Speltips

Speltips Newcastle - Fulham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-08-31 16:00 Spela här

Speltips Newcastle - Fulham
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2,50 / 1,7 Speltips: 2:a DNB / X2
2013-08-31 16:00 Newcastle - Fulham 2:a DNB / X2 2,50 / 1,7 Hallberg_GTE

Idag tar hemmalaget Newcastle emot bortalaget Fulham på St. James Park. En match som på förhand handlar om ifall Newcastle skall få fart på sin franska koloni och om det är i den här matchen som det första målet i ligan skall tillkomma. För Fulham handlar det om att åka upp till Nordöstra England för att plocka poäng i kampen om jag göra sig känt som Englands största mittenlag.

Jag såg bägge lagens respektive matcher förra helgen. Och jag kan säga såhär. Fulham imponerade betydligt mer på mig när man förlorade hemma mot Arsenal med 1-3 än vad Newcastle gjorde när man kryssade 0-0 hemma mot West Ham. Och förresten, jag ljög för er. Jag såg inte hela Newcastles match. Jag somnade innan första halvlek var slut.

Men av det jag faktiskt såg av Newcastle så vart jag inte imponerad. Anfallsspelet såg väldigt statiskt och orörligt ut. Jag väljer att citera Erik Niva för att spegla Newcastles anfallsspel: ”Det känns om att Newcastle rullar boll och bara går och väntar på att någon av spelarna skall göra något med den”. Och ja, det var i stort sett så det såg ut. Finns det något positivt att hämta från den matchen var det att man inte släppte in mål. Men i ärlighetens namn var West Ham lika framåt som Newcastle, även om man enligt mig var det laget som var närmast ett frändigt anfallsspel.

Precis som Mr. Niva var inne på så blev jag också av uppfattningen att Newcastle inte är/spelar som något lag utan att man förlitar sig främst på den individuella skickligheten som de facto finns hos spelare som t.ex. Ben Arfa, Sissoko och Marveaux. Och visst, lite individuell skicklighet kan vara det som gör skillnaden i en stängd och tillknäppt match. Men den nivån av individuell skicklighet finns i min mening inte hos spelarna i Newcastle som det gör i dem större lagen. Undantaget isåfall är väl Ben Arfa, men i övrigt har man inte tillräckligt med kvalité i dem individuella prestationerna för att avgöra en stängd och tillknäppt match. Och istället för att stundtals spela enkelt när man mycket väl kunde då det fanns lite rörlighet i lagen så valde man istället att slå dem svåra passningarna eller att ge sig ut på obegripligt svåra dribblingsräder.

Newcastle har skador/avstängningar på Steven Taylor, Jonas Gutierrez, Tioté och Haidara. Oklart är det även om Cabaye kommer till spel då han ryktas vara ute i strejk. Men enligt uppgifter skall han dock ställa in sig på spel.

Fulham då? Jo, trots 1-3 i protokollet hemma mot Arsenal spelade man till skillnad från Newcastle som ett LAG och man väldigt bra fotboll stundtals. Och i Fulhams anfallsspel fanns det klart mycket mer rörlighet och fler återkommande mönster i spelet. 1-3 speglade enligt mig matchbilden men Fulham kunde mycket väl pillat in en extra boll om det så sig ville. Adel Taarabt och Damien Duff är två friska fläktar på sina kanter, Scott Parker och Steve Sidwell utgör att starkt och stabilt rutinerat innermittfält och på topp finns den alltid så hårt kämpande och filurige Dimitar Berbatov som i sina bästa stunder kan uträtta vad som helst.

Fulham kommer troligtvis till spel med samma startelva som senast. I övrigt har man skador på Stekelenburg, Amorebieta och Richardson.

Jag tycker att Fulham har goda chanser att åka upp till Newcastle denna lördag för plocka med sig inte bara en utan tre poäng. Sköter man bara försvarsspelet och prickar det till 100 % så tror jag att Fulhams fungerande anfallsspel kommer att bli den avgörande faktorn i dagens match. Jag ställer ett stort frågetecken till att Newcastle lyckas få sitt spel att fungera lagom till denna match och gör man inte det kommer man enligt mig inte att producera något framåt, vilket jag anser att Fulham har betydligt större möjligheter till.

Därför spelas Fulham DNB till 2,50 och X2 till 1,70 hos Betway .

Hallberg_GTE - 31 Augusti, 2013, 11:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Love$ - 2013-08-31 12:26:29

Om du ljuger för mig? Varför ska jag lita på din rek?