Speltips

Speltips Italien v Bulgarien

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-06 20:45 Spela här

Speltips Italien v Bulgarien
Land: Internationellt Liga: VM-kval
Odds: 1,95 Speltips: Ita vinna & hålla nollan
2013-09-06 20:45 Italien v Bulgarien Ita vinna & hålla nollan 1,95 holms

Vi som minns VM i USA 1994 har en del varma och fina tankar för fotbollslandet Bulgarien (numera mer kända för att skeppa dragspelsmän till Sverige, inte lika festligt) efter ett fantastiskt mästerskap. Ett mästerskap som kröntes genom att sparka Tyskland ut turneringen redan i kvarten. Eller, sparka och sparka, Yordan Letchkov nickade elegant bort Tyskland från vidare spel. Yordan Letchkov alltså, mannen som får Kennedy Bakircioglüs frisyr att framstå som anständig.
Det var Bulgarien då. Något vad man kunde kalla för en fotbollsnation man faktiskt tog på allvar. Vissa vill hävda då man ligger tvåa i gruppen att en ny storhetstid är på ingående. Vilket jag personligen inte alls orkar hålla med om.
Sex matcher har spelats. Varav Bulgarien har haft fyra utav dem på hemmaplan. Vilket betyder att Tjeckien alldeles snart kommer att marschera förbi och så är även denna kvaldröm krossad. Så som det sett ut de senaste 20 åren.

Italien vet vi vad vad kan innanför landets gränser. Dessa fina italienare som förstått det här med att sjunga nationalsången med passion. De vet vad det handlar om att spela fotboll med landslagströjan på kroppen. Även om det inte alltid i kvalen ser så förbannat förtroendeingivande ut så löser man ALLTID mästerskapen till slut. Alltid oavsett.
Idag skulle jag påstå att man vid vinst blir klara för Brasilien 2014. Hur som helst så skulle en seger i alla fall se till så att allt handlade om en formalitet gällande avslutningen. Och det chansen bränner man inte. Trots att vi som vanligt inte kan räkna med att det kommer att vara vare sig enkelt eller vacker. Man jobbar sällan så i Italien.
Men så pass många gånger har jag sett detta land spela fotboll hemma att det här lång, lång väg luktar en seger utan insläppt mål. Alltså knappt så Bulgarien löser några vettiga målchanser.
Visst, Italien må sakna den avstängda trion Mario Balotelli, Pablo Osvaldo och Riccardo Montolivo. Hade det var varit Bulgarien som saknat liknande herrar, ja då hade det varit katastrof. Cesare Prandelli har som bekant en hel del annat att laborera med. Så dessa avbräck skrämmer mig inte det minsta.

Bulgarien åker till bortamatchen (som vanligt) för att försöka lösa 0-0. Det kommer inte att gå vägen.
Förr var man som sagt en nation att räkna med. Idag låter det mest jävligt illa ifrån alla dragspel.

1-0? 2-0?

holms - 06 September, 2013, 09:06

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!