Speltips

Speltips Malmö FF – IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-25 17:30 Spela här

Speltips Malmö FF – IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.15 Speltips: X2
2013-08-25 17:30 Malmö FF – IFK Göteborg X2 2.15 Polsater

Det spel jag finner störst värde på här är X2 på IFK Göteborg, vilket betalar 2.15. Medelinsats.

Vilken match! Det är Sveriges två mest framgångsrika lag som möts i en toppmatch inramad av enorm prestige. Ett fullsatt Malmö Stadion väntar spelarna. Även om hemmafansen kanske är lite bakfulla efter en veckas malmöfestival lär det bli ett enormt tryck på matchen. Matchen i våras med IFK:s sena kvittering och tumultet efteråt blir en extra krydda på det hela.

MFF:s trupp:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Miiko Albornoz, Matias Concha, Pontus Jansson, Ricardinho, Erik Johansson, Filip Helander
Mittfältare: Guillermo Molins, Markus Halsti, Simon Kroon, Simon Thern, Erik Friberg, Emil Forsberg, Jiloan Hamad
Anfallare: Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Tokelo Rantie

IFK:s trupp:
John Alvbåge, Suljemen Sarajlic, Emil Salomonsson, Kjetil Waehler, Hjalmar Jonsson, Adam Johansson, Mattias Bjärsmyr, Logi Valgardsson, Ludwig Augustinsson, Daniel Sobralense, Sam Larsson, Philip Haglund, Pontus Farnerud, Lasse Vibe, Robin Söder, Tobias Hysén, Darijan Bojanic, Gustav Engvall, Hannes Stiller.

Fem senaste inbördes:
25.04.13 ALL IFK Göteborg Malmö 1 : 1
27.09.12 ALL Malmö IFK Göteborg 1 : 2
14.05.12 ALL IFK Göteborg Malmö 2 : 2
11.09.11 ALL IFK Göteborg Malmö 0 : 0
02.05.11 ALL Malmö IFK Göteborg 0 : 2


Känns som att MFF blivit lite väl stora favoriter här. IFK saknar visserligen avstängde Jakob Johansson, vilket är ett enormt avbräck. Samtidigt är Bjärsmyr tillbaka i truppen samtidigt som Hysén och Söder glöder.

Såg MFF på plats mot Kalmar FF i söndags och var efteråt smått lyrisk över skåningarnas spel. Den uppvisning laget bjöd på i andra halvlek var verkligen fantastisk. Sanslös klasskillnad i den matchen. Frågan är dock hur dåliga KFF var. Smålänningarna har gjort ett antal dåliga insatser i rad och åkte som bekant ur cupen i veckan.

IFK besegrade Elfsborg med 3–1 och hängde därmed av boråsarna från guldstriden.

Jag tror att den här matchen kan komma att passa Blåvitt mycket bra. MFF lär ta hand om spelet och bollinnehavet, vilket innebär att IFK kan koncentrera sig på den powerfotboll med snabba omställningar som laget trivs bäst med. Nyckeln blir hur IFK klarar av att ersätta Jakob Johansson på mitten. MFF är väldigt starka där med Halsti och Friberg/Thern, vilket lägger grunden till mycket av deras spel.

Med Bjärsmyr tillbaka är IFK:s backlinje från i våras komplett igen. Jag utgår från att IFK kommer spela det låga försvarsspel man praktiserat mot toppkonkurrenter på bortaplan (typ Elfsborg borta i våras), i syfte att inte ge Rantie alltför mycket ytor. Sen är det upp till Haglund att rensa framför backlinjen.

Mot AIK för två omgångar sen syntes det att MFF kan få stora problem att skapa lägen när man ställs mot ett starkt och aggressivt försvarsspel. Där skapades i princip en målchans på hela matchen, vilket i och för sig räckte då. Säger inte att det kommer bli på samma sätt här, men tror att MFF kan få rätt mycket problem att skapa lägen och man ska komma ihåg att IFK trivs väldigt bra med att ligga på kontring.

MFF har gett sig själva ett bra läge i tabellen.
1. Malmö 20 12 5 3 39:22 41
2. Helsingborg 20 11 5 4 43:19 38
3. IFK Göteborg 20 11 5 4 33:20 38

Med tanke på att HIF känns allt svagare och att man har tre poäng att gå gentemot Blåvitt är förmodligen högsta prioritet att inte förlora här. IFK har trots allt bara förlorat fyra matcher av tjugo. Två av matcherna är bottennapp i bortamatcher (BP, Öster) där dels skadebekymmer ställde till det. I de matcherna var IFK också klara favoriter och kunde inte spela sitt vanliga bortaspel där första målet är extremt viktigt. MFF har tappat poäng hemma i fyra av tio matcher, vilket är ett bra, men inte ett extremt bra facit. Tittar man på resterande schema så har MFF förutom den här matchen kvar ett skånederby och Elfsborg borta som riktigt svåra uppgifter. Mot ett Helsingborg med tveksam form finns det goda möjligheter trots bortaplan och mot Elfsborg i näst sista omgången är det inte säkert att Elfsborg har så värst mycket att spela för. Därför - att inte förlora här betyder väldigt mycket - att vinna är inte livsnödvändigt.

Visst var MFF det bättre laget i vårmötet och har nu fördel av hemmaplan samt en skadad Jakob Johansson. Men ett mycket kapabelt Blåvitt till 2.15 på X2 är för bra för att inte syna här tycker jag. MFF har vunnit två av de senaste tolv mötena inbördes, varav inget av de senaste fem. Jag var först inne på överspel här, men tror att Stahre kommer ha en rätt försiktig inställning på matchen. Förlust här och det är sex pinnar upp till MFF med nio omgångar kvar, vilket är Känns som 1–1 är ett logiskt resultat igen efter att inget av lagen velat blotta sig på slutet.

MFF har vunnit fem av de senaste sex matcherna i Allsvenskan och båda lagen har tre raka segrar. Statistiskt är det ovanligt med så långa segerstreaker i Allsvenskan. Guldlagen brukar tappa poäng i ungefär var tredje match. Alltså är det dags för båda lagen att tappa poäng här - om vi ska lita på statistiken. Som sagt, min känsla är 1–1 eller möjligen 1–2 här. Att IFK skulle ha mindre än 50 % poängchans här köper jag inte.

Kommentera gärna med tankar och åsikter. @nokkan21

Polsater - 24 Augusti, 2013, 18:49

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!