Speltips

Speltips Carolina Panthers - New York Giants

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2013-09-22 19:00 Spela här

Speltips Carolina Panthers - New York Giants
Land: USA Liga: NFL
Odds: 2.04 Speltips: Giants ML
2013-09-22 19:00 Carolina Panthers - New York Giants Giants ML 2.04 ATLaggeah

Carolina Panthers - New York Giants, Giants ML till 2.04 på Pinnacle sports med 3/5 units.

Visst, på pappret kan det vara svårt att ta en vinnare statstiskt sett då båda lagen har inlett med två förluster mot relativt starka motstånd. Panthers fick däng i säsongsinledningen mot Seahawks hemma med 7-12, för att sedan få spö med ett ynka poäng borta mot Bills, 24-23. Defensiven i Panthers har skött sig bra, framförallt i matchen mot Seahawks. Tyvärr är dock offensiven för dålig, och visst finns det talang men det är NFL år 2013 och då fungerar inte Panthers playcalling som har varit mycket passivt i inledningen av säsongen där man ofta sprungit på first och second down vilket suttit Cam Newton i svåra 3rd and long, 3rd and medium situationer som ofta lett till misslyckade drives. Endast 30 poäng på två matcher är ganska svagt, även om Seahawks defense är betydligt mycket bättre än Bills defence.

Giants har som sagt också åkt på två smörj. 31-36 borta mot Cowboys i week 1 där man formodligen hade vunnit matchen enkelt ifall man inet haft -5 i turnover differential. Firma Eli Manning - Victor Cruz och Hakeem Nicks övertygade mycket i denna match och en del av framgången bärde man med sig mot ett starkt Broncosförsvar. Tyvärr kom man inte långt på 23 poäng man satte på tavlan då Broncos stod för hela 41, men man var länge med i matchen och såg tendenser som talar för att Giants är ett helt okej lag som haft två svår uppgifter inledningsvis bara. Offensiv råder det inga tvivel om, de kan absolut leverera när det behövs. Defence har jag där emot en viss tvivel på i allmänhet, men när Carolina Panthers står på andra sidan får jag en bra känsla i magen. Giants front four på defence ska klara av att containa Cam Newton samtidigt som springspelet ska stoppas. Justin Tuck, Linval Joseph, Cullen Jenkins och Mathias Kiwanuka är alla friska och ska göra allt de kan för att sätta käppar i Cam Newtons hjul.

När det kommer till just skador så har Giants en stor fördel i mina ögon. CB Corey Webster och T David Diehl är egentligen de enda två spelarna av något värde som är tveksamma för spel för Giants, men om man vänder blad och kollar på Panthers injury report bör man vara orolig som Panthers-fan. Jon Beason och Quinton Mikell är två otroligt vikta pjäser i försvaret som är mycket tveksamma till spel. Lägg då till att 4 av lagets 6 cornerbacks har någon slags skada med sig in i denna vecka och inte kan delta fullt på träningarna. Ska Captain Munnerlynn och Melvin White klara av exempel Cruz och Nicks ensamma? Självklart kommer nog någon av James Dockery, DJ Moore, Josh Norman eller Josh Thomas att spela, men i mina ögon kommer man inte ha tillräcklig kapacitet för att kunna försvara Eli Mannings kastarm när han har så talangfulla passningsmottagare. Det hjälper inte heller att starting DT Dwan Edwards är skadebekymmrad, då man verkligen behöver press på Eli för att kunna försvara passningarna. Poäng kan alltså trilla in rätt så raskt, och om det skulle bli en shootout så är jag övertygad om att G-men går segrande ur bataljen. Thomas Davis måste också nämnas ur skaderapporten även om han deltog fullt ut i torsdags (missade träningen i onsdags) då han är OTROLIGT viktig för detta försvar. Kommer troligtvis spela dock, men för en linebacker så kan en liten skada vara en stor skada, eftersom det krävs mycket fysiskt spel på denna position.

Dessa lag möttes förra året också, även detta på Bank of America Stadium i Carolina. Då mäktade Panthers med 7 poäng, medan Giants tog för sig och satte upp 36 på tavlan, vilket gav en 29 poängsseger. Tror dock inte på sådana siffror på söndag, men en TD eller två tror jag Giants kan ha till godo mot Panthers!

Lycka till vid rygg! Finns på twitter @BetPara!

ATLaggeah - 20 September, 2013, 13:41

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!