OBS: Matchen drar igång 20.15!
-
Bosnien tar emot Slovakien på fredagskvällen då en mycket viktig och avgörande match kommer gå av stapeln.

Bosnien har utvecklats otroligt mycket som lag och har i detta VM-kval en imponerade statistik. Fem vinster och en oavgjord på sex spelade matcher. Mycket imponerade - trots halvdant motstånd i gruppen. Poängtappet kom på bortaplan mot hemmastarka Grekland. Annars har man krossat allt i sin väg. Speciellt på hemmaplan, där laget väldigt sällan förlorar, har motståndarna knappt haft en chans. Nej, inte ens Grekland som blev totalt utspelade och förlorade med 3-1 - ett resultat som borde bli ännu större med tanke på hur bra Bosnien var och vilka chanser man hade. Lettland, Lituaen och Lichtenstein har slagits relativt enkelt både borta och hemma på halvfart. Efter alla dessa segrar är man det lag som gjort flest mål framåt i hela VM-kvalet - nämligen hela 23 mål!!!! Dzeko, Ibisevic och Misimovic har stått för dem flesta målen. Man har även haft en bra defensiv då man endast släppt in tre mål.

Bosnien kommer till denna match efter en oväntad förlust i baken - 3-4 HEMMA mot USA. Det trodde man inte på förhand, men Bosnien ledde med 2-0 och hade full kontroll på matchen tills man gjorde flera byten vilket försämrade laget avsevärt och man tappade allt i andra halvlek.

Man har flera spelare i väldigt god form! Dzeko har varit mycket bra i Man City än så länge denna säsong, Misimovic har imponerat i Kina och Ibisevic leder skytteligan i Bundesliga i sitt Stuttgart. Även Pjanic har visat sig vara i god form efter två ligamatcher med Roma. Senast gjorde han ett otroligt vackert mål mot Verona. Så, offensiven är i magnifik form till denna match.

Slovakien har underpresterat rejält i detta kval och ligger på en tredje plats - fyra poäng bakom tvåan Grekland. Man har 2-3-1 efter sex spelade matcher. Onödiga poängtapp mot dåliga Lituaen och urusla Litchenstein. Laget har haft enorma problem med offensiven. Men Slovakien är ett lag som alltid höjer sig när det vankas lite större matcher - mot bättre motstånd. Och Bosnien är ju det. Så vi kan kalla det här för en stormatch.

Lagets storstjärna Hamsik är i kanonform med fyra mål på två matcher i sitt Napoli. Han är den som kommer att leda den mediokra offensiven tillsammans med Sestak som har stått för Slovakiens flesta mål.

Slovakien måste fram. Denna match är, som det heter, ''vinna eller försvinna'' för deras del. Blir det förlust har dem ingen chans att komma ikapp Grekland. Så jag tror inte att dem kommer att försvara sig här. I alla fall inte mer än en halvlek. Med Hamsik i storform, man ska heller inte glömma Sestak, så ska man nog kunna klara av att göra minst ett mål - något som Lettland och Litchenstein lyckats med mot Bosnien.

När det gäller Bosnien, så är det inget snack om saken om vi snackar om offensiven. Dom kommer att göra sina mål, tro mig. Vi kommer att få minst två mål framåt. Det hade vi fått sett oavsett om Slovakien inte hade behövt gå framåt - och nu är det ännu bättre/lättare för Bosnien då Slovakien har inget att förlora och måste spela lite mer offensivt - trots bortaplan.

Bosnien - trolig startelva:
Begovic
Mujdza, Spahic (C), Bicakcic, Salihovic
Misimovic, Pjanic, Medunjanin, Lulic
Džeko, Ibiševic
-
Slovakiens trupp:
BRANKàRI (Målvakter)
Ján Mucha (FK Krà­dla Sovietov Samara)
Dušan Kuciak (Legia Varšava)
MatàºÅ¡ Kozácik (FC Viktoria Plzen)

OBRANCOVIA (Försvarare)
Peter Pekarà­k (Hertha BSC)
Martin Å krtel (Liverpool FC)
Ján Durica (Lokomotiv Moskva)
Michal Breznanà­k (FK Amkar Perm)
Dušan Švento (FC Red Bull Salzburg)
Kornel Saláta (FC Tom Tomsk)
Marián CiÅ¡ovskའ(FC Viktoria Plzen)
TomáÅ¡ Hubocan (Zenit St Petersburg)

STREDOPOLIARI (Mittfältare)
Viktor Pecovskའ(MŠK Žilina)
Karim Guédé (SC Freiburg)
Samuel Å tefánik (AS Trencà­n)
Juraj Kucka (FC Genoa)
Marek HamÅ¡à­k (SSC Napoli)
Stanislav Å esták (Bursaspor)
Rà³bert Mak (1. FC Nürnberg)
Vladimà­r Weiss (FC Olympiakos)

àšTOCNàCI (Anfallare)
Michal Duriš (FC Viktoria Plzen)
Martin Jakubko (FK Amkar Perm)
Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)
Adam Nemec (1. FC Union Berlà­n)

Jag förstår verkligen inte oddset på det här spelet, det är ju ett helt sinnessjukt odds med tanke på att Bosnien har en otroligt vass offensiv, samtidigt som bortalaget Slovakien måste gå framåt i denna match.

Vi får 1.85 och det är bara att tacka och ta emot.

Övriga spel som känns intressanta är..
BLGM som finns till 1.90 och Bosnien Ö 2.5 mål som kan spelas till hela tre gånger pengarna!!!

Rygga på egen risk och lycka till vid rygg!!!

Spreadsheet.se/Bosanceros
Twitter @EdinMadrid

EDITERAD 2013-09-06 00.53:39

This is the stats tab
This is the post tip