Speltips Skytteligavinnare Serie A

SPORT

Fotboll

LIGA

Serie A

PUBLICERAD

14/08/2013 14:01

post-img

Skytteligavinnare Serie A

SPELSTOPP

24/08/2013 18:00

Speltips Skytteligavinnare Serie A

Hallberg_GTE

Hallberg_GTE

Johan Hallberg

PUBLICERAD

14/08/2013 14:01

PUBLICERAD

14/08/2013 14:01

SPELSTOPP

24/08/2013 18:00

SPORT

Fotboll

LIGA

Serie A

post-img

Skytteligavinnare Serie A

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 8,00
Tips Mario Gomez
bet-at-home
Gå till bet-at-home

Tycker mig verkligen ha hittat ett värdigt spel i årets upplaga av Serie A. Det är titeln som skytteligavinnare i Serie A och Betway erbjuder 8,00 gånger pengarna på att Mario Gomez plockar hem den titeln och det nyper jag utan att tveka. Jag förklarar även varför.

Fiorentina värvade inför säsongen Mario Gomez för 175 miljoner kronor av Bayern München, vilket enligt mig är ett riktigt så kallat ”fynd” och förmodligen det största kapet under årets silly season.

Mario Gomez var under den gångna säsongen skadad inledningsvis och fick därefter se sig petad i dem flesta matcherna av Mario Mandzukic. Men när Gomez väl var på plan så levererade han flest mål per antal spelade minuter, vilket säger en hel del om honom och hans målproduktion. Säsongen 2010/2011 vann han skytteligan på 28 gjorda mål och säsongen 2011/2012 gjorde han 26 mål, dock så vann han inte skytteligan det året. Samma år mäktade han också med hela 13 mål i Champions League. Och det är väl under dem här säsongerna som Gomez slagit igenom på allvar som gjort honom känd som den världsklassanfallare och målskytt som han är.

Mario Gomez absoluta styrka är spelet i boxen. Han har ett komplett rörelsemönster som gör att han vet hur han skall agera så fort bollen är på väg mot straffområdet. Han vet när han skall diagonallöpa, han vet när han skall ta kliv snett inåt bakåt, han vet när han skall störta mot första stolpen osv. Han enormt stor och stark vilket gör det svårt för motståndarna att hålla honom borta i närkampspelet. Han är dessutom komplett vad det gäller hans sätt att göra mål i boxen. Han är bra på huvudet, kan han avsluta med bägge fötterna och han är giftig och hugger snabbt på returerna. Dessutom är det inte helt otänkbart att Gomez kommer att ta straffarna i Fiorentina för att öka på hans målproduktion.

Gomez har bevisligen år efter år levererat i den tyska ligan och även i landslaget. Nu flyttar han alltså söderut till Florens och Fiorentina. Det stundar alltså en ny utmaning för honom i ett annat land med en helt annan filosofi vad det gäller hur man spelar fotboll. Istället för den kontringsskickliga, svängiga och mer öppna fotbollen i Tyskland ställs han nu inför den taktiskt skickliga, mer tilltäppta och stängda fotbollen i Italien. Och enligt många experter har många spelare svårt att etablera och anpassa sig under den första säsongen i Serie A. Och det är väl lite det som talar emot Gomez. Att han inte kan anpassa sig tillräckligt och därmed inte kan leverera. Att han dessutom har en historik av att drabbas av skador emellanåt är något som jag också oroar mig för. I skrivande stund är dock Gomez frisk och kan gå för 100 %.

Sen är inte allt upp till Gomez själv, utan även hur Fiorentina väljer att bygga upp sitt spel och hur dem vill använda sig av honom. När Gomez var som bäst utnyttjade Bayern just Gomez spel i boxen vilket gjorde att han kunde leverera som han gjorde. Jag har ingen koll på hur Fiorentina spelar sin fotboll och vem dem väljer att fokusera sitt spel kring. Det faktum att Fiorentina knep en 4:e plats förra säsongen, spelade en väldigt bra och positiv fotboll (enligt uppgifter) samt mäktade med att göra 72 mål under hela säsongen (näst bäst efter Napoli) lovar gott för årets säsong. Bäste skyttekung i Fiorentina förra säsongen var Jovetic på 13 mål. Och känslan är att Gomez kan leverera bättre än så. Dessutom vore det dumt av Fiorentina att inte utnyttja Gomez egenskaper eftersom han faktiskt är en av dem bästa i världen på att just göra mål.

Mario Gomez aspirrerar ju inte själv på titeln som skytteligavinnare utan får även stöta på konkurrens i form utav Ballotelli, El-Sharaawy, Higuain, Tevez, Llorente, Di Natale m.fl. Ska förklara lite kort varför jag anser att dem inte kommer att räcka till.
Vad det gäller Balotelli (4,00 - 5,00 i odds) så vet man sedan tidigare att man inte vet vad man får ut av den grabben. Han är en riktigt duktig fotbollsspelare och han är en sann målskytt när han väl är i form, dessutom har han aldrig missat en straff i hela sitt liv. Hur coolt är inte det? Men, det som talar emot Balotelli är just hans humör. Det faktum att han med jämna mellanrum hamnar i bråk kan/kommer leda till att han är avstängd ett par matcher emellanåt och därmed minskar ju såklart hans chanser att göra mål. Dessutom har han en historik av att vara lite skadebenägen emellanåt, något som också minskar hans chanser.

En spelare som Higuain (4,00 - 6,50 i odds) vet man inte riktigt heller var han står, och det känns som han står lite i samma sits som Gomez. Han är onekligen är bra spelare eftersom han varit ordinarie i Real Madrid och Argentinska landslaget, där han har levererat med framgång. Och jag tror att Higuain kommer att göra väldigt bra ifrån sig i Napoli. Men sedan han drabbades av en ryggskada under förra säsongen så har han enligt rapporter inte kommit upp till den nivå han en gång hade, och därför känns han inte som den spelaren som kommer att leverera 25 + mål under sin första säsong i Serie A. Skulle han däremot bli frisk och komma tillbaka i gammal god form kan han mycket väl vinna skytteligan. Oddsen på Higuain lockar däremot inte. Jag skulle tippa på 15-20 mål för Higuain.

En gamma räv som Di Natale (8,00-10,00 i odds) får heller inte glömmas bort. Och jag ser väl honom som Gomez absolut största konkurrent då han i stort sett alltid levererar 20 + mål varje säsong. Han har dessutom vunnit skytteligan ett par gånger tidigare i sin karriär. Jag skulle vilja jämföra Di Natales säsong med att singla slant. Antingen så gör han succé som han gjort förut och levererar 25 + mål. Eller så gör han inte succé, drabbas av skador och hamnar runt 12-18 mål. Vilket inte räcker till för att vinna skytteligan. Alltså, 50/50 på att det går åt det ena eller det andra hållet. Sen hänger också mycket på hur Udinese som lag kommer att fungera under säsongen. Blandar man sig in i topp 6 som man gjort ett par år nu så kommer Di Natale att leverera. Gör man inte det kommer han att leverera ändå, men inte i lika hög grad. Många faktorer spelar in här, vilket gör att jag väljer att avstå spel på Di Natale.

Juventus är en målmaskin i sig men det skall inte glömmas att Juventus sitter inne på fyra stycken anfallare av världsklass (Tevez, Llorente, Vucinic, Giovinco) och alla kan inte spela samtidigt. Och av det jag sett så brukar Conte rotera ganska frekvent i anfallet och dessutom utgörs mycket av Juventus målskytte av deras mittfältare. Under dem två gångna säsongerna har ingen anfallare i Juventus gjort mer än 10 mål, vilket talar ganska mycket för att ingen kommer att leverera 20 + under den här säsongen. Jag tror att Tevez kommer att matchas mest av alla anfallare, men inte tillräckligt för att kunna vinna en skytteliga.

Sedan finns det spelare som El-Shaarawy, men han känns inte tillräckligt redo att ta nästa steg. Osvaldo, Klose och Milito är också målskyttar av klass. Men samtliga spelar i lag som troligtvis inte kommer att etablera sig i den absoluta toppen av Serie A och det minskar chanserna för att vinna en skytteliga.

Fiorentina har fått behålla i stort sett hela sitt lag från förra säsongen (utom Jovetic) och dessutom fyllt på med en bunt erfarna spelare och ett par intressanta framtidslöften. Det pågår alltså en storsatsning just nu och Fiorentina är på väg upp mot toppen igen. Förra året slutade man på en 4:e plats, 17 poäng bakom Juventus, 8 poäng bakom Napoli och 2 poäng efter Milan. Man mäktade med att göra hela 72 stycken mål, vilket alltså var näst bäst efter Napoli. Jag tror alltså att man fullföljer förra årets prestation, både vad det gäller tabellplacering och målproduktion. Nyckeln till en lyckad säsong är ett bra målskytte, och det är jag övertygad om att Mario Gomez kommer att stå för.

Därför spelas Mario Gomez som vinnare av skytteligan i Serie A till 8,00 i odds hos Betway .

This is the stats tab
This is the post tip

Skytteligavinnare Serie A

SPELSTOPP

24/08/2013 18:00

Skytteligavinnare Serie A

18+ Spela ansvarsfullt Regler & Villkor gäller

Odds 8,00
Tips Mario Gomez
bet-at-home
Gå till bet-at-home

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Hallberg_GTE -  19 Aug - 18:30
DrTehrani

Det står i reken, men det blev fel i texten och det är meningen att det skall vara en kolumn innan jag skriver om Balotelli. Men såhär skrev jag i vilket fall:

"Vad det gäller Balotelli (4,00 - 5,00 i odds) så vet man sedan tidigare att man inte vet vad man får ut av den grabben. Han är en riktigt duktig fotbollsspelare och han är en sann målskytt när han väl är i form, dessutom har han aldrig missat en straff i hela sitt liv. Hur coolt är inte det? Men, det som talar emot Balotelli är just hans humör. Det faktum att han med jämna mellanrum hamnar i bråk kan/kommer leda till att han är avstängd ett par matcher emellanåt och därmed minskar ju såklart hans chanser att göra mål. Dessutom har han en historik av att vara lite skadebenägen emellanåt, något som också minskar hans chanser."
DrTehrani -  19 Aug - 17:33
Ser att du inte har nämnt något om Balotelli, hur kommer det sig? Han är ju ändå rätt given i startelvan och även en straffskytt. Varför tror du inte på honom? För övrigt välskrivet rek!
woland -  15 Aug - 20:55
Bra rek och grymt odds. Jag spelar aldrig spel som är långsiktiga men här känns det som att Gomez borde ligga på 4 i odds. Jag ser Higuian som det största hotet helt klart. Di Natale är grym men han lär haft sina bästa säsonger bakom sig. B och ES i Milan kommer nog hamna nånstans därefter eller strax under top 5. Annars ger Dzeko 26ggr hos paddypower för att vinna skytteligan i PL.
IB. -  14 Aug - 18:34
Välskrivet. Rygg!

Bettingbonusar för nya kunder

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Gratisspelet krediterats när du omsatt din insättning 1x till min. odds 1.80. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor härStödlinjen.se" rel="nofollow" target="_blank"> Stödlinjen.seSpelpaus.se" rel="nofollow" target="_blank">- Spelpaus.se . Regler & Villkor gäller 18+
18+ Minsta insättning för att ta del av erbjudandet är 100 kr. Max bonus är 500 kr. Insättning och bonus måste omsättas femton (15) gånger med min. odds 1.90 inom 60 dagar före ett uttag kan göras. Stödlinjen.se , Spelpaus.se ">Spelpaus.se , Regler och villkor gäller.:
18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Maxbonus 500 kr sport- omsättning 6x min 1.8 i odds. Giltig i 60 dagar. Spela ansvarsfullt. I Stödlinjen.se I Spelpaus.se Fullständiga regler och villkor här.
Åldersgräns 18 år | Endast nya spelare | Min. insättning 100 kr. | Sport: Gratisspel på 120 kr vid första insättningen. Gratisspelet måste spelas inom 60 dagar. Vinster krediteras minus värdet på | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Fullständiga villkor gäller
18+ | 100% upp till 1000 kr med bonuspengar | Minsta insättning är 100 kr | Bonusen på betting har omsättningskravet 6x | Minimiodds på 1,8 | 60 dagar på dig att fullfölja bonusen från din första insättning
18+. Gäller nya kunder. Min insättning 100 kr. Giltigt i 60 dagar | Casino: Maxbonus 5000 kr. Omsättningskrav 20x i Casino & Live Casino | Sport: Maxbonus: 1000kr. Omsättningskrav: 6x på Betting. Min. odds: 1.8 Stödlinjen.se, Spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Fullständiga regler och villkor
Bli medlem, sätt in 50 kr eller mer till ditt konto och bet365 matchar din kvalificerade insättning med spelkrediter (upp till 1.500 kr) när du placerar kvalificerade spel till samma värde, och de är rättade. Sätt in 500 kr eller mer så får du även 100 gratisspel att använda på utvalda slotspel. Min. insättning för spelkrediter är 50 kr. Utbetalningar exkluderar insatsen med spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar och exkluderingar tillämpas. Min. insättning för gratisspel är 500 kr. Max. pris, spelrestriktioner, tidsbegränsningar samt villkor tillämpas.

Rekatochklart Speltips

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Idag
Live
Gio-R

Gio-R

02:30

24 Apr

Colo Colo - Alianza Lima

Fotboll - Copa Libertadores

Under 2.5 mål

1.81

Idag
Live
TobbesTips

TobbesTips

03:30

24 Apr

Winnipeg - Colorado

Ishockey - NHL

2

2.50

Idag
Live
RoloMartins

RoloMartins

04:00

24 Apr

Clippers-Mavericks

Basket - NBA

2 -2

1.91

Idag
Live
CasperJ

CasperJ

11:00

24 Apr

J. Munar - N. Borges

Tennis - ATP Madrid

Borges

2.20

Idag
Live
ablomdahl

ablomdahl

19:00

24 Apr

Ljugarbänken omgång 5

Fotboll - Allsvenskan

Specialer

9.75

Idag
Live
Polsater

Polsater

19:00

24 Apr

IFK Göteborg - Häcken

Fotboll - Allsvenskan

2 flest hörnor

2.60

Idag
Live
Stahren

Stahren

19:00

24 Apr

BP - Sirius

Fotboll - Allsvenskan

Över 2.5 + Blgm

1.92

Idag
Live
Stahren

Stahren

19:00

24 Apr

AIK - Värnamo

Fotboll - Allsvenskan

Värnamo över 3.5 hörnor

1.80

Idag
Live
alexsnacke

alexsnacke

21:00

24 Apr

Everton - Liverpool

Fotboll - Premier League

2 & U4,5 mål

1.87

Idag
Live
jewertsson

jewertsson

21:00

24 Apr

Atalanta - Fiorentina

Fotboll - Coppa Italia

BLGM

1.74

Idag
Live
CasperJ

CasperJ

11:00

25 Apr

Nishioka - Auger-Aliassime

Tennis - ATP Madrid

Auger-Aliassime -4,5

1.81

Idag
Live
Polsater

Polsater

19:00

25 Apr

Västerås - Mjällby

Fotboll - Allsvenskan

1

2.30

Idag
Live
LelleSandahl

LelleSandahl

19:00

25 Apr

Lelles Fantasytips - omg 5

Fotboll - Allsvenskan

Dubbelkombo

4.03

Idag
Live
Polsater

Polsater

19:00

25 Apr

Djurgården - Malmö

Fotboll - Allsvenskan

Över 2,5 mål

1.92

Rekatochklart Poolspel

Odds kan ändras. Åldersgräns 18 år. www.stödlinjen.se

Författare Tid & Datum Spel Kategori Pris
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

24 Apr

Europatipset Tips 24/4 Fotboll
5184 kr
Leboff

Leboff

20:30

24 Apr

V86 Tips Åby/Solvalla 24/4 Trav
1225 kr
RoK_Bjornen

RoK_Bjornen

19:00

24 Apr

Europatipset Tips 24/4

Fotboll

5184 kr

Leboff

Leboff

20:30

24 Apr

V86 Tips Åby/Solvalla 24/4

Trav

1225 kr