Tycker mig ha hittat ett vettigt spel i den något osexiga tillställningen Liechtenstein-Grekland. Spelar Grekland vinna med bibehållen nolla till 1.57 på bet365 .


1. Bosnien 6 5 1 0 23:3 16

2. Grekland 6 4 1 1 7:4 13

3. Slovakien 6 2 3 1 7:5 9

4. Litauen 6 1 2 3 4:8 5

5. Lettland 6 1 1 4 6:14 4

6. Liechtenstein 6 0 2 4 3:16 2

Grekland är som bekant ett väldigt fint kvallag. Mycket av resultaten bygger på att laget har en riktigt bra defensiv organisation. Fyra insläppta på sex matcher är toppklass bland kvallagen. Och så brukar det se ut när grekerna krånglar sig till mästerskapen. Nu har man exempelvis hållit nollan i sju av sina senaste åtta matcher. På bortaplan är siffran fem av sex. Ofta gör man inte så många egna mål, utan det blir ofta tajta matcher och målsnålt. Av den anledningen blir det sällan så att bortalaget kan trycka dit en tröstbalja i 83:e, för vid det laget står det oftast bara 1,2-0 till grekerna, som behöver hålla fokus hela vägen in i kaklet. Nu är grekerna högst rankade av alla lag på andraplatserna och upp till Bosnien är det tre pinnar. Bara seger räknas här, målskillnaden dessutom viktig! Sokratis Papastathopoulos från Dortmund styr upp backlinjen på ett mycket bra sätt. Vasilis Torosidis från Roma och Levantes Loukas Vyntra är andra duktiga backar. Framåt handlar mycket om Samaras.

Liechtenstein har blivit nollade på hemmaplan i tio av de sexton senaste kvalmatcherna. Lag som Litauen, Wales och Skottland har alla åkt till Liechtenstein och vunnit med bibehållen nolla. I en match mot ett defensivt duktigt och dessutom toppmotiverat Grekland ska man inte ha mycket att hämta.
Liechtensteins största stjärna rutinerade Mario Frick utgick skadad i senaste kvalmatchen och finns inte med i truppen längre.

Klasskillnad mellan lagen och jag tror mönstrena håller i sig i den här matchen. Liechtenstein har svårt att leverera framåt när man ställs mot bra motstånd, vilket Grekland definitivt får klassas som. Ska vi säga 0-2?

Trolig Startelva (4-3-3/4-5-1): Karnezis;
Torosidis-Sokratis Papastathopoulos-Siovas-Cholevas;
Maniatis - Tachtsidis
Katsouranis;
Kone-Mitroglou-Lazaros


@nokkan21 på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip