Speltips

Speltips Kalmar FF – Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-18 17:30 Spela här

Speltips Kalmar FF – Malmö FF
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 2.00 Speltips: 2
2013-08-18 17:30 Kalmar FF – Malmö FF 2 2.00 Polsater

2. Malmö 19 11 5 3 35:21 38
6. Kalmar 19 8 7 4 22:15 31

Hemma:
10. Kalmar 9 3 6 0 12:8 15

Borta:
3. Malmö 9 5 2 2 18:13 17

Fem senaste inbördes i Allsvenskan:
14.04.13 ALL Malmö Kalmar 1 : 0
21.10.12 ALL Kalmar Malmö 1 : 2
13.04.12 ALL Malmö Kalmar 2 : 0
02.10.11 ALL Kalmar Malmö 1 : 2
20.06.11 ALL Malmö Kalmar 2 : 0

Noterbart av detta: Kalmar FF är obesegrade hemma, men alltså bara tionde bästa hemmalag ändå. MFF starka borta. Skåningarna har fem raka segrar i Allsvenskan.

Kalmars trupp:
2. Markus Thorbjörnsson
5. Bjørnar Holmvik
7. Mats Solheim
8. Henrik Rydström
9. Sebastian Andersson
10. Tobias Eriksson
13. Emin Nouri
16. David Elm
19. Jonathan McDonald
21. Ismael
22. Melker Hallberg
24. Filip Sachpekidis
27. Papa Diouf
29. Romario
30. Ludvig Öhman
34. Måns Söderqvist
77. Lars Cramer
80. Nenad Djordjevic
99. Etrit Berisha

Nanne inför matchen
- I morgon ska vi spela vårt spel så bra vi kan, då har vi alla förutsättningar för att kunna bjuda på en underhållande fotbollsmatch.

Inga direkta avbräck. Jonathan Ring missar matchen. Paulus Arajuuri långtidsskadad sedan tidigare, I övrigt kan man ställa upp med i princip bästa möjliga elva. Noterbart: David Elms återkomst. Det verkar som att storebrorsan Elm går in från start direkt.

Malmö FF:s trupp:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Pontus Jansson, Filip Helander, Matias Concha, Miiko Albornoz, Ricardinho, Erik Johansson
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Simon Kroon, Erik Friberg, Markus Halsti, Guillermo Molins, Emil Forsberg,
Anfallare: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki

Även här är det ett mycket bra skadeläge. Hamad dessutom fortfarande i truppen och Molins kan få göra debut. Norling har mängder med alternativ både framåt och bakåt.

Vad tror jag då om matchen?
Kalmar FF är ännu obesegrat på hemmaplan, men faktum är att man haft en del flax. Tycker att såväl Elfsborg, IFK Norrköping, BP och Helsingborg mycket väl hade kunnat vinna. Det är dags för en förlust nu. Visserligen kommer David Elm förmodligen att göra comeback i KFF-tröjan. Hajpen kring den långe anfallaren är stor. Men ska vi vara helt ärliga är det, enligt mig, ingen storstjärna på det sportsliga planet man värvat. 125 matcher i Elfsborg och KFF har gett 24 mål, varav 23 i Allsvenskan. Visst är han inte främst en målskytt, men jag tycker siffran säger någonting om någonting. Han kommer säkert göra mycket nytta för ett KFF som ofta fått spela med 10 man då de kört McDonald som striker. Inget fan av den spelaren. I veckan lirade dessutom Måns Söderqvist och Melker Hallberg i U21-landslaget och de två nyckelspelarna är säkert lite slitna.

Malmö FF gjorde ingen superinsats mot AIK, men fick ändå med sig tre poäng, mycket starkt med tanke på att man var ute i Europa veckan innan. Nu har Norling kunnat köra en stabil vecka med laget. Ständigt proffsryktade Hamad är kvar i laget åtminstone en match till, vilket är mycket positivt. Tror vi kommer få se ett mycket förbättrat MFF här jämfört med mot AIK. Det faktum att laget kan hota med Ranties snabbhet, Magnus Erikssons tyngd och länkspel, finurligheten på kanterna och tyngd på offensiva fasta tror jag kommer göra att Kalmar FF får mycket svårt att stå emot här. MFF har gjort näst flest mål i Allsvenskan och har bara blivit nollade en gång i år. Ofta gör man två mål i matcherna. Tror inte man släpper in mer än ett här.

Formen på Kalmar FF känns också klart tveksam. Mot Elfsborg hade man tur som kom undan med en uddamålsförlust. Faktum är att man knappt skapade något på hela matchen. Strax innan besegrade man med nöd och näppe Syrianska och kvitterade sent mot BP. Båda på hemmaplan. Inget som skrämmer. Malmö har fyra segrar på sina fem senaste.

Känslan är också att det inte är riktig harmoni i Kalmar FF. Nanne är småtjurig och blir inte kvar efter säsongen och laget ligger lite i ingenmansland på något sätt. Visst har man lite häng på topplagen, men det är ändå för långt upp för att det ska vara riktigt realistiskt att kriga om medaljer. Motivationsmässigt är det fördel MFF här.

Sammanfattning: MFF är mer kompletta som lag, Kalmar FF har tveksam form på såväl lag som nyckelspelare. Jag tror MFF tar det här. 2-1 efter att Rantie gjort 1-0 i första och Thern ökat på i andra. En reducering av Thorbjörnsson på nick skapar viss nerv men MFF kan till slut hålla undan rätt lätt.

Av vad jag hört komemr det bli runt 7000 pers på GFA i morgon. Ironman har pågått i Kalmar i veckan och smålänningarna är nog lite trötta på att vara ute i solen, annars hade det nog kunnat bli en bättre siffra. Ryktas om att MFF kommer med 1000 fans till Kalmar, vilket kommer göra att bortalaget förmodligen kommer ha ett bättre, högre stöd.

När lagen möttes i våras var det klasskillnad och att det stannade vid 1–0 ska KFF vara glada över.

Kommentera gärna med tankar. @nokkan21 på Twitter.

Polsater - 17 Augusti, 2013, 21:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!