Speltips

Speltips Asplöven HC - Karlskrona HK

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-09-12 19:00 Spela här

Speltips Asplöven HC - Karlskrona HK
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 3.10 Speltips: 2
2013-09-12 19:00 Asplöven HC - Karlskrona HK 2 3.10 draggz

Så var det äntligen dags för premiär av hockeyallsvenskan som jag tror kommer blir riktigt jämn och spännande i år. Både i botten och i toppen utav tabellen.
I en av de inledande matcherna tar Asplöven emot Karlskrona HK. Asplöven är ett mycket starkt hemmalag vilket låg i grund till att de klarade sig över strecket för kval neråt i förra årets upplaga av allsvenskan.
Karlskrona HK hade de betydligt jobbigare i fjol där man slutade toksist i tabellen men lyckades hålla sig kvar via kvalspel.

Fjolårets matcher mellan lagen ser ut på följande vis:

Asplöven HC – Karlskrona HK 4-2
Karlskrona HK – Asplöven HC 2-3
Karlskrona HK – Asplöven HC 3-2
Asplöven HC – Karlskrona HK 5-1

Alltså 4-1 i inbördes möten till Asplöven, men som ni ser var samtliga matcher väldigt tajta resultatmässigt.
Inte precis statistik som talar för Karlskrona i denna batalj dock.

Men varför tror jag då på Karlskrona?

Jo, fjolårets matcher var som sagt mycket tuffa bataljer trots att Karlskrona egentligen inte hade ett lag som var tillräckligt slagkraftigt för hockeyallsvenskan. Man hade ett lag fyllt med bra division 1-spelare och det räcker inte på den här nivån då det skiljer väldigt mycket mellan allsvenskan och just division 1.
Kort sammanfattat kom man EXTREMT OFÖRBEREDDA inför denna utmaning, där man bland annat använde sig av hela 52(!!!) spelare under en säsong via olika paniklån bland annat, och det håller inte.

Till detta året har Karlskrona vad jag anser en betydligt bättre starttrupp och kommer framför allt bättre förberedda. Man har värvat Stefan Bengtzén som sportchef som tidigare uträttat smärre mirakel i Bofors där han tog ett mediokert lag utan några större ekonomiska tillgångar till toppen av serien.
Man har värvat en hel del intressanta spetsspelare och iprincip bytt ut 3/4 av fjolåretstrupp. Där de mest intressanta värvningarna är: Nick Angell, Jordan Smotherman, Jacob Cepis samt målvakten Patrick Gailbraith.
Karlskrona har dessutom presterat väldigt bra på försäsongen där man har två segrar mot båda Troja-Ljungby och IK Oskarshamn

Asplöven däremot tycker jag ligger ungefär på samma nivå som förra året där den främsta värvningen får anses den av pucktrollaren Simon Olsson.
Asplöven har även de presterat helt okej i sina träningsmatcher där bland annat en 4-2 vinst mot Västerås är imponerande.


Anledningen till att jag spelar Karlskrona HK är för att jag anser att de är hästlängder bättre än i fjol medan Asplöven däremot ligger på ungefär samma nivå. Jag tror dessutom att Karlskrona landar på en ganska stabil plats i tabellen (mellan plats 9-11) med god marginal till kval neråt.
Jag tror däremot Asplöven tillsammans med Troja och Almtuna är de tre lag som kommer få slå oss om att undvika kval neråt.
Ska Karlskrona dessutom klara sig undan fjolårets mönster så gäller det att man vinner matcher mot dessa lag även från start så jag tror man kommer EXTREMT taggade till denna match för att undvika en mardrömsstart likt den från förra året. Förlorar man denna har man sedan Rögle i nästa match och där blir det tufft att plocka några pinnar så denna tidiga match betyder mer än många tror för detta lag.Jag tror KHK vinner detta och spelar således:

- Karlskrona vinna under ordinarie tid: @3.10 3/5 units
- Karlskrona vinna matchen (inklusive straffar och förlängning): @2.55 2/5 unitsKOMMENTERA GÄRNA med era synpunker och lycka till vid rygg.

draggz - 11 September, 2013, 21:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Rob72 - 2013-09-12 13:28:38

Jag låter nog bli denna match. Jag håller med om att KHK ser bättre ut i år. Oavsett vad man tycker om Sur-Janne Karlsson så är han en ytterst kompetent tränare som jag tror är helt rätt för Karlskrona. Däremot tror även jag att Asplöven tar lejonparten av sina poäng på hemmaplan och jag vill nog se ett lite högre odds än 3.10 på bortalaget när två tippade bottenlag möts i ladan i norr.

Angående Björklöven så tror jag också att de kommer att överraska i år, under försäsongen har de imponerat! Av de många tips jag har sett så är de oftast tippade som ett mittenlag, inte ett bottenlag. Jag tror att MrMadhawk bara hade en dålig dag på jobbet när han rekade dem i botten av tabellen.

draggz - 2013-09-12 09:07:46

Jansson911// visst är resan upp tung men truppen flög upp under gårdagen och ska ha hunnit med ett lätt träningspass däruppe innan kvällens match. Så resan kommer vara avskakad innan matchstart :)

Jansson911 - 2013-09-12 08:25:42

Här kan jag inte annat än hålla med dig draggz.
Även om resan upp är tuff så är det trotsallt premiär och båda lagen kommer vara laddade till 1000.

Tror på KHK seger med 2-3 / 2-4.

draggz - 2013-09-12 07:27:22

Kul med lite åsikter. Tror dock fortfarande Karlskrona vinner denna matchen. Som sagt, man är betydligt mer förberedda i år och vet vad som väntar

Illyllolis - 2013-09-11 23:34:59

Håller fullständigt med Eken.
Asplöven kommer ta sina poäng hemma och det räcker långt.
Däremot så kommer nog Troja och Almtuna sist.

Men tillbaka till reken så tror jag Asplöven kommer gå vinnande ur detta.
Det är en jädra till resa khk ska göra här.
Och asplöven hemma är en mycket svår nöt att knäcka.

oddset på björklöven är däremot bra imorgon.

Ekenbladen - 2013-09-11 23:08:44

med "löven" menar ja såklart Björklöven*

Ekenbladen - 2013-09-11 23:07:48

Tror Appis vinner denna match rätt lätt faktiskt, vann båda mötena hemma enkelt mot KHK ifjol och spelade generellt sett otroligt bra i Arena Polarica.
Tycker truppen är bättre iår dessutom.
KHK var bedrövliga borta ifjol och dem får tacka TAIF (deras totalkollaps i slutet) att dem ens lirar HA denna säsong.

Återigen har folket så otroligt dålig koll på lagen från norr, tex så tippade "mrmadhawk" löven sist - skrattretande!
Asplöven klarar nytt kontrakt iår igen.