tror att första halvlek kommer bli relativt tajt och tillknäppt. Det är ett derby så det kommer förmodligen smälla lite och vara en hel del kamp. I andra halvlek kommer det öppna upp sig, vilket kommer leda till möjligheter för Alex Nilsson i Bois samt Barny, Staaf och co. i ÄFF. Statistiken är också på vår sida i det här spelet.

Vårmötet slutade 0-0, men lagen möttes även i Svenska Cupen i våras, då vann BoIs med 3-1 efter att samtliga mål kommit i andra halvlek.