Speltips

Speltips Fenerbahce-Arsenal

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-21 20:45 Spela här

Speltips Fenerbahce-Arsenal
Land: Europa Liga: Champions League
Odds: 2.90 Speltips: 1
2013-08-21 20:45 Fenerbahce-Arsenal 1 2.90 RalleArvid

Jag får ofta kritik för att reka för anglofilskt här på rekat men jag hoppas att ni alla som följer mig mer noggrant inte har något som helst behov av att framföra sådan kritik eftersom den inte stämmer.

I vanliga fall tror jag att Arsenal hade kunnat få problem med en ordinarie elva borta i Turkiet år 2013. Gvietvis hade man varit favoriter, om än små, för att gå vidare sett över två möten men just bortamötet i Turkiet är alltid tufft. Det var i vanliga fall, med en ordinarie elva. Nu är det inte i vanliga fall och framförallt inte med en ordinarie elva.

Arsenal ser svagare ut än på länge, har misslyckats kapitalt på transfermarknaden, hela emirates (ja, kanske även de 70% turisterna) har vänt sig emot sin tränare, man har förlorat sin hemmapremiär med 3-1 mot Aston Villa och man har fem ordinarie startspelare frånvarande inför den här matchen. Faktum är att Arsenal knappt har en senior-elva att ta ut inför den här tuffa och extremt viktiga (viktigare för Arsenal än för något annat lag i England med tanke på Wengers och ägarnas strategi).

Fenerbache har inte heller de öppnat speciellt bra den här säsongen men bortsett från förlusten (efter oavgjort efter full tid) i Supercupen mot Galatasaray ser jag ganska lätt på bortaförlusten senast i ligan mot Konyaspor. Jag tror att de flesta hade tankarna och fokus på denna match som stundar nu i veckan, framförallt med tanke på att man har en bättre chans att besegra Arsenal än man någonsin tidigare har haft och förmodligen någonsin igen kommer att få.

Senast lagen möttes slutade det 0-0 på Arsenals hemmaplan medan Arsenal vann senast på bortaplan.

Förutom att Fenerbache har varit ordentligt på hugget på transfermarknaden och att Arsenal i princip inte gjort ett piss så saknas dessa spelare i Gunners:
Thomas Vermaelen, Mikel Arteta, Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain, Bacary Sagna. Jag anser inte att något lag i hela världen, ens Bayern Munchen, skulle kunna klara lika manga skador på lika manga nyckelspelare (relativt sett).

Att Arsenal fortfarande enligt en del spelbolag ses som favoriter ser jag som tjänstefel från deras sida enligt dessa förutsättningarna.

2.90 finns att hitta för den raka ettan hos bet365 .

För att vara ett drag anser jag detta vara ett oerhört bra spel.

Tänkbart lag Arsenal:
Szczesny
Sagna - Mertesacker - Koscielny - Gibbs
Ramsey - Wilshere
Rosicky
Walcott - Giroud - Podolski

Bänk: Fabianski, Monreal, Jenkinson, Frimpong, Gnabry, Cazorla, SanogoLycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 20 Augusti, 2013, 10:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
HORDE.ZLA - 2013-08-21 10:52:19

Bra rek Ralle! Om de är nån som vet läget bland fansen så är det du. Vad svenskafans-Arsenal-supportrar tror är så långt borta från verkligheten.

Pettson - 2013-08-21 08:09:47

Bs!! Skriver om det du är duktig på, tycker det är varierat. Ser jag en rek från dig läses den alltid! Varför? Vet att tanken är vettig och faktan korrekt

Rekoj - 2013-08-20 21:14:28

Förstår att du rekar, och tror på fen vinst.
Men som sagt, reken innehåller felaktiga uppgifter om skadeläget. Du kanske bör förändra att de är osäkra startspelare?

Eller läsare får lite på kommentarerna kanske...

Hate69 - 2013-08-20 19:09:40

Oxlade-Chamberlain Bacary Sagna, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky och Nacho Monreal som tidigare varit tveksamma, finnas tillgängliga för spel inför drabbningen i Istanbul på onsdag.

Oxlade-Chamberlain är väck.... JOBBA GUNNERS

fleaishot - 2013-08-20 18:25:04

Håller med dig Arvid att mer eller mindre ALLA "riktiga" fans på plats på Emirates har vänt sig emot Wenger nu, de få som inte har gjort det än håller fast vid nångon sorts romantisk fantasi och ger han till transferfönstret stänger att rätta till sommarens fel. (Dock så rättfärdigar inte det sommarens inkompetens vad dom än värvar nu i mina ögon)

Dock så är du lite fel ute i skadeläget. Den ända som är definitivt borta från premiären är The Ox, resten som var tillängliga mot Villa flög oxå ner till Turkiet idag, även Monreal. Sen om alla kan spela eller kommer starta är dock 1 annan sak.

Utgången av matchen håller jag mig från att gissa, men logiskt skulle vara att Arsenal är nöjda med ett oavgjort resultat nere i Turkiet efter omständigheterna för att försöka avgöra på Emirates, om de klarar det har jag dock ingen aning om. :)

/En mycket dåligt mående Gunner

RalleArvid - 2013-08-20 16:09:09

Till alla Arsenal-fans kan man också tillägga att även OM man skulle åka ut (vilket är långt ifrån säkert: titta bara på de hoppfulla kommentarerna härnedan) så är det inte säkert att man missar CL gruppspelet eftersom Fener kanske blir utslängda ur turneringen pga att deras president varit inblandad i matchfixing.

RalleArvid - 2013-08-20 16:01:09

Tack för kommentarerna, alltid bra att erbjuda eventuella ryggare/motryggare än så nyanserad och fullständig bild som möjlig. Håller givetvis inte med eftersom jag då inte skulle skrivit reken. Att hela Emirates däremot är vänt mot sin tränare (om man bortser från den otroligt höga andelen tursiter som kanske inte bryr sig så mycket) är jag väldigt trygg i att påstå eftersom jag bor just i Holloway och vet exakt hur snacket går här. Dock vet jag ju inte om samma åsikter är applicerbara på Arsenals fans i Sverige eftersom jag inte har samma kontakt med dem som med de lokala Arsenal-fansen. Vidare anser jag Green street (både 1 och 2) vara två oerhört dåliga filmer som jag inte fick någon som helst behållning av att bevittna eftersom de är långt ifrån den verklighet som jag upplever när jag följer West Ham hemma och borta. Vidare vill jag givetvis och hoppas att Arsenal går vidare eftersom jag alltid vill att det ska gå bra för engelsk fotboll i det långa loppet. Tyvärr tror jag dock att Arsenal får tufft att fixa ett resultat här, framförallt inte på bortaplan och framförallt inte med sitt försvarsspel. Hoppas för er skull och för engelsk fotbolls skull att jag har fel. Lycka till grabbar!

Rekoj - 2013-08-20 15:01:09

Okej att Arsenal va usla mot AV, men alla skador som nämns är ju rätt mkt fel.
Sagna åker också med till Turkiet, kanske kan spela.
Vermaalen och The Ox va bänkspelare i våras, och Diaby är "alltid" skadad.
Så en spelare borta, Arteta.
Sen vann Arsenal, som du skrev, med 5-2 sist de möttes där nere. Då hade Fen också ett upphaussat lag.
2,70 på en sån chansning är för låg. Brukar gilla dina rekar annars, men denna va lite illa påläst.

stooooffe - 2013-08-20 14:42:29

Först och främst, Gibbs har bara ett sår i huvudet och kommer att spela, även Monreal är med i truppen och redo för spel.

"Hela emirates har vänt sig emot sin tränare" de var ju en brutalt stor överdrift i äkta Aftonbladet stuk. Skulle inte ens påstå att majoriteten har vänt sig emot Wenger så att skriva de i en rek är ju bara ruggigt konstigt.
Det finns riktigt bra spelare som håller klasser högre nivå än fener med i laget trots skador och som Raz skrev det är inte många nyckelspelare som är skadade.

Trolig startelva:
Schezny
Jenkinson Mertesacker Koscielny Gibbs/Monreal
Wilshere Rosiscky
Cazorla
Walcott Giroud


Podolski osv på bänken.


Så att säga att det är konstigt att Arsenal är favoriter är ju också väldigt märkligt.
Laget jag skrec är många klasser bättre Fener på varje position. Kuyt, Emineke, Sow, Yobo, Webó, Emre, Krasic osv osv. Tror jag har nämnt alla stjärnor i Fener nu och det är på riktigt inte en enda riktig världsspelare i den truppen.

/ Fener-Arsenal 1-3

Raz - 2013-08-20 12:34:14

Oj glömde Wilshere, den viktigaste. Arsenals trupp må vara tunn men tror du på riktigt att fener kan stoppa Walcott, cazorla, podolski, wilshere, giroud????

Raz - 2013-08-20 12:30:16

MR Ralle "Jag håller på Westham för att jag såg Green street när ja var 12" Arvid, Walcott-podolski-giroud-kosicinely-cazorla-ramsey det där är NYCKELSPELARE i dagens Arsenal du nämnde i stort sätt bara bänkisar.