Speltips

Speltips Lunds BK – Trelleborgs FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-02 19:00 Spela här

Speltips Lunds BK – Trelleborgs FF
Land: Sverige Liga: Div 1 södra
Odds: 1.925 Speltips: Asian ö 3 mål
2013-09-02 19:00 Lunds BK – Trelleborgs FF Asian ö 3 mål 1.925 Polsater

Spelar över tre mål (asian) mellan Lund och Trelleborg i måndagens skånederby i div 1 södra. 1.925 betalar bet365 . Spelas till medelinsats. Den som vill kan använda ö2,5 som dubbelvirke eller en singel. Asian över 3 mål innebär alltså pengarna tillbaka om det blir tre mål, vinst på fyra och fler, förlust på två och färre.

4. Trelleborg 17 9 2 6 25:22 29

9. Lund 17 5 4 8 32:29 19

I detta derby drabbar alltså Trelleborg och Lund samman. Ex-allsvenska TFF har lite topphäng och vid seger i derbyt är det bara tre pinnar upp till andraplatsen. För Lunds del gäller det att ta poäng för att hålla distansen neråt i tabellen. I nuläget är det bara två poäng ner till Qviding på den näst sista platsen i tabellen. Två toppmotiverade lag alltså!

Även om Lund ligger i nedre skiktet av tabellen är man med i toppen vad gäller gjorda mål. Att man tyvärr också ligger i topp när det gäller insläppta är det som förklarar tabelläget. Hemma på Klostergårdens IP har det blivit totalt 31 mål på åtta matcher. Det ger ett snitt på 3,875 mål/match, vilket innebär att det är den målrikaste arenan i hela div 1 Södra.

Totalt har tolv av sjutton matcher gått ö2,5 mål för Lund, på hemmaplan är siffran 6/8. Över 3,5 har man gått 8/17 matcher, på hemmaplan är siffran 5/8.

Trelleborg har gått över 2,5 mål i 11/17 totalt i år. På bortaplan har det generellt varit mindre målrikt - bara 3/8 har gått ö2,5 där.

Varför tror jag då på en ny målrik tillställning här?
Lund blev nollade i sin senaste hemmamatch, som man torskade med 0–2 mot Kristianstad. Det var första gången sedan premiären mot Trollhättan man blev det. Annars har man gjort fler än ett mål själva i fem av sina sex matcher på hemmaplan. Samtidigt har man inte hållit nollan på hemmaplan sedan premiären och i bara två av åtta matcher har man släppt in färre än två mål. Nu kommer Trelleborg på besök. Ett Trelleborg som måste vinna för att haka på i toppen och därmed kommer bjuda upp till en bra kamp. Att Lund blir nollade igen på hemmaplan känns inte troligt. Och att man själva skulle hålla nollan för första gången sedan hemmapremiären mot ett Trelleborg som kommit igång allt mer känns inte heller troligt.


Lunds trupp:
Målvakter: Malkolm Nilsson, Peter Nilsson
Försvarare: Fritiof Björkén, Adam Svensson, Óskar Sverrisson, Andreas Persson, Viktor Svensson
Mittfältare: Ali Burrniku, Stefan Ilic’, Robin Andersson, Eric Undhammar, Jesper Möller, Eremal Zejnullahu, Elias Dolah, Elie Mukanga
Anfallare: Salif Camara Jönsson, Erik Pärsson, Dardan Mustafa

Såväl Mustafa och Ilic (sju mål var) är med. Även Camara Jönsson och Erik Pärsson står för fin offensiv kraft.

Trelleborgs trupp:
Calle Wachtmeister, Fredrik Persson, Ali Jasim, Magnus Andersson, Anes Mravac, Tobias Mattsson, Jonathan Asp, Michael Johnsson, Jonathan Åkerman, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Egzon Sekiraca, Saman Ghoddos, Linus Olsson, Dawda Ngum, Joakim Nilsson, Jason Grannum, Edward Ofere.

Ett i princip skadefritt Trelleborg kommer till spel. Linus Olsson är lagets främste målskytt med sina tre mål och profilvärvningen Edward Ofere kan också ställa till med bekymmer för Lund.

Känns som det här kan bli en ganska öppen tillställning mellan två lag som kommer gå hårt för segern. I båda lagen finns det gott om offensiv kvalitet att såra varandra. Båda lagen har dessutom båda gjort och släppt in en hel del mål. Med Asian över 3 mål får vi insatsen tillbaka på tre mål, vilket känns som en bra gardering. Jag har dock en känsla av att målvakterna kan få hämta ut bollen ur nätmaskorna både en och två gånger den här kvällen.

Vårmötet vann Lund med 3–0, så Trelleborg har revansch att utkräva.

Ska vi säga 2-2? Eller 1–3? Ge oss mål bara!

Kommentera gärna här eller på Twitter (@nokkan21)EDITERAD 2013-09-01 20.43:47

Polsater - 01 September, 2013, 20:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!