Speltips

Speltips Irland–Sverige

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-06 20:45 Spela här

Speltips Irland–Sverige
Land: EM-kval Liga: EM-kval
Odds: 2.15 Speltips: Ö2,5 mål
2013-09-06 20:45 Irland–Sverige Ö2,5 mål 2.15 Polsater

Jag väljer att spela över 2,5 mål i VM-kvalmatchen mellan Irland och Sverige till oddset 2.15 på bet365 .

Utgår man bara från matchen på Friends Arena är det galet att spela det här spelet. En tydligare 0-0-tillställning har väl sällan skådats. Det var Sverige-Turkiet i EM 2000-vibbar på spelet då. Spontant var jag inne på underspelet här också. Nu är jag inte lika säker på att det blir målsnålt.

Tänkbar elvor:
Forde; Coleman, Dunne, O’Shea, Wilson; Brady, McCarthy, Whelan, Hoolahan; Keane, Long.

Isaksson, Lustig, Nilsson, Antonsson, Olsson, Larssson, Ekdal, Svensson, Larsson, Elmander, Kacaniklic, Zibrahimovic

Tabell:
1. Tyskland 6 5 1 0 22:7 16

2. Österrike 6 3 2 1 15:5 11

3. Sverige 6 3 2 1 11:7 11

4. Irland 6 3 2 1 12:10 11

5. Kazakstan 6 0 1 5 2:15 1

6. Färöarna 6 0 0 6 2:20 0

I kvalet har Sverige gått ö2,5 i 3 av 6 matcher medan Irland gått över i 5 av 6. Det intressanta är att Sverige gått över 2,5 i samtliga bortamatcher och Irland i samtliga hemmamatcher hittills.

På hemmaplan är Irland ett helt annat lag än borta. Har gjort mål i 11 av sina senaste 12 hemmamatcher i samtliga sammanhang. Det intressanta är att man ofta släpper in en del mål också, åtminstone när motståndet håller viss kvalitet. Känslan är att Trappatoni gick in till matchen mot Sverige med en enda ambition - att hålla 0-0. Detta lyckades med bravur då Sverige knappt skapade ett skit på hela matchen. Bussen var parkerad och Sverige klarade inte av att dyrka upp Irlands försvar. Nu är läget ett annat. I det getingbo som surrar runt bakom Tyskland är det bara segrar som gäller på hemmaplan. Irland borde därför, stärkta av drygt 50 000 fredagsölpackade irländare, blåsa på direkt från start. Respekten och den defensiva inställningen de hade mot Sverige på bortaplan lär vara borta. Med tanke på försvarsspelet Sverige visat på senare tid känns det inte som att vi har möjlighet att låsa matchen på samma sätt som irländarna gjorde mot oss. Under Lagerbäcks tid, ja. Men Hamréns filosofi är inte sådan. Centralt pekar mycket på nya uppställningar i både försvar och på mittfält. Blir det Ekdal och Svensson på mitten är det också en offensiv balans.

Sverige då? Behöver få med sig poäng här, annars blir det nog semester i stället för Brasilien nästa år. Defensiven har jag varit inne på, det har svajat rejält på senare tid. Vi förlorade mot Ungern borta i september 2011, därefter har vi spelat 12 matcher på bortaplan. Vi har hållit nollan mot Slovakien i en träningsmatch som var lika avslagen som en öppnad colaflaska efter 17 år i ett kylskåp. I övrigt har vi hållit nollan mot San Marino och Bahrain. Till och med fiskarna i Färöarna lyckades göra mål. När höll vi nollan i en kvalmatch mot hyfsat motstånd på bortaplan senast? Vi får gå tillbaka till Lettland 2006 eller Polen 2003.

Offensivt har det ändå sett okej ut, vi har själva gjort mål i sex av de senaste sju på bortaplan. Med tanke på att Irland själva kommer vara sugna på att anfalla lär det öppna sig mer ytor än senast, vilket gynnar Kacaniklic, Zlatan å co.

Med tanke på Irlands hemmastyrka, vår defensiva svaghet, den annorlunda matchbild som borde bli jämfört med vårmötet och att vi själva gör en del mål framåt så tycker jag att det luktar mål här. Sveriges elva känns dessutom offensivt lagd, båda lagen behöver gärna vinna. Tror båda lagen gör mål här och att något till slut kommer avgå med segern.

2.15 på ett överspel är enligt min åsikt alltid intressant, det ska till speciella förutsättningar för att finna värde i u2,5 till runt 1.66 i ett sånt läge enligt mig. I den här matchen tycker jag inte de speciella förutsättningarna finns. Visst, det är en viktig match, men irländarna är absolut inte nöjda med kryss och lär trycka på för ett segermål vid 1-1-ställning. Dessutom har vi på senare tid visat att vi har defensiva svagheter lite varstans, inte minst på fasta situationer, där Irland är starka.

Kommentera gärna med tankar nedan eller på twitter, @nokkan21

Medelinsats.
Polsater - 05 September, 2013, 18:12

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Knugen1 - 2013-09-05 23:48:32

Jag håller helt och hållet med här! Även om man tittar på förra mötets få chanser så tror jag verkligen över 2,5 mål!