Speltips

Speltips New Orleans Saints - Atlanta Falcons

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2013-09-08 19:00 Spela här

Speltips New Orleans Saints - Atlanta Falcons
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1.855 Speltips: Falcons +3.5
2013-09-08 19:00 New Orleans Saints - Atlanta Falcons Falcons +3.5 1.855 ATLaggeah

SÖÖÖÖÖNDAG IMORGON! NFL drar igång på riktigt! Grymt kul!

Falcons +3.5 @Saints till 1.855 på Pinnacle sports tas med 3/5 units.

NFC South öppnar med en otrolig viktig match direkt mellan divisionens två bästa lag och en av NFL:s största rivaliteter. Atlanta Falcons och New Orleans Saints är två bra amerikanska fotbollslag, men när man går igenom spelartrupperna så är Falcons snäppet vassare.

New Orleans Saints leds av sin Quarterback Drew Brees som innehar rekordet för flest passing yards under en säsong och även har en Superbowl MVP utmärkelse i sitt troféskåp. Laget vann endast 7 matcher förra året och förlorade 9 men det är inte offensiven som ska beskyllas för det. Offensiven är strykan hos Saints och förra året var man faktiskt det laget som hade det tredje högsta snittet i poäng per match på 28.8. Man har egentligen inget övertygande springspel, utan det är Drew Brees och Jimmy Moore, Marques Colston och Lance Moore med flera som via passningsspel sätter upp poäng på tavlan. Ofta är det inte något jättestort problem att man är endimensionella i sin offensiv, men när man möter lag som har ett starkt bakre försvar så kan det strula.

Saints defensiv var en av de absolut sämsta försvaren jag skådat i mitt liv förra säsongen och man hade det näst sämsta snittet i insläppta poäng per match förra året på 28.4. Springspelen kunde man försvara sig okej mot men deras bakre försvar var totalt odugliga och hade enormt stora problem som levde på sitt passningsspel. Även fast man gick ut och draftade Kenny Vaccaro i första rundan så har man egentligen inte förstärks så otroligt mycket, och Will Smith som var den bästa pass rushern förra säsongen är borta hela säsongen och problemen för Saints försvar ser ut att kvarstå. Man ska inte underskatta hur Sean Paytons närvaro kommer ha en effekt på försvaret då han är tillbaka efter förra årets avstängning. Där emot ska man inte överskatta hur nya defensiva coordinatorn Rob Ryan kommer påverka laget. En aggresiv coordinator som är otroligt överskattad och blitzar mycket kommer inte leda till mycket gott i mina ögon.

Atlanta Falcons var riktigt bra förra året och vann 12 av sina 16 matcher i grundserien. I slutspelet var men en touchdown från att gå till Superbowl men i NFC Championship game så drog 49ers det längsta strået i en mycket tajt match. Även här är offensiven strykan och med Matt Ryan som QB och passningsmottagare som Roddy White, Julio Jones och Tony Gonzalez så råder det ingen tvivel om att man har det farligaste passningsspelet i ligan på pappret. Springspelet fungerade inte så bra förra året, men i år så har Micheal Turner ersatts av Steven Jackson som är en av de mest slagkraftiga runningbacksen i ligan. Han är den runningback som har mest yards av alla runningbacks som spelar i NFL idag. Det som gör han en uppgradering ifrån Michael Turner är att han är yngre och att han framförallt kommer vara ett hot i passningsspelet som Falcons tidigare har saknat. Bara tanken av Falcons anfall denna säsong ger mig rysningar. Förra året gjorde man något mindre poäng än Saints, snittet låg på 26.2 poäng per match.

Falcons försvar är ett underskattat försvar, men som dock inte tillhör de absolut bästa i ligan. Förra året snittade man att släppa in endast 18.7 poäng per match, vilket var det femte bästa i ligan! Betydligt mycket bättre än Saints här alltså. En annan sak som man är mycket bra på är att skapa turnovers, vilket kan vara otroligt viktigt i tajta matcher. Passrushen var dock ett problem förra året, men John Abraham har ersatts av Osi Umenyiora och förhoppningarna om att man ska få en stabil passrush finns nu. William Moore och Thomas DeCoud är två av ligans bästa safetys och dessa två män skötte sina sysslor väldigt bra förra säsongen tillsammans med Cornerback Asante Samuels. efter dessa tre herrar så var det bakre försvaret relativt svagt och detta är något som Falcons management har fixat under offseason. Båda lagets första två picks gick på cornerbacks i Desmond Trufant och Robert Alford och vips så är en av lagets svagheter precis en styrka.

Under förra året så vann lagen varsitt möte och i det senare var det Falcons som gick segrande ur striden med 23-13, detta efter att Drew Brees hade haft en av sina sämsta matcher i sin karriär. Han kastade hela 5 interceptions och Falcons försvar var GLÖDHETA. Tänk er då att Falcons försvar har uppgraderats och Drew Brees uppgift blir ännu svårare. Falcons offensivh har också uppgraderats och frågan är om Kenny Vaccaro är en tillräcklig uppgradering för Saints att klara av Falcons passningsattack. Mitt svar är nej, och därför tror jag till och med på en Falcons seger. Men historiskt sätt så är dessa lag OTROLIGT jämna, och 7 av de 10 senaste mötena har avgjorts under den sista driven. Detta talar starkt för att handikappet +3.5 på kommer att lösas ifall Falcons förlorar.

Lycka till vid rygg och kommentera gärna här eller på twitter där jag finns under namnet @BetPara :)

ATLaggeah - 07 September, 2013, 23:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!