Speltips

Speltips Lyon-Sociedad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-20 20:45 Spela här

Speltips Lyon-Sociedad
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 2.20/1.53 Speltips: 1/1 DNB
2013-08-20 20:45 Lyon-Sociedad 1/1 DNB 2.20/1.53 RalleArvid

Då är det dags att på riktigt börja sparka igång även den sista stora, härliga turneringen i Europa och sen är vi igång på riktigt!

Lyon har börjat säsongen på bästa tänkbara sätt. 4 tävlingsmatcher och 4 vinster, bara ett insläppt mål och hela 9-1 i målskillnad i liga och Champions League-spel. Dessutom oavgjort i träningsmatch mot Real Madrid och man har 10 raka utan förlust sedan man förlorade hemma mot Zlatans PSG förra sässen.

Socidad har bara spelat en tävlingsmatch denna säsong och den slutade med 2-0 seger hemma mot Getafe tämligen programenligt. Träningsmatcherna har dock sett något mer svajjiga ut och förluster mot Southampton och Sporting har kompletterats med kryss mot Norwich och vinster mot lag från de lägre divisionerna i Spanien, inget jätteimponerande facit, framförallt inte jämfört med Lyons.

Träningsmatcher är dock träningsmatcher och nu när det gäller dubbelmöte i Champions League så måste vi syna förutsättningarna som råder just i denna kontext. Lyon bör vara i bättre matchform och framförallt kommer man med väldigt gott självförtroende in till detta första av två möten, dels i det att man har en oerhört mycket större rutin från denna typ av matcher men också för att man traditionellt är den större klubben.

Jag har på känn att Socidad som är relativt sett oerfarna i dessa sammanhang kommer visa den största av respekt för Lyon, framförallt på bortaplan i det första av två mötena. Givetvis kommer man försöka gå för att få in ett bortamål men det har visat sig vara oerrhört svårt att peta in en boll på Lyon så här långt i år. Dessutom tror jag att bortalaget inte kommer känna sig alltför besvikna om man kommer undan med en uddamålsförlust här och därmed ha returmötet på hemmaplan levande.

Vad gäller inbördes möten så har Socidad aldrig på sina tre försök besegrat Lyon. Två vinster och en oavgjord för fransmännen och vi hoppas och tror under tisdagskvällen att den statistiken fortsätter.

2.20 hos bet365 .com tycker jag är aningen för högt och jag kliver in ganska ordentligt på den raka ettan här.
För den lite mer försiktiga kan även DNB testas till 1.53.

Kallad Lyon-trupp:
A.Lopes - Gorgelin - Bisevac - Umtiti - Bedimo – Koné.B - Ferri - M.Lopes - Fofana - Gonalons - Gourcuff – Grenier - Malbranque - Mvuemba - Bahlouli - Danic - Lacazette - Benzia

Skadade:
Vercoutre - Ghezzal - Dabo.

Laguppställning, Lyon:
A.Lopes – M.Lopes, Bisevac, Umtiti, Bedimo – Malbranque, Gonalons, Grenier – Gourcuff, Lacazette, Benzia

Kallad Sociedad-trupp:
Bravo, Zubikarai, Royo - Carlos Martínez, Ansotegi, Iñigo, Cadamuro, De la Bella - Ros, Pardo, Xabi Prieto, Granero, Elustondo, Markel, Zurutuza, Gaztañaga - Sangalli, Vela, Seferovic, Chory Castro, Griezmann.

Frånvarande: Diego Ifran, Mikel Gonzalez, Imanol Agirretxe och José Angel.


Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 19 Augusti, 2013, 23:10

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
jonneperre - 2013-08-20 19:25:11

Mycket bra rek, ryggar.

woland - 2013-08-20 19:14:11

Jag tycker inte Lyon övertygat speciellt mycket i ligaspelet. Seger Nice hemma och Sochaux borta är bra men här är det helt annat motstånd. Real Sociedad blir farliga som fan. Dom va riktigt grymma förra säsongen (Griezmann är ett geni) och jag tror dom kommer ta sig vidare i CL och hota om sista 16. X känns nära till hands men jag spelar RS 4.43@Pinnacle .

Jonas O. - 2013-08-20 17:47:36

Bra rek. Rygg

peter j - 2013-08-20 14:18:53

Ryggar denna ganska hårt i mina ögon stor klass skillnad

ivalk - 2013-08-20 13:39:53

Nått som bör tilläggas är att Griezmann och Prieto började på bänken för Real Sociedad i deras första match för att vara uppvilade och i form inför denna match, ett litet plus för dem. Ett stort minus för det spanska laget är att Agirretxe nog fortfarande är skadad. Tveksamt att spela Lyon till 2.00 som är nersänkt just nu Lacazette har visat fin form för Lyon med 3 mål på dem två senaste matcherna. 2-1?