Speltips

Speltips Celtic-Shakhtar Karagandy

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-28 20:45 Spela här

Speltips Celtic-Shakhtar Karagandy
Land: Skottland Liga: CL
Odds: 1.83 Speltips: Karagandy vidare
2013-08-28 20:45 Celtic-Shakhtar Karagandy Karagandy vidare 1.83 Polsater

UPPDATERAT: Min tanke var från början att spela Karagandy +2 här. Men eftersom Karagandy att ta sig vidare betalar 1.83 känns det bättre, då blir det vinst även på 1-3, 2-4 och om det skulle bli förlängning efter 2-0. Om +2 betyder det att Karagandy går vidare eller att det är förlängning och att spelet då hade blivit voidat - extramöjlighet. Då jag själv inte hade lagt spelet igår kväll spelar jag så här i stället. Anser fortfarande att +2 är ett bra spel om det var någon som hann spela det igår.

Vi var många som hade spelat Karagandy till ett gott odds förra veckan. Glädjen efter deras 2-0-seger var därför stor. Att de vann var inte oväntat då Celtic enligt mig faktisktkt är ett ganska beskedligt lag. Bolagen resonerar väl att ett kokande Celtic Park ska bära fram sitt lag till en enkel storseger, men som jag ser det, utifrån hur jag bedömer lagen och utifrån förra matchen, så är det inte särskilt troligt. Man ska komma ihåg att Karagandy inte spelade på sin normala hemmaplan i första matchen heller.

Nu är dessutom hemmalagets ordinarie och viktige mittfältare Beram Kayal borta då han skadade sig i helgen. Samaras, Kris Commons, James Forrest, Derk Boerrigter och Anthony Stokes har haft skadeproblem. Samaras verkar kunna spela trots sina tåproblem de senaste veckoprna. Frågetecken för hur kry han egentligen är. Commons kunde inte träna på måndagen. Forwarden Stokes och backen Boerrigter är enligt Lennon 50/50 på att kunna spela. Alla fem vilade i helgen.


3 saker oroar:
1. Uttalandena från Shakhtars coach inför matchen:
"It won't be a tragedy for us if we don't qualify to the Champions League group stages," he added.
"As we stated before, the main task was to qualify for the group stage of a European competition and we have achieved this anyway.
"It may be even better if we don't qualify for the Champions League group stages because in football it is always better when you develop gradually."

Ett tecken på att de kommer gå ut avslappnade eller borde man vara orolig? Jag tror på det förstnämnda, klart som fan alla lag vill spela CL.

2. En annan sak som oroar mig är att Karagandy deltog i en uppgjord match i förra kvalomgången.
SHAKHTER KARAGANDY VS. SKËNDERBEU KORÇË, som slutade 3 - 0 var en pinsamt uppenbart uppgjord match. Vid ställning 1–0 i 70:e var oddset på ö2,5 1.44. Den som vill läsa mer om matchen kan bara googla och gotta ner sig. Grejen i den matchen var väl mer att dt var albanerna som la sig. Tror inte det kommer bli på samma sätt nu.

3. Tre av fyra gånger när Celtic förlorat första bortamöteti europaspel med 2–0 har man lyckats vända på hemmaplan.

Trots beskedligt motstånd hemma i skotska ligan har Celtic inte vunnit med tre mål på tio matcher.
På sina sju kvalmatcher till CL har Karagandy släppt in fler än ett mål vid ett tillfälle. För att hitta en CL-match som Celtic vunnit med tre mål får vi backa till 2006 - alltså 21 matcher. I Celtics tre matcher i ligan i år har man 2-1-0. En tvåmålsseger och en uddamålsseger har det blivit. Skottarna är inte riktigt vad de en gång varit. Alla som såg dubbelmötet mot Celtic såg hur de förde spelet på hemmaplan, dock utan att skapa särskilt mycket. Karagandy är själva starka på fasta situationer - vilket brukat vara ett av skottarnas främsta vapen.

Ett stabilt och välorganiserat bortalag som från start kommer fokusera på att maska och frustrera ett Celtic som har all press på sig - jag ser inte riktigt att Celtic har en rejäl överkörning i sig. Skadeproblemen finns också där. I bara 1/7 CL-kvalmatcher har Karagandy blivit nollade. På Celtic Park såg vi hur en ensam Bangura uppehöll backlonjen och skapade problem. Sen att understödet för att därifrån skapa målchanser saknades är en annan femma. Karagandyhar stora möjligheter att såra Celtic, får Borats landsmän in en balja är frågan hur Celtic reagerar. DÅ ska Lustig å co trycka in fyra framåt helt plötsligt.

Karagandy anlände redan i måndags och har alltså kunnat förbereda sig på bästa sätt.

Jag tror på en match där Celtic trycker på mot ett bortalag som försvarar sig ganska stabilt. Spelövertaget kommer utmynna i et antal hörnor så om matchspel på hörnor eller antal hörnor/lag dyker upp på bet365 kommer jag spela det i en dubbel till lägre insats.

Uppdaterar i så fall med info kring det imorgon.

Kommentera gärna här eller på Twitter (@nokkan21)

EDITERAD 2013-08-28 09.57:07

Polsater - 28 Augusti, 2013, 09:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
thomas88 - 2013-08-28 18:26:48

Offerlamm inför match och diskade 2008 för uppgjord match. Men om man äter lamm ena dan på restaurang och nästa dag slaktar en "för framgång i matchen" måste väl vara egalt? Oavsett - så är bollen rund i lammet alla levnadsstadier. Men just att laget är från Kazakstan och dessutom offrar ett lamm blev för mycket för det civiliserade UEFA. David mot Goliat här!

Jonas O. - 2013-08-28 11:14:19

Det är svårt att muta ett lag i det här läget. Spelarna lär få en bra bonus om CL-gruppspel. Så jag anser 0 procents chans till att något händer nu.

Polsater - 2013-08-28 09:59:48

FabioGrosso//
Du har helt rätt, det är ett bättre spel. Jag hade missat det helt enkelt, tusen tack!

Vad gäller de oroande faktorerna så tycker jag alltid det finns en poäng att lyfta fram dem så att eventuella ryggare har hela bilden. På så vis kanske de själva har i bakhuvudet att det är extraläge att säkra om Celtic tar ledningen. För att ta ett exempel. Alla spel har ju sina plus och minus, att lyfta fram det som talar mot tycker jag är vettigt, för såna saker finns ju alltid.

FabioGrosso - 2013-08-28 00:50:06

Intressant att du väljer att röra matchen även på grund av de oroande faktorerna. Om du spelar Karagandy med +2 kanske det är bättre att spela att de kvalificerar sig till 1.80?

Där har du med 3-1, 4-2 också. Förlängning riskerar du vid 2-0.