Speltips

Speltips Arsenal–Aston Villa

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-17 16:00 Spela här

Speltips Arsenal–Aston Villa
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.925 Speltips: Asian under 3 mål
2013-08-17 16:00 Arsenal–Aston Villa Asian under 3 mål 1.925 Polsater

Spelar asian under 3 mål mellan Arsenal & Aston Villa på lördagseftermiddagen. Insatsen tillbaka på tre mål, förlust på fler än tre och vinst vid färre än tre.

Arsenals skadeläge: Arteta, Vermaelen, Diaby (jaså?) och Monreal missar matchen.
Walcott fick en smäll på knät i veckans landskamp men uppges kunna spela. Ramsey och Sagna har också varit frågetecken men väntas också kunna spela.
Aston Villas skadeläge: Yacouba Sylla och Chris Herd missar matchen. Olika uppgifter om N´Zogbias vara eller icke vara.

Som arsenalfan kan jag konstatera att det inte är samma gamla Arsenal som för ett par år sedan. I början av vår titeltorka kunde man trösta sig med att vi åtminstone spelade roligast fotboll. En hemmamatch mot ett lag på bottenhalvan innebar i regel 4/5-1. Så är det sällan nuförtiden. Nu får man vara glad om det blir en krampaktig 1–0–seger efter att Walcott runnit igenom eller att Cazorla blixtrat till.

Alla känner ju till Arsenals transfersoppa vid det här laget. Hur det kommer se ut 31/8 låter jag vara osagt än så länge, men just nu står vi med Giroud där fram. Visst har fransmannen gjort en bra försäsong med sina åtta mål, men det har mestadels varit mot beskedligt motstånd. Känns dessutom som han lagt på sig en obehaglig hybris, som kan tvinga honom till ett rätt brutalt uppvaknande när det nu vankas allvar.

Samtidigt är känslan att Arsenal är stabilare bakåt än på ett tag. Koscielny och Mertesacker spelade ihop sig till ett rätt tajt mittbackspar förra året. Sagna är alltjämt en av ligans bättre högerbackar defensivt. Gibbs är väl ingen höjdare defensivt, men med sin snabbhet lär han väl lösa det mmesta ett ganska beigt Aston Villa kommer hota med. Mycket hänger ju på Benteke. Frågan är om han lyckas lika bra när det nu är det "svåra andra året".

Fem av Arsenals sex senaste matcher i fjol gick u2,5. Bara en av de sex senaste inbördes har gått ö2,5. Faktum är att 10 av Arsenals 19 hemmamatcher i fjol innehöll tre eller färre mål.

Arsenal har haft stora problem att bryta ned lag som parkerar bussen. Samtidigt ser AV rätt klena ut framåt. För mig luktar det här 0,1,2-0. Ser framför mig en liknande match som i premiären i fjol. Då var det Sunderland som frustrerade Arsenal till ett 0-0-resultat.

Aston Villa läckte rejält bakåt i fjol. Om jag minns rätt höll man nollan i en enda bortamatch på hela året.

Att det dessutom är premiär - en av tradition målsnål match, gör att det här spelet känns extra bra.

Man ska också ha klart för sig att missnöjet gror bland arsenals fans. Kan tänka mig att en tveksam start kan leda till att delar av hemmapubliken inte står bakom sitt lag. Kanske plockas den gamla "spend some fucking money"-ramsan fram igen. Då lär det bli rätt stressat i Arsenal.

Medelinsats. @nokkan21 på twitter.

Polsater - 16 Augusti, 2013, 17:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
overkill - 2013-08-17 12:48:54

Tror du får som bäst void på denna. 2-1/3-1 tror jag på & giroud & benteke som iaf gör 1 mål var. Jobbar dock gärna in 2-0 då jag har hcp med liten peng på "mitt" gunners :)

zedwap - 2013-08-17 11:34:20

Rygg!