Speltips

Speltips West Ham-Cardiff

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-17 16:00 Spela här

Speltips West Ham-Cardiff
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2,00 Speltips: 1
2013-08-17 16:00 West Ham-Cardiff 1 2,00 RalleArvid

Ja, ja, jag vet. Jag får alltid en massa skit på mig när jag rekar mitt kära West Ham men snälla, försök bortse från det och läs bara fakta härnedan som om det vore en spökskrivare eller något som skrev denna rek åt mig.

Äntligen är det dags för avspark i Premier League, med Confederations Cup och träningsturnéer hinner man ju knappt sakna ligan nuförtiden och nu är det återigen dags att sätta sig på district line och åka ut till Upton Park för att kika lite fotboll (och förmodligen en hel del oroligheter utanför planen eftersom omständigheterna både med motstånd och matchtid inte direkt är bestämda av polisen).

Cardiff tog äntligen klivet upp efter många tappra försök då man fallit på mållinjen, förra säsongen var det dock aldrig någon fara på taket och avancemanget var bergsäkert. Man har värvat ordentligt och framförallt spenderat mycket pengar för att klara av att hänga kvar i finrummet. Dock tycker jag att värvningarna varit aningen sporadiska och lite i QPR-anda då man köpt dyrt och i princip vad man kunnat få tag på snarare än något strukturellt och eftertänksamt.

Svårt att veta exakt var Cardiff står i förhållande till Premier League-lagen men att man kommer tillhöra botten och behöva kriga för att klara sig kvar tar jag för givet. Nu möter man West Ham på bortaplan i premiären och det är ett West Ham som både värvat och presterat tämligen bra sedan senast det var ligaspel i östra London.

Cardiff har spelat mot blandat motstånd på försäsongen och man har gjort det med blandade resultat. Svaga resultat mot svaga lag och bättre resultat mot bättre lag och ja, ovisst är ordet som ofta efter försäsonger, inte bara med tanke på egna matchningen utan också på motståndets dito.

West Ham har förutom hemmaplan och bättre trupp också en nästintill förkrossande inbördes statistik mot nykomlingarna från södra Wales. 3 raka vinster, 0 insläppta på dessa och 7-0 i målskillnad. 6-2-2 till West Hams favör under det senaste decenniet.

Upton Park kommer koka, jag kommer hjälpa till att se till så att så blir fallet, och det är få platser som är så jobbiga att komma till som den arenan när publiken är bakom laget, extra jobbigt blir det som nykomling i Premier League. Jag tror –och ja, hoppas (vilket är fullständigt irrelevant)- att West Ham är numret för stora för Cardiff, även denna gång.

2,00 för den raka ettan på bet365 är helt klart godkänt och testas ganska hårt.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 16 Augusti, 2013, 00:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
woland - 2013-08-17 12:25:25

Helt klart bästa spelet i PLs första omgång. Din form har inte varit den bästa men jag tror på en vändning här!

stejarp - 2013-08-16 11:52:37

Hej RalleArvid!

Tar en vild chansning och kollar med dig om du har några som helst tips på hur man kan få tag på biljetter till Tottenhams hemmamatcher? Tänkte överraska min far som fyller 75 år och aldrig varit över och sett sitt lag i PL. Tacksam för alla tips. PS. Mitt lag är Stoke City!!! Varför? Ja det kan vi ta en annan gång.

Mejla gärna om du har några tips, stefan.jarpmyr@hotmail.com

elakemans - 2013-08-16 10:07:33

Up the Hammers!

RalleArvid - 2013-08-16 09:38:49

Carroll (negativt) och Collins (positivt) är borta. Alla får kritisera och håna värvningen av Downing hur mycket de vill men som jag ältat på twitter: han är en toppvärvning för ett lag med West Hams tränare och spelidé!

Skönsberg - 2013-08-16 07:27:25

downing har ju dessutom anslutit =)

Jonas O. - 2013-08-16 07:21:58

Spelar Caroll?