Speltips

Speltips Boise St @ Fresno St

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2013-09-21 03:00 Spela här

Speltips Boise St @ Fresno St
Land: USA Liga: NCAA (MWC)
Odds: 2,60 Speltips: Boise St
2013-09-21 03:00 Boise St @ Fresno St Boise St 2,60 MalakaNCAA

Boise St Broncos (2-1) @ Fresno St Bulldogs (2-0)

Broncos kommer till matchen som underdogs, vilket inte är speciellt vanligt för detta lag, man har sedan 2000 det bästa procentuella vinst/förlust förhållandet i FBS. Det kan dock ganska lätt förklaras med att man spelar i en relativt svag division.
Boise's förlust iår kom mot Washington, ett lag som är relativt underskattat i en stark division (pac-12), i den matchen vart man ordentligt utskåpade på bortaplan (L: 6-38). Efter det botten nappet har man börjat komma igång efter att ha spelat mot Tennessee Martin (W: 63-14) och Air Force (W: 42-20).
Senast mot Air Force spelade man bra, även om man inte tänkte linan på 23.

Bulldogs är alltså dagens favoriter. Man kommer från en ofrivillig bye week efter att lagets match mot Colorado St förra veckan blivit inställd pga av högt vattenstånd. Man har spelat två matcher Rutgers (W: 52-51 OT) och Cal Poly (W: 41-25), i vinsten mot Rutgers visade man ordentligt med hjärta. Dock så lämnar defensiven rätt mycket att önska, medans offensiven rullar på rätt bra.
I matchen mot Cal Poly visade man prov på hur ointresserade dem kan bli. Man dominerade första halvlek och ledde med 34-0, i andra halvlek föll offensiven ihop och försvaret orkade inte hålla spelet från första halvlek och man tappade halvleken med 7-25. Matchen var givetvis redan avgjord men det hjärta man visade mot Rutgers fanns inte där mot Cal Poly. Man lyckades bara konvertera 4 3rd downs, när man väl mötte motstånd i anfallet så tog det ofta stopp.
Cal Poly är en medelmåttig FCS skola och ska egentligen inte ha mycket att säga till om mot en FBS skola som Fresno St.

Många räknar med att denna match kan bli en shootout, det är två bra offensiva lag som möts där båda lagen har defensiva problem. Boise St har vunnit lagens 7 senaste möten men man är idag inte samma lag som man varit, för några år sedan var man på väg att få spela om nationella titeln men gjorde bort sig i sista matchen mot Nevada. Det är extremt ovanligt att lag från "non power conferences" kommer i närheten av att spela om nationella titeln under BCS eran, det senaste 12 åren är det förutom Boise St bara Texas Christian som varit nära. Då räknar jag bort Notre Dame som visserligen inte spelar i en Power Conference, men räknas till en av de stora skolorna ändå.

Bulldogs har en relatvit en dimensionellt anfall med QB Derek Carr (Lillebror till tidigare 1st pick David Carr, även han QB draftades 2002), ska man slå Boise måste man få igång sina runningbacks. Boise kommer förmodligen sätta så mycket press på Carr som möjligt eftersom man inte behöver ha så mycket respekt för lagets springspel, ska bulldogs vinna så måste lagets Oline ge Carr nog med tid för att sätta bollen hos recivers.

Boise st, har ett betydligt mer balanserat anfall med QB Southwick och RB Ajayi i fronten. Ajayi har sprungit för 298 yards på 55 försök och 5 TD. Som jämnförelse har Quezada (Fresno St ledande rusher) sprunigt för 94 yards på 25 försök och 1 TD. QB Southwick hade senast mot Air Force en completion ratio på 93.1% (27/29), spelar han lika bra idag kommer Fresno St ha svårt att hänga med.

Tycker linan borde vara omvänd i denna match, nu ger man Boise St 4 poäng. Och det tar jag alla dagar i veckan, blir det en Shootout tror jag inte Fresno St hänger med. Det blir lagets Defense som måste vinna denna match och vad man visat så här långt så kommer det bli svårt för dem.

Boise St +4 @ 1.90 för den som vill vara säker.
Boise St SU @ 2.60 för den som vill ha ett spelvärt odds.
Boise St -3 @ 3.10 för den som vill tjäna lite mer pengar.

Jag spelar -3, men rekar bara raka eftersom jag tror det blir en jämn match.

MalakaNCAA - 20 September, 2013, 17:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!