Spelar under 2,5 mål i det heta allsvenska mötet mellan Åtvidaberg och Kalmar FF.

Kalmar FF:s trupp:
2. Markus Thorbjörnsson, 5. Bjà¸rnar Holmvik, 7. Mats Solheim, 8. Henrik Rydström, 9. Sebastian Andersson, 11. Jonathan Ring, 10. Tobias Eriksson, 13. Emin Nouri, 16. David Elm, 19. Jonathan McDonald, 21. Ismael Silva Lima, 22. Melker Hallberg, 27. Papa Diouf
34. Måns Söderqvist, 35. Rasmus Sjöstedt, 77. Lars Cramer, 80. Nenad Djordjevic, 99. Etrit Berisha.

Romario Pereira Sipiao och Ludvig Öhman avstängda.

Åtvidabergs trupp:
Henrik Gustavsson, Allan Olesen, Erik Moberg, Andreas Dahlén,
Daniel Hallingström, Mohammed Abubakari, Kristian Bergström, Petrit Zhubi,
Daniel Sjölund, Alberis da Silva, Oscar Möller, Joel Rajalakso,
John Owoeri, Gustav Jansson, Anton Tinnerholm, Imad Zatara,
Ricardo Santos, Martin Christensen.

Saknar: Emmanuel Dogbe. Återfår Mohammed Abubakari från avstängning.

Kalmar FF har gått u2,5 i 13/20
Åtvidaberg har gått under i 11/20.
Hemma på Kopparvallen har Åtvid 5/10 u2,5.
Kalmar FF har 8/10 u 2,5 på bortaplan.

Kalmar FF snittar 2,1 mål i sina matcher, Åtvidaberg 2,4. Med det är man två av de tre målsnålaste lagen i serien.

0-0 i vårmötet.

Kommentar:
Kalmar FF har en mycket tveksam form. Mot Malmö FF skapade man inte ett skit på hela matchen. Samtidigt har Åtvidabergs anfallsspel efter att Prodell stuckit hackat betänkligt. Gjorde på något jäkla sätt två mål mot AIK. För mig var det mer frukten av ett dåligt AIK och tillfälligheter.
Pratade med en del Kalmar FF-spelare efter matchen mot Malmö FF och det man sa var att det i slutet bara handlade om att stoppa blödningen för att undvika en än mer pinsam förlust. Dessutom uttåg i Cupen mot Torslanda i veckan. Vad kommer det innebära inför den här matchen? Jo, Nanne lär gå in med ett väldigt försiktigt lag. Hängslen och livrem, försvarsspel i första hand. Mittfältet lär bli mer defensivt balanserat än mot di himmelsblå. Romario, en av de kreativa krafterna, är dessutom avstängd. På tio bortamatcher har KFF åstadkommit sju mål framåt, vilket är ett klent facit. Visst har laget numera en riktig centertank i David Elm, men man har inte lärt sig utnyttja hans främsta egenskaper än. Dessutom är han knappast en målskytt av rang, hans kvaliteter är ju främst targetspelet.

Åtvidaberg då? Välorganiserat som alla Peter Swärdhs gäng. På hemmaplan är man inte lätta att tas med. Bjuder på väldigt lite. I och med Prodells avsked har man också sålt av mycket offensiv kvalitet. Mot ett Kalmar FF som lär backa hem för att inte bli hårt straffade kommer man ha svårt att skapa lägen och mål.

Vad har jag då för oro kring det här spelet?
Ludvig Öhman avstängd i KFF. Förmodligen ersätter en otränad Nenad Djordjevic. Gick sådär mot BP.
Nanne Bergstrands laguttagningar. Det känns som att Nanne kan hitta på vad som helst nu på höstsäsongen. Vill han helt plötsligt testa en ny ytterback eller en annan mittback?

Men med dessa förutsättningar så ser jag inte hur det här ska bli ett målkalas. Känns som 1-0 Åtvid eller 1-1. 1.86 känns väldigt bra, hade förväntat mig 1.70-1.75.

Spelas lite över medel. Kommentera gärna. @nokkan21 på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip