Speltips

Speltips GAIS - Ängelholm

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-15 19:00 Spela här

Speltips GAIS - Ängelholm
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 2.0 Speltips: 1 (-0,5)
2013-08-15 19:00 GAIS - Ängelholm 1 (-0,5) 2.0 Polsater

Det måste vara dags för Ängelholm att få en reaktion nu? Jag spelar -0,5 (samma som rak etta) på GAIS till oddset 2.0 på bet365 , vilket går att hitta under asianfliken.

Ängelholm har fyra raka segrar med målskillnaden 13-3 i bagaget inför den här matchen. Imponerande såklart, men inte SÅ imponerande enligt mig. Två Assyriskakölhalningar när södertäljelaget hade tankar på typ armanikläder i stället för fotboll, en tajt bortaseger mot tokjumbon Brage och en mirakelvändning i Boisderbyt i måndags. Spelmässigt var jag inte imponerad av Ängelholm senast mot Landskrona. Man var tröga och sega, hade svårt att skapa lägen. Faktum är att om Alex Nilsson i Bois haft siktet rätt inställt så hade matchen varit avgjord tidigare. Nu vände man i stället efter två tilläggstidsbaljer av Robin Staaf. Ett maxflyt som inträffar en gång vart femte år typ. Sånt brukar alltid jämna ut sig. Nu har dessutom Ängelholm klättrat upp på säkrare mark i tabellen. Tack vare segern senast ligger man åtta.

8. Ängelholm 18 7 5 6 31:25 26

Det är dock tio poäng upp till kvalplats och sju lag att passera i tabellen, så att Ängelholm skulle ha något att göra med platserna som genererar eller åtminstone kan generera allsvenskt spel 2014 är inte troligt. Ängelholm lär sluta som ett stabilt mittenlag. Snarare tror jag att en viss mättnadskänsla infinner sig i laget till den här matchen. Bois senast var ett derby, lite av årets match för Ängelholm. Efter en sån urladdning är det ofta rätt svårt att ladda om igen.

GAIS kommer från en tung period . Fyra raka utan seger har gjort att man tappat mark mot toppen.
5. GAIS 18 8 4 6 30:27 28

Framför allt är det försvaret som har svikit då man släppt in tio mål på dessa fyra matcher. Senast förlorade man med 4-2 mot Degerfors borta, ingen skam i det egentligen. Positivt från det mötet var att nyförvärvet, lånet från Kalmar FF, Daniel Mendes, gjorde två baljor. För min del är det svårt att se varför Mendes fått spela så extremt lite i KFF i år, i fjol var han en av lagets främsta offensivt (efter Dauda såklart). Tror egentligen inte det handlar så mycket om kvalitet som att Nanne velat föryngra sina trupper. För mig är Mendes en duktig spelare, inte minst på superettannivå. Med Joel Johansson tillbaka efter avstängning så har man en riktigt vass duo framåt. Så här spår GAIS-redaktionen på Svenska Fans att man startar i morgon:

Vaiho
Florén - Augustsson - B Andersson - K Gustafsson
H Andersson - Spong/Wallin/Eriksson - Drugge - Eriksson/Moënza
Mendes - Johansson

Har ju usel ekonomi så klubben har tvingats släppa Jacob Olsson, som dock varit utlånad hela året. Annars inga större avbräck här.

Trolig elva Ängelholm:
Matt Pyzdrowski – Filip Stenström, Jakob Augustsson, Jesper Björkman, Mikael Dahlgren – Monday Samuel, Johan Eiswhold, Björn Westerblad, Omid Nazari – Robin Staaf, Junes Barny

Har inte sett någon trupp än, men Ängeholm saknar (antar jag) Jonas Nilsson (9 matcher från start) och Zeyn S-Latef (5 matcher från start) fortfarande. Inga större avbräck här heller.

Enligt svenskfotboll.se så är det inga avstängningar i något av lagen.

Kommentar:
GAIS sista chans att haka på toppstriden och man måste vara toppmotiverat på hemmaplan. Det är dags för en seger efter fyra matcher utan trepoängare. Ängelholm har haft en del flyt i sina senaste två matcher och deras segersvit måste ju brytas snart. GAIS borde vara det mer motiverade gänget här. Det som talar mot spelet är att formkurvorna pekar åt olika håll för lagen, men jag har en mycket stark känsla för att GAIS tar det här. Med Joel Johansson tillbaka så löser man tre pinnar här! Förra matchen hemma, mot Varberg, förlorades med 0-1 och var en rejäl floppmatch. Nu tror jag man visar sin hängivna supporterskara att man krigar för de grönsvarta färgerna. Sista chansen att haka på toppstriden här, bara tre poäng är bra nog!

Medelinsats. @nokkan21EDITERAD 2013-08-15 10.54:34

Polsater - 15 Augusti, 2013, 10:54

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
woland - 2013-08-15 19:01:03

Håller med dig här. Jag spelar ofta på formkurvor och jag ser faktiskt inget problem här. GAIS har ett perfekt läge att komma tillbaka här och jag tor knappast Ängleholm är lika motiverade. Lägg där till att oddset är högst spelbart.