Speltips

Speltips GIF Sundsvall–Örgryte

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-12 19:00 Spela här

Speltips GIF Sundsvall–Örgryte
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1.83 Speltips: 1 & ö2,5 mål
2013-09-12 19:00 GIF Sundsvall–Örgryte 1 & ö2,5 mål 1.83 Polsater

Spelar Sundsvallvinst & ö2,5 mål i matchen till oddset 1.83 på bet365 . Finns under fliken mål-resultat/totalt antal mål.

1. Oscar Berglund
3. Dennis Olsson
4. Stefan Ålander
5. Jon Gudni Fjoluson
6. Rúnar Már Sigurjónson
9. Johan Eklund
14. Pa Dibba
15. Robert Lundström
16. Simon Helg
17. Tommy Naurin
18. Robbin Sellin
19. Adam Chennoufi
20. Pontus Engblom
21. Eric Larsson
22. Marcus Danielsson
23. Nicklas Maripuu
xx. Cevin Dotson

Trolig elva:
Oscar Berglund – Eric Larsson, Marcus Danielson, Stefan Ålander, Robert Lundström – Simon Helg, Adam Chennoufi, Nicklas Maripuu, Pa Dibba – Pontus Engblom, Johan Eklund.

Daniel Sliper och Kevin Walker saknas.

Trolig elva ÖIS:
1. Abrahamsson
2. C Bengtsson
5. J Azulay
6. H Sahlin
18. J Ericsson
13. J Hedman
7. J Lindström
8. J Lundgren
15. R Yarsuvat
14. E Karlsson
9. G Mourad

Tabelläge:

3. Sundsvall 22 13 5 4 43:30 44
15. Örgryte 22 4 8 10 17:33 20

Adam Rosén, David Leinar och Sebastian Ohlsson missar samtliga matchen. Tungt värre då dessa tre herrar förmodligen hade startat. Leinar och Rosén hade spelat mittbackar - hur Örgryte nu ska handskas med ett mycket offensivt kompetent GIF Sundsvall återstår att se. Faktum är att Giffarna med sina 23 mål på elva hemmamatcher är bäst (delat med ett par lag) i serien.

Giffarnas tränare Joel Cedergren inför match:
- Vi vet att Örgryte slåss för sin överlevnad då de riskerar att åka ur och att de har mycket att spela för. Det kommer att stå två lag på planen som båda vill vinna den här matchen.

Ursprungstanken här var att spela Giffarna -1,5. Men ändrade mig till det här spelet, "säkrar" i stället med en liten peng på resultatet 2–0 til 7 ggr pengen. Anledningen till att jag ändrar mig - Giffarna har vunnit sex av sina elvahemmamatcher. I fyra av dessa har det blivit seger & ö2,5 mål i matchen. I tre av dessa fyra matcher har man visserligen löst hcp-linan ändå, men det finns ändå en risk att det blir som mot Landskrona hemma (3-2). Löser de hcp-linan blir det allt som oftast över 2,5 mål i matchen i vilket fall som helst och när oddsen skiljer så pass lite är det lika bra att spela så här. Tycker jag.

Giffarna har hållit nollan i fyra av sina elva hemmamatcher - totalt har man släppt in hela 18 mål på dessa. Jämför med Örebros fyra eller Falkenbergs tio insläppta så är det rätt mycket. Nu är dock Örgryte relativt målsnåla borta - bara sju mål på elva bortamatcher. Då ska man komma ihåg att de gjorde fyra baljor mot Landskrona borta i en och samma match. Hur som helst - i kväll är laget i enormt poängbehov. Sex pinnar upp till J Södra ovanför strecken innebär att bara seger räknas. Med andra ord måste laget fram. När nu ett par viktiga defensiva pjäser saknas lär det rassla till ett par gånger bakåt. Har dessutom släppt in 20 mål på elvabortamatcher - tredje flest i serien.

Giffarna måste vinna en sån här match. Tror att de kommer ta en tidig ledning, sedan måste Örgryte öppna upp sig framåt. Det lär Sundsvall utnyttja och trycka in tvåan. Därefter måste Örgryte blotta sig än mer för att reducera.

Summa summarum: HCP-seger för Sundsvall är mycket troligt. Litar dock inte på Giffarnas defensiv - och med kniven på strupen kan ÖIS definitivt göra en kasse. Därför väljer jag att spela1 & ö2,5 mål i stället för HCP. Men jag säkrar upp med en låg peng på 2–0. Kan aldrig tänka mig att ÖIS med tunga avbräck och seriens sämsta bortalag frånsett Brage, (11 1 4 6 7-20 -13 7) tar poäng borta mot topplaget Gif Sundsvall (11 6 3 2 23-18 5 21). Och att det stannar på 1–0 känns inte heller troligt med tanke på hur Giffarnas matcher på hemmaplan sett ut. Åtta av elva hemmamatcher har gått ö2,5.

Ser inte att det är otänkbart att Giffarna löser den här linan på egen hand. 3–1?

Spelas lite över medel.

@nokkan21

Polsater - 12 September, 2013, 11:28

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
CreMaster - 2013-09-12 11:41:14

Rimlig rek, tyvärr. Finns nog inte många öisare idag som tror på något annat än en förlust.

Här finns lite kompletterande info om dagsläget http://sambadefensiv.se/
Sammanfattningsvis kan man konstatera att mittbacksparet kommer vara Azulay som varit bänkad för att han dräller med bollen och gör för många enkla misstag. Bredvid honom kommer antingen en junior som (vad jag vet) aldrig spelat en A-lags match (inte ens i träningssammanhang). Alternativt H Sahlin som varit skadad och bänkad under säsongen pga dålig form/dåliga prestationer.

Annars är ett bra spel på kort. Dagens ÖIS 11a kommer garanterat dra på sig kort med Lindström/Azulay/Mourad...garanterat.