Speltips

Speltips Olympiakos - PSG

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-17 20:45 Spela här

Speltips Olympiakos - PSG
Land: Internationellt Liga: Champions League
Odds: 2.15 Speltips: 2
2013-09-17 20:45 Olympiakos - PSG 2 2.15 holms

Benfica, Olympiakos och Anderlecht. Det är ju inte världens största konspirationsteori när man med ett litet snett leende hävdar att shejkerna för andra året i rad köpte en gynnsam lottning för PSG.
Man fick den absolut enklaste lottningen i fjol - och den är nästan ännu enklare nu. Finns naturligtvis ingen chans världen att man missat att ta sig vidare från den här skitgruppen.
Förra CL-säsongen tog man 15 av 18 möjliga poäng. Och nu är man som bekant ett ännu vassare lag, även om inte kuggarna riktigt hittat rätt i varandra än så länge.

Men. Det börjar så sakteliga att bli bättre.
En trasslig bortamatch i fredags när man reste till Bordeaux. Inget ställe man hämtar poäng på hur enkelt som helst. Men det gjorde PSG ändå. Och då ska vi ändå ha klart för oss att Laurent Blanc valde att vila Cavani i 81 minuter. För att sedan byta in mot Zlatan - och då vila svensken ett par minuter.
Allt så klart för att ha sina jättar i allra bästa skick till den här matchen.
PSG var alltså väldigt bra senast. PSG kommer så klart att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. Nya spelare och ny tränare gör ju sitt. Därför ingen fara på taket efter en del onödiga resultat i början på ligan.

Olympiakos är ju så klart inga duvungar i dessa sammanhang. Men brukar sällan räcka speciellt långt. Visst, man tar en del poäng i gruppspelen, men mer regel än undantag att man tar sig vidare.
Jag vill minnas att senast ett grekiskt lag tog sig vidare från gruppspelet, så var det just Olympiakos som läste det. Men då gruppen då såg ut ungefär så här, då är det svårt att låta sig imponeras speciellt nämnvärt:

Arsenal
Olympiakos
Standard Liege
Alkmaar

Och det var också dessutom fyra år sedan.

Klubbarna är också ljusår ifrån varandra gällande resurser och spelare.
När Olympiakos stoltserar med en stjärna som heter Javier Saviola (inget ont om honom, men namnen som räknas upp nu slår ändå liiiite högre) så har ju PSG bekant lite Zlatan, lite Cavani, Lavezzi och Silva.
Och så vitt jag vet har PSG inga betydande skadebekymmer alls så alla kanonjärer kommer till spel.
Samma skärpa och rejäla bortaspel som mot Bordeaux här senast, ja då ger jag laget klart bra chans att inleda den här CL-säsongen med en stabil trepoängare.

2,15 duger gott.


Skador Olympiakos:
Gaetan Bong, Miguel Torres, Leandro Salino.

Skador PSG:
Alex Costa, Pastore.

PSG:s trupp:
Sirigu, Douchez, Maignan - Camara, Digne, Jallet, Marquinhos, Maxwell, Thiago Silva, Van der Wiel - Coman, Matuidi, Thiago Motta, Rabiot, Verratti - Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi, Lucas, Ménez, Ongenda.

Förväntad startelva
PSG:
Sirigu
Van der Wiel, Marquinhos/Camara, Silva, Maxwell
Verratti, Motta, Matuidi
Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi

holms - 16 September, 2013, 22:11

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!