Speltips

Speltips IFK Norrköping vs Djurgårdens IF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-22 19:00 Spela här

Speltips IFK  Norrköping vs Djurgårdens IF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 7.20 Speltips: 2.a asian -1
2013-08-22 19:00 IFK Norrköping vs Djurgårdens IF 2.a asian -1 7.20 Miiklo

Vilket bjud odds jag har hittat, denna matchen ska bara ett heltaggat DIF vinna. Djurgården är som sagt i starkt poängbehov och möter nu ett Peking som jag inte alls varit imponerad av i slutet. Senast mot BP hade IFK ren jävla bonntur, enligt mig så va BP det klart bättre laget och va värde minst 1 pinne.

Till denna matchen har IFK stora problem på forwards sidan, Kahli och GHT har lämnat och nu är även deras anfallslöfte Totte Nyman avstängd.

Vem ska göra målen i Peking?

Nej jag tror stenhårt på ett heltaggat Djurgården i denna matchen.
Den raka 1.an går att spela till fin fina oddset 3.75 på bet365 .com
Men jag väljer att köra asian handicap -1 på DIF. Alltså pengarna tillbaka vid vinst med 1 mål och hela 7.2 i odds om de vinner med minst 2 mål.

Fakta om Peking inför matchen:

IFK:s goda form har gjort att laget under sommaren har klättrat till en sjunde plats i Allsvenskan. Om IFK lyckas vinna mot Djurgården och ta sin tredje raka seger på hemmaplan passerar "Peking" Kalmar och Elfsborg som båda har en match mer spelad.

- Det blir en mycket tuff match och jag har stor respekt för Djurgården som har många individuellt skickliga spelare. Vi har haft många jämna matcher mot dem, men har nog varit något bättre generellt. Jag hoppas att vi kan vara det på torsdag också, säger IFK-managern Janne Andersson.Gästande Djurgården återfinns precis ovanför kvalplats, men med en match mindre spelad än flera konkurrenter ovanför. På lagets tre senaste matcher har det blivit vinst mot Helsingborg (h), förlust mot BP (b) och oavgjort med Häcken (h). Lagets bästa målskytt är Amadou Jawo som har hittat nätet sex gånger.

I sommarens möte vann IFK mot Djurgården med 2-1 i premiärmatchen på Tele2 Arena efter mål av Imad Khalili och Gunnar Heidar Thorvaldsson. Efter försäljningar av dessa spelare har IFK mönstrat ett anfall med Isaac Kiese Thelin och Christoffer Nyman. Den sistnämnde är avstängd mot Djurgården efter ett gult kort mot BP i lördags, och i hans ställe väntas Rawez Lawan starta.

Det är oklart om IFK:s senaste nyförvärv, Emir Kujovic, är tillgänglig för spel då viss pappersexercis från Turkiet inte är klar. Därför avvaktar Janne Andersson med att ta ut truppen till matchdagen.

Fakta om DIF inför matchen:

Det svidande poängtappet i söndags mot Häcken gjorde att förhoppningarna om ett lyft uppåt i tabellen uteblev. Ett faktum som ytterligare förstärker vikten av att få med sig poäng från Nya Parken där ett svårspelat IFK Norrköping väntar. Senaste mötet i den allsvenska premiärmatchen på Tele2 Arena slutade i Pekings favör och nu gäller det för Per Mathias Högmo och hans järnkaminer att formera styrkorna och ta revansch i torsdagens bortamöte.
– Vi har hunnit med två bra träningar, en i måndags och en idag (onsdag) och har drillat formationerna ordentligt både defensivt och offensivt. Jag tycker också att vi har uppnått en bättre balans i truppen nu. Tre spelare har försvunnit iväg och vi har plockat in två nya. Så vi har förvisso tappat en i truppen men den är å andra sidan bättre balanserad nu. Det ger oss fler möjligheter, framför allt på kanterna där det är väldigt krävande att spela. Nu har vi möjligheter att göra fler byten vilket är bra med tanke på att matcherna kommer tätt framöver. Det ger oss friska ben och det behöver vi, säger Per Mathias

IFK Norrköpings är för närvarande ett av de formstarkaste lagen i Allsvenskan. De är obesegrade i de fem senaste med elva plockade poäng av femton möjliga så det lär bli en tuff nöt att knäcka för blåränderna. Om man till detta lägger statistiken för inbördes möten ökar knappast optimismen med tanke på att senaste allsvenska vinsten mot Peking kom på vårsäsongen 2008. Per Mathias är väl medveten om kvaliteten på motståndet som väntar men är optimistisk inför mötet.
– Vi hade inte marginalerna med oss senast mot dem då vi hade 7-3 i målchanser och förlorade med 1-2. Det hör inte till vanligheterna att det blir så och det finns definitivt möjligheter att ta poäng mot dem borta. Vi ska komma in bakom Norrköping och vara direkta i spelet. Vi har haft en lång genomgång idag på hur vi bäst skapar våra chanser och vi ska se till att komma till många avslut i morgon, konstaterar han.

Beträffande skadeläget ser det fortsatt bra ut.
– Vi har en i stort sett skadefri trupp. Brian Span har lite problem med en fot så han är inte aktuell och Daniel Jarl jobbar vidare. Men utöver det har vi tillgång till samtliga spelare, avslutar Per Mathias.Tack och bock :)

//bom bom

EDITERAD 2013-08-21 20.56:58

Miiklo - 21 Augusti, 2013, 20:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Oldschool - 2013-08-22 15:02:20

Sämsta reken jag läst på mkt länge. Men för all del lycka till! :P

bump - 2013-08-22 13:45:08

Peking gör ett mål, då måste Djurgårn göra minst 2 för void, 3 för att sätta spelet. Då är det spelvärde i Dif över 1.5 mål till över 3ggr. -1 ovärt, bör vara minst 9-10ggr för värde.

richele - 2013-08-22 11:51:16

Miiklo : Det är uppenbarligen fler en du och jag trots allt som tycker spelvärdet ligger på Djurgården trots 3-21 på bortaplan , oddset har nu sjunkit till 3,40 rak och 6,40 asian -1 !!! ;D

Miiklo - 2013-08-21 20:53:54

Pettson: Haha nej faktiskt inte, är ett äkta peking fan, tror det eller ej:)

Ja DIF vinner imon, vänta så ska ni få se :)
I morgon kl 21.00 vet vi svaret :D

Pettson - 2013-08-21 14:19:49

Miklo, du har väl dif-hjärta? Men samtidigt mycket vett. Oddset är riktigt bra och testar en minirygg(ska ändå se match) härliga rekar, med bra träffprocent, till höga odds. Keep on!

thomas88 - 2013-08-21 13:30:06


Höije –

J.Arvidsson-Östberg-Bergström –Anruiskevicius

Nymann/Mikkelsen –Tibbling- Amartey - Godsway

Jawo-Prijovic

Höije ska hyllas stort. Gör världsklassräddningar – världsklass!

Nymann är mittfältare inte försvarare.
Tibbling klättrar till sin rätta nivå Mycket Stefan Rehn i honom.
Amartey obestridd auktoritet
Godsway bollsäker lirare stort spelsinne och kan avsluta.
Jawo lojal grovjobbare med underbar inställning och finns alltid där han ska vara,
Prijovic visade på kort tid att han är på en högre nivå i praktiken än Fejzullaho eller Adde.

Nymann-Chibsah är underbara lirare men slarvar och orsakar många baklängesmål.
Nymann giftigare framåt och kan dra sina motspelare och göra aviga inbrytningar. Han borde egentligen kunna avsluta men känner sig misstrodd med placeringen i laguppställningen som "bara en back".Som mittfältare uppgraderas hans certifikat. Chibsah bolltappare och bollvinnare svagare nära avslutssítuationer
Fejzullaho ska leverera som nr 10. Han har inte gjort det! Man kan inte spoliera en hel säsong för ett lag i att ha kunnandet i en spelare men att i match efter match måste lita på att ett mirakel händer med honom. Attacker havererar när bollen ska gå via Erton. 30% lyckade mottagningar - ska kombineras med 30% lyckade passningar i boxen - kombinerat med 2-3 bollar i mål. "Kill your darlings"
Adde har inte tempot och kommer sent i brytningarna.

Tack för ordet

Bengtsson - 2013-08-21 13:24:42

Nej förra året hade Dif redan haft en lång "bra" svit, med bland annat en jävla massa 1-1-matcher. Sen kom torsken i derbyt under hösten (augusti eller september?) och efter det var säsongen katastrof. Däremot så påminner 2013 ganska mycket om 2011 med en urusel start och sen kommer en "frälsare" som räddar det till en nedre mitten-säsong.

Det är AIK som brukar vara starka på hösten.

Miiklo - 2013-08-21 13:06:26

Ok men vi får la se vem som får rätt haha. Förstår seriöst inte hur ni tänker, om inte jag minns fel va det likadant förra året för dif. De bruka vakna till så här års så jag känner mig inte ett dug orolig, se fram emot att håva in 7200 :- imon !

bump - 2013-08-21 12:03:06

Det är naivt att tro att Djurgården gör 3 eller 4 mål denna match. Dessutom till det då låga oddset. För Peking snittar 1-2 mål varje hemmamatch.

thomas88 - 2013-08-21 11:47:40

Att göra 2 mål på en hel säsong som nummer 10 håller inte. "Kill your darlings" är vad som gäller här. Att vara forward kräver att man klarar 3 moment i en följd; 1/ att ta emot bollen så att den inte studsar ifrån en 2/ passa rätt på millimetern nära boxen-3/ att sätta bollen i mål när skottfältet är fritt - att träffa målvakten räknas inte. Fejzullaho klarar 30% bollmottagningar - 30% rätt passningar-och har så långt klarat att sätta 2 bollar. Ändå är han given i startelvan. Det skymmer snart på för Djurgårn. Har man råd att förspilla en hel säsong och vänta på mirakel?

Bengtsson - 2013-08-21 09:13:52

@richele
"Dif är trots allt ett annat lag nu senaste månaden, men det nämner ingen av alla raketforskare som skriver inlägg här?! "

Okej, vilken version av "nya" Dif syftar du på? Det lag som spöar Helsingborg (samma Helsingborg som även IFK och nu senast Mjällby gjorde bra matcher emot) eller det "nya" Dif som fick dyngspö mot BP (samma BP som IFK tog tre poäng emot). Eller menar du kanske rent utav det "nya" Dif som fick stryk hemma mot IFK i tele2-premiären?

Som sagt, jag kan hålla med om att 7.20 är mycket, men samtidigt så öser ju inte Dif in mål borta och Peking går extremt sällan mållösa.

richele - 2013-08-20 23:49:16

Miiklo :
Ignorera muppar som kritiserar din uppfattning om saker o ting, det viktiga är att reken ev sitter och att värdet ligger på DIF för spel,...sen att Dif har 3-21 på bortaplan tillhör historian, Dif är trots allt ett annat lag nu senaste månaden, men det nämner ingen av alla raketforskare som skriver inlägg här?!
Jag är med dej Miiklo, den raka 2an på Dif till 3,75 spelade jag omgående, även -1 till 7.20 som är ett kanon odds med dessa förutsättningar som råder!!

Tack för degen bet365 säger vi sen Miiklo;)

SuneMjeek - 2013-08-20 22:49:00

Ja, detta var ju ett synnerligen oinformerat inlägg.

Du missade helt när IFK Norrköping spelade ut Helsingborg efter noter i förra omgången, men misslyckades att göra mål? Spela på u2.5 istället, där kanske det kan finnas spelvärde, utan att ha tittat på något odds.

BP spelade på resultatet senast, jo tjena. De orkade inte sista halvtimman.

Miiklo - 2013-08-20 21:58:39

Bengtsson: Men snälla nån, lägger upp reken nu tills det kommer upp mer fakta om matchen, skador osv. Lägger upp den nu för va rädd att oddset skulle sjunka, men antagligen kommer det stiga eftersom alla verka tror på just IFK.

Bengtsson - 2013-08-20 21:48:10

"Snart lossnar det" och "lag x måste vinna nu" är argument som inte direkt borgar för att väl genomtänkt bettande.
Dif KAN vinna med två bollar men i reken presenteras ingenting som får mig att tro att det ska ske, överodds eller inte.

Miiklo - 2013-08-20 21:27:43

bump: och om du menar att Emir Kujović skulle vara ett tungt nyförvärv så är du verkligen ute och cykla!

Miiklo - 2013-08-20 21:25:18

Och om ni är så säkra på att IFK kommer vinna så tycker jag defenitivt ni ska trcka in cash på den raka 1.an och hcp spelet på ifk. Såg nu att det var 1.80 på asian 0.5 på DIF, sjukt bra odds det med!

Miiklo - 2013-08-20 21:19:54

Haha vilka mothugg, fan va skoj. Yes jag såg IFK - BP och jag minns speciellt första halvlek då BP stundtals bollade ut IFK totalt. När 1-1 kom så va det så jävla rättvist. Resten av matchen spelade BP på resultatet. Vi får la se vem som skratta sist. Och den där jävla målskillnad ska man inte titta sig blint på, Erton kommer vakna till va så säkra, bara en tidsfråga innan han sätter ett hattrick! Nyförvärvet från MAIF kommer snart och visa varför han varit en av allsvenskan bästa spelare i år. Jaja vi fårse, tycker iaf spelvärdet är äckligt bra.

bump - 2013-08-20 20:30:54

Påläst kille! Såg du ens IFK - BP? Såg du ens BP - DIF? BP hade tur som ens fick in en boll och DIF ska vara glada att det inte blev fler insläppta. På sin höjd kyss, men Norrköping favoriter. Missat att Norrköping värvat en tung forward? Sen om han presterar är en annan femma. Har dig någon forward ens?

Bengtsson - 2013-08-20 20:12:25

Djurgården har tre gjorda bortamål totalt och tre bortapoäng.
IFK var usla mot BP men å andra sidan så var dif ännu sämre mot BP.
Finns möjligtvis spelvärde sett till oddset men att det faktiskt ska inträffa bedömer jag som ytterst osannolikt. Dif är för dåliga.

Laxen - 2013-08-20 20:11:37

Kan bara instämma med föregående talare/skrivare.

LeSteff - 2013-08-20 20:07:26

Skaplig framåtanda att såga IFK som ändå vann mot BP när folk fortfarande skrattar åt Djurgårdens förlust veckan innan...

Storis - 2013-08-20 19:46:45

Stora frågan borde väl snarare vara vem som skall göra Djurgårdens mål? Nio bortamatcher och 3-21 i målskillnad skrämmer ju inte särskilt många.