Speltips

Speltips Salzburg – Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-19 19:00 Spela här

Speltips Salzburg – Elfsborg
Land: Österrike Liga: EL
Odds: 1.73 Speltips: Salzburg först till 2 m
2013-09-19 19:00 Salzburg – Elfsborg Salzburg först till 2 m 1.73 Polsater

Spelar Salzburg först att nå två mål i matchen mot Elfsborg i Europa League på torsdagen.

Ursprungstanken var att spela Salzburg ö1,5 mål i matchen, vilket exempelvis bet365 betalar 1.61 för. Jag tror dock inte Elfsborg gör två mål i den här matchen, så då fungerar det här spelet lika bra. Anledningen till att jag spelar redan nu är att oddset på raka ettan sjunkit och jag tror det kan sjunka ytterligare. Detta skulle kunna påverka även detta spel.

Salzburg är ett rutinerat lag när det gäller spel i Europa. Laget har kvalat till Champions League 2006, 2007, 2009, 2010, 2012 och 2013. Om vi tittar på hemmamatcherna i den turneringen så har laget tolv raka hemmamatcher där man gjort mål. Laget har också spelat i Europa League varje år sedan 2006. I tre av de senaste fem hemmamatcherna har man gjort minst två mål här. Och då har motståndet varit tuffare än Elfsborg.

Österrikiska ligan har inletts mycket bra:
1. Salzburg 8 5 3 0 23:6 18

Imponerande i en liga som är snäppet vassare än Allsvenskan. Noterbart är att laget inte förlorat i ligan på 27 omgångar. I sjutton av de senaste tjugoen matcherna har laget gjort minst två mål på hemmaplan. Laget håller hög klass rakt igenom. Framåt finns målfarlige spanjoren Soriano och brassen Alan.

Elfsborg har väl de flesta koll på vid det här laget:
5. Elfsborg 23 10 7 6 41:27 37

Höll visserligen nollan mot ett blekt Nordsjälland i EL, men i övrigt har man släppt in en hel del mål på bortaplan. I Allsvenskan har det blivit femton på elva matcher. Släppte visserligen bara in en kasse mot Celtic, men det var i ett dubbelmöte, de matcherna brukar ha speciell karaktär. I ett gruppspel brukar lagen inte parkera bussen i straffområdet på samma sätt.

Salzburg är något av en maskin och känslan är att de är ett snäpp vassare än Elfsborg, som nog får försöka sikta in sig på att plocka poängen i Borås. För mig är Salzburg och Standard Liege tydliga favoriter i den här gruppen och när Salzburg får inledapå hemmaplan är det bara seger som räknas för dem. Elfsborg har dock tillräcklig kvalitet på mittfältet och i anfallet för att hota österrikarna, så ser det inte som otänkbart att de får in ett mål. Mer än så blir det nog inte och jag tror att Salzburg relativt lätt gör minst två här.

Medel. @nokkan21 på Twitter.

Polsater - 16 September, 2013, 15:05

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!