Speltips

Speltips Kazakstan - Sverige

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-10 18:00 Spela här

Speltips Kazakstan - Sverige
Land: Europa Liga: VM-kval
Odds: 1.90 Speltips: 2 -1.5
2013-09-10 18:00 Kazakstan - Sverige 2 -1.5 1.90 mr_england

Spel: Sverige med asian handicap -1.5. Sverige att vinna med två mål eller fler.

Även om inte alla spelade VM-kvalmatcher och all statistik talar för min rek så tror jag Sverige har en väldigt bra chans att vinna mot Kazakstan med två mål eller fler. Då Sverige i nuläget har en bättre offensiv än defensiv tror jag inte man vill lämna något åt slumpen och backa hem vid en uddamålsledning och riskera att åka på ett slumpmål då det blir desperat på slutet. Anfall är i nuläget bästa försvar för Sverige och det tror jag vi får se prov på den här gången.

Sverige har tagit 14 poäng på 7 VM-kvalmatcher och i och med segern mot Irland har Sverige en riktig bra chans att nå playoff. Särskilt som tvåan i grupp B med länder som Bulgarien, Danmark och Tjeckien ser ut att bli sämsta grupptvåa och därmed missa playoff-spel. Även om det såg svajigt ut bakåt mot Irland så tycker jag Sverige imponerade och spelade ganska bra sett till förutsättningarna. Sverige kändes hela tiden farliga framåt och en formstark Zlatan och en pånyttfödd Elmander blir ingen lätt nöt för Kazakstansförsvaret att knäcka. En Elmander som är oerhört viktigt för Sverige. Inte enbart som målskytt utan främst för att skapa ytor åt Zlatan genom sitt hårda arbete. Elmander gör Zlatan bättre som i sin tur gör hela Sverige bättre...

Det går att skriva en hel uppsats om Sveriges försvarsspel men vi kan bara konstatera att det är det sämsta på många år. Kazakstan känns dock som lagom motstånd att förbättra statistiken mot och killarna kommer självklart vara revanschsugna och gör allt för att hålla nollan och förbättra sitt sargade rykte. Oavsett vilka som spelar. Det finns dessutom en hel del positivt att ta från andra halvlek mot Irland där Sveriges försvar spelade upp sig.

Kazakstan har så här långt tagit 4 poäng och gjort 4 mål på 7 matcher varav hälften av målen och tre av fyra poäng togs i hemmamötet mot Färöarna. Man är både individuellt och lagmässigt klart sämre än Sverige och även om vi kan upprepa klyschan att det inte längre finns några lätta matcher hur många gånger som helst så ska Sverige vinna en sådan här match.

Som vanligt kan man vända och vrida på statistik hur man vill och välja det som passar. Ser man till lagens senaste möte där Sverige vann med 2-0 så stödjer det min teori. Ser man till att Sverige bara vann med uddamålet borta mot Färöarna, att Kazakstan spelade oavgjort hemma mot Österrike, att Kazakstan var nära poäng i hemmamötet mot Irland eller det faktum att Sverige bara vunnit 2 av 7 VM-kvalmatcher med två mål eller mer så är min rek illa ute. Tyskland vann dock med 3-0 borta mot Kazakstan. Det jag vill ha sagt är att jag bortser från statistiken den här gången och ser till hur det svenska laget spelar. Vi har idag ett helt annat lag/spel än tidigare då vi åkt ner och varit stabila, stängt matchen och sedan vunnit med 1-0 eller 2-1 i sådana här tillställningar. Vi har nu ett lag som gör fyra mål borta mot Tyskland och två mål med mersmak borta mot Irland i viktiga matcher.

Matchen spelas på konstgräs så underlaget kommer vara bra. Jag tror inte heller det är jättenegativt att Sverige spelar borta då Kazakstan troligen inte kommer vara lika defensiva som på Friends Arena vilket kommer innebära större ytor för Sverige. Ett Sverige där stämningen är på topp och som visade bra form senast mot tufft motstånd, särskilt offensivt. Jag tror vi kommer fortsätta anfalla vid en uddamålsledning och jag tror heller inte Sverige riskerar att underskatta Kazakstan i en sådan här viktig match. Även om Sverige inte är lika bra som Tyskland så tror jag på ett liknande resultat som när tyskarna besökte Kazakstan. Sverige vinner den här matchen med minst två mål. Sist men inte minst. Den här matchen är viktigare för Sverige som kämpar om en VM-biljett än för ett avsågat Kazakstan.

Spel: Sverige med asian handicap -1.5 – odds 1.90 hos bet365

mr_england - 08 September, 2013, 15:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Jonas O. - 2013-09-08 21:03:30

Bra rek.

Hållet helt med din känsla före statistik ! Go Sweden!