Speltips

Speltips AIK - Åtvidaberg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-19 19:00 Spela här

Speltips AIK - Åtvidaberg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.40 Speltips: AIK vinna mot noll
2013-08-19 19:00 AIK - Åtvidaberg AIK vinna mot noll 2.40 Polsater

Spelar redan nu AIK vinna & hålla nollan mot Åtvidaberg till 2.40 på bet365 . Finns under fliken specialare.
Jag har väl ingen uppfattning om huruvida det är tänkbart att oddset sänks särskilt mycket, men det kommer nog inte höjas närmare matchstart om man säger så.

AIK gjorde en bra match senast borta mot MFF. Man skapade flest lägen och var solida bakåt. Faktum är att MFF knappt skapade en målchans på hela matchen. Målet Gnaget släpper in är en tillfällighet - ett bra långskott som ställer Rastapopolos som står på fel ben. I övrigt satte Milosevic och Per Karlsson knappt en fot fel på hela matchen, medan Nisse och Lorentzon agerade stabilt som vanligt.

Efter att ha famlat lite i mörkret försvarsmässigt i början av säsongen är det starka höst-AIK som är tillbaka nu vad det verkar. Laget är av tradition starka andra delen av säsongen och har nu hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna på hemmaplan. Eftersom Åtvid inte spelat i Allsvenskan så mycket de senaste åren är inbördesstatistiken inte så omfattande, men AIK vann i fjol med 1–0 hemma och 2010 med 4–1. Under det, av somliga, bejublade gästspelet i Superettan 2005 vann AIK också med 1–0.

Åtvidaberg då? Jo, laget har mäktat med fem mål på bortaplan på sina nio matcher. Fem gånger har man blivit nollade. Det var dessutom på den tiden då Prodell fanns i laget. Sedan han lämnade har det sett väldigt uddlöst ut framåt och laget saknar verkligen hans smarta löpningar. I den här matchen är dessutom viktige och något underskattade mittfältsankaret Abubakari avstängd. Ett tungt avbräck för en trupp som inte är jättebred. Leder förmodligen till ett utökat defensivt ansvar för Daniel Sjölund och det i sig är väldigt negativt för ÅFF:s offensiv då hans passningar är ett av de främsta vapnen. Jag har inte sett jättemycket av Åtvid på slutet, men enligt rapporterna har Kristian Bergström verkligen sett ut att vara 39 år på senare tid. Klarar han av att hjälpa Dahlén på vänsterbacken verkligen? Annars blir det gata för Bahoui och offensivt duktige Lorentzon.

Åtvidabergs form känns väldigt skral också. Kryss efter en sen kvittering mot ett europa league-trött Gefle på hemmaplan följt av mållös förlust hemma mot Halmstad. HBK som alltså hade vunnit 2/18 matcher innan.

Kommentar: Ett utvilat AIK i bra form hemma mot ett uddlöst Prodellöst Åtvidaberg. Det luktar enkel hemmaseger här. Med tanke på Åtvidabergs bortastatistik och att AIK blivit allt bättre defensivt under året skulle det förvåna mig om det inte blir en väldigt stabil 2-0-seger till AIK här. Senast, borta mot seriens näst målgladaste gäng, släppte man knappt till en målchans på 90 minuter. Åtvidaberg ligger dessutom lite i ingenmansland i tabellen medan AIK krigar om guld. Även motivationen talar i AIKs favör här. Matchen spelas även på Friends gräsmatta - även det plus för AIK då Åtvid som bekant lirar på konstgräs hemma på Kopparvallen.

Åtvids trupp:
Henrik Gustavsson, Allan Olesen, Erik Moberg, Andreas Dahlén,

Daniel Hallingström, Kristian Bergström, Petrit Zhubi, Daniel Sjölund,

Alberis da Silva, Oscar Möller, Joel Rajalakso, John Owoeri,

Gustav Jansson, Emmanuel Dogbe, Anton Tinnerholm, Imad Zatara,

Ricardo Santos, Martin Christensen.AIK:s trupp:
2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 6 Alexander Milošević, 9 Martin Kayongo-Mutumba, 10 Celso Borges, 11 Nabil Bahoui, 12 Christian Kouakou, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 15 Robin Quaison, 16 Martin Lorentzson, 19 Alhassan Kamara, 20 Ibrahim Moro, 21 Kennedy Igboananike, 25 Sam Lundholm, 35 Patrik Carlgren (mv), 36 Henok Goitom

Enligt mig borde oddset ligga runt 2.0-2.10 här. Spelar lite över medelinsats.
Kommentera gärna med tankar.

@nokkan21 på Twitter.

EDITERAD 2013-08-19 10.10:46

Polsater - 19 Augusti, 2013, 10:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-08-15 17:26:25

Han som är avstängd i ÅFF är väl deras bäste med.

Jonas O. - 2013-08-15 14:23:13

Håller me. Bra rek som vanligt !

Moneyline - 2013-08-15 13:56:05

Snyggt! Raka vinsten på AIK e redan spelad. Tror dem kör över Åtvid faktiskt!