Spelar ö3,5 varningar mellan Öster - Syrianska. 1.91 betalar Betsson . Lite under medel.

Båda lagen har gått över den linan runt hälften av matcherna i årets allsvenska.

Dessutom är snittet för egna varningar på respektive lag väldigt högt:
Öster har fått 34 varningar totalt på 19 matcher. 1.79 egna varningar per match.
Syrianska har fått 37 varningar på 19 matcher. Ett snitt på 1.95 varningar per match.
Med allsvenska mått mätt är båda dessa siffror ganska höga.

För ovanlighetens skull har inget av lagen någon avstängning.

Östers trupp:
Alexander Nadj, Joakim Wulff, Patrik Bojent, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Johan Persson, Josef Elvby, Denis Velic, Behar Ferizi, Alexander Henningsson, Alhaji Gero, Fredrik Lundgren, Kenny Pavey, Vlado Zlojutro, Pablo Pià±ones-Arce, Freddy Söderberg.

Vi kan konstatera att Vasilj och Johan Persson (fem varningar var) är med. Pavey (fyra gula), med en förmåga att såväl käfta som kapa sig till gula kort är med. Även Elvby (fyra varningar), Velic (tre) och Zlojutro (två) är spelare som gärna kan syna det gula

Huruvida den nye nigerianen Gero hinner bli spelklar återstår att se. En ny spelare från en annan kontinent som ska göra debut på hemmaplan betyder inte så sällan övertändning och en opolerad kapning = gult kort. Vi såg det senast för Boateng i Helsingborg, som hade tur att klara sig undan direkt rött kort.

I vanlig ordning finns ingen trupp att tillgå för Syrianska, men även där kryllar det av potentiella varningsobjekt. Demirtas (sex), Chanko (fem), Skenderovic (fyra) för att nämna några. sen finns ett gäng på tre och två varningar.

Som vanligt rådet kaos i Syrianska. I veckan värvades några mystiska brassar utan vare sig sportchef eller managers vetskap. Konflikten mellan styrelse och ledning ledde till att sportchefen Jan Grigo avgick.
Men brassarna lär inte spela mot Öster.
Özcan Melkemichel förklarar varför.
- De är inte klara ännu. Eller jag vet faktiskt inte om de är klara eller inte. De har precis kommit så jag kan ingenting om dem. Jag måste kunna se dem mera. Det är bara Gabriel (Machado) som vi har sett - och han är med i truppen, säger managern.

Guldcitat.


Vad har vi då att göra med här? Jo, en galet viktig bottenmatch. För Östers del är det BARA tre poäng som gäller i en sån här match. Det är inte helt lätt att, som man ändå är, nykomling enkelt manövrera ut en motståndare och ta en stabil trepoängare tack vare högre kapacitet. Nu är det dock ett uselt Syrianska på andra sidan, så nog borde man kunna ta tre pinnar. Men jag avstår 1-X-2 denna gång.. För bortalagets del är det dags att börja plocka poäng om den mikroskopiska chans till allsvenskt spel även 2014 som finns ska växa. Båda lagen lär sälja sig dyrt inledningsvis och det lär bli en del kamp och möjligen rätt grinigt. Skulle Öster gå ifrån med ett par mål är det inte omöjligt att Syrianskaspelarna tappar humöret och börjar käfta/efterslänga.

När lagen möttes i omgång tre i våras fick man två gula kort var.

Vad talar då mot detta spel?
Jo, att rättsskiparen heter Jonas Eriksson. I år gick han över 3,5 gula i sin första match (Öster-Helsingborg). Därefter har han åtta raka matcher med under 3,5 gula kort. Eriksson är väl en okej domare, men det känns som att han dömer efter lite egen nivå i Allsvenskan. Han är ute och dömer mycket i Europa och det känns som att han ibland tillåter lite mer än andra domare, kör lite mer snack än kortvift.

I den här matchen tror jag inte det spelar någon roll. Det är så pass mycket på spel och det finns så många hetsporrar i varje lag, så det MÅSTE bli ett par kort här.

Som sagt, lite under medel. @nokkan21 på twitter.

This is the stats tab
This is the post tip