Spelar ö2,5 mellan Elfsborg & Nordsjälland. Bet365s 2.0 känns bra.


Elfsborgs trupp:
Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan

Johan Larsson, Stefan Larsson, Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Tom Söderberg, Jon Jönsson, Daniel Mobaeck

Stefan Ishizaki, Niklas Hult, Marcus Rohdén, Anders Svenson, Henning Hauger

Mikkel Beckman, Viktor Claesson, James Keene, Mohamed Bangura

Nordsjällands trupp:
28. David Jensen
32 Jannich Storch
35. Martin Hansen
2. Michael Jakobsen
4. Conor O'Brien
5. Anders 'AC' Christiansen
6. Lasse Petry
7. Nicolai Stokholm
8. Patrick Mtiliga
9. Kim Aabech
10. Martin Vingaard
11. Morten Nordstrand
15. Jens Stryger Larsen
21. Ivan Runje
23. Mario Ticinovic
25. Bassel Jradi
27. Pascal Gregor
29. Andreas Maxsà¸
30. Nicolai Johannesen
34. Emiliano Marcondes
36. Kristian Lindberg

Eflsborgs EL-matcher:

Thu 28/07/11 UEL Aalesund 4 - 0 Elfsborg
Thu 04/08/11 UEL Elfsborg 1 - 1 Aalesund
Thu 05/07/12 UEL Elfsborg 8 - 0 Floriana
Tue 10/07/12 UEL Floriana 0 - 4 Elfsborg
Thu 19/07/12 UEL Dacia 1 - 0 Elfsborg
Thu 26/07/12 UEL Elfsborg 2 - 0 Dacia
Thu 02/08/12 UEL Horsens 1 - 1 Elfsborg
Thu 09/08/12 UEL Elfsborg 2 - 3 Horsens

Elfsborgs CL-matcher:
Elfsborg 7 - 1 Daugava Daugavpils
Daugava Daugavpils 0 - 4 Elfsborg
Celtic 1 - 0 Elfsborg
Elfsborg 0 - 0 Celtic

Nordsjälland förlorade med totalt 6-0 mot Zenit i omgången som motsvarar boråsarnas Celticförlust. I fjolårets gruppspel gick 4/6 matcher ö2,5. Ligan har man inlett 4/5 ö2,5 mål.

Lagen har de två senaste säsongerna mötts i träningsmatcher. 1-1 i år, 1-2 i fjol.

Danskarna är ett spelande lag som vill rulla mycket boll. I ligan har man släppt in tio mål på fem matcher, vilket indikerar att försvaret är läckande. Det ligger inte riktigt i deras natur och självbild att åka till Borås för att spela 0-0.

Samtidigt har Elfsborg haft en tveksam hemmaform på slutet. Förlust mot Åtvidaberg och kryss mot HBK har varit ovanliga resultat i vad som brukar vara en riktig hemmaborg. Det är dock så att i och med förlusten mot Blåvitt senast är det här chansen att rädda upp säsongen.

Lennartsson till hemsidan:
- Det är otroligt viktigt och stort för oss att försöka gå till ett gruppspel i Euro League. För vår del så vet vi vad det innebär. Sportsligt så innebär det sex fantastiskt tuffa, utvecklande, lärorika matcher på det internationella planet. Ni vet ju själva vilka typer av lag vi kan få möta om vi går vidare till ett gruppspel. Den typen av matcher, jag vet att både AIK och Helsingborg, som var i Euro League förra året, vilken sportslig utveckling som de kände att det gav sina spelare att få spela de matcherna. Vi förlänger till säsongen och vi får en puls runt vårt lag, vår stad och våra spelare ända till den 12:e december vilket känns väldigt attraktivt. Vi är väldigt, väldigt motiverade för Euro League "play offet".

Det är all in som gäller för Elfsborgs del. Man behöver få med sig ett bra resultat till nästa veckas retur. Nordsjälland har kvalitet i laget och duktiga spelare som Nicolai Stokholm och Morten Nordstrand offensivt.

Bortsett från den speciella matchen mot Celtic, där skottarna bara ville hålla nollan, och matchen mot ett Kalmar FF utan förmåga att anfalla alls, har Elfsborg fyra raka på hemmaplan utan att hålla nollan. I serien har Elfsborg släppt in 21 mål på 20 matcher. Jag tror att Nordsjälland kommer gå för, och även lyckas med, att göra mål här. Det lär även Elfsborg göra. Men 1-1 kan inte boråsarna vara nöjda med, vilket gör att jag ser det som ett mindre troligt slutresultat. Över 2,5 betalar mer. Inkluderat i det spelet finns också möjligheten att Elfsborg svarar på derbyförlusten mot Blåvitt i helgen på bästa sätt och kör över de formsvaga danskarna med 3-0.

När Elfsborg i fjol mötte Horsens blev det 2-3 på hemmaplan. Säger inte att det ska bli likadant nu, men det hade inte förvånat mig. Öve 2,5 mål tror jag starkt på här och hade väntat mig ett lägre odds. I Europa, mot bra lag, som dessutom inte spelar på 0-0, så håller svenska lag sällan nollan.

Tror på 2-1 till Elfsborg här. Medelinsats.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip