Spelar raka tvåan på MFF mot IFK Norrköping. William Hills 2.10 är bra. Medelinsats.

9. Norrköping 23 9 5 9 38:37 32
1. Malmö 23 13 6 4 43:26 45

Hemma IFKN:
11. Norrköping 11 6 0 5 24:20 18

Borta MFF:
1. Malmö 11 6 3 2 23:15 21

MFF var riktigt dåliga mot ett smart spelande Djurgården, som välfötjänt avgick med segern på Swedbank senast. Utan djupletshotet från Tokelo Rantie blev anfallsspelet statiskt och laget fick mindre ytor eftersom Djurgården kunde hålla upp backlinjen lite. Faktum är dock att man skapade hyfsat mycket chanser ändå och hade man bara sluppit kallduschen, Jawos 0-1 som kom från ingenstans, så hade det förmodligen gått vägen ändå. Målen man släppte in var resultatet av vansinnigt mycket slarv.

Norrköping såg senast mot Elfsborg väldigt uddlöst ut framåt. Skapade ett fåtal lägen, men det var resultatet av slarv från Elfsborgs sida. Anfallsspelet var verkligen inget att hurra över. Anfallsparet var Bobbie Friberg da Cruz och Totte Nyman...
Till den här matchen saknas väldigt viktige Andreas Johansson. Han gör extremt mycket nytta som bollvinnare och med att fördela boll för IFK. En av seriens bästa mittfältare. Mot MFF:s tuffa mittfält lär det bli ett kännbart tapp.

Man ska komma ihåg att Norrköping släppt in nästan två mål i snitt hemma och att MFF gjort nästan två mål i snitt borta. Norrköping har ännu inte hållit nollan på hemmaplan i år. Malmö blev nollade senast, det var blott andra gången i år man blev det - det händer inte igen känns det som. När samtidigt Norrköping tappat Thorvaldsson och Khalili och utifrån anfallsspelet såg ut mot Elfsborg så tror jag Norrköping får svårt att hota MFF här. Visst gjorde Peking sex mål mot ett uselt och decimerat Syrianska, men annars är jag inte imponerad av lagets offensiv just nu.

Motivationen ligger på MFF här. IFK har hamnat i ingenmansland och kan bara spela för konstlade målsättningar som att komma före Åtvid, komma på övre halvan etc. MFF krigar om guldet och lär vara ruskigt revanschsugna efter missen senast.

Noterbart: Norrköping har förlorat mot (förutom Djurgården) AIK, IFK Göteborg, Helsingborg och Elfsborg på hemmaplan - en trend som fullbordas av MFF på söndagen?


Norrköpings trupp:

James Frempong, Rawez Lawan och nyförvärvet Emir Kujovic spelar inte. Andreas Johansson avstängd - jätteavbräck.

1. Andreas Lindberg
3. Morten Skjönsberg
5. Christoffer Nyman
6. Mathias Florén
7. Lars Krogh Gerson
11. Christopher Telo
13. Nikola Tkalcic
15. Marcus Falk Olander
17. Bobbie Friberg da Cruz
19. Siim Luts
20. Isaac Kiese Thelin
22. Christopher Meneses
23. David Boo Wiklander
24. Gentrit Citaku
26. Alexander Fransson
28. Linus Wahlqvist
84. Martin Smedberg Dalence
91. David Mitov Nilsson

MFF:s trupp:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Erik Johansson, Matias Concha, Pontus Jansson, Filip Helander, Miiko Albornoz, Pa Konate
Mittfältare: Simon Thern, Simon Kroon, Emil Forsberg, Erik Friberg, Markus Halsti, Jiloan Hamad, Erdal Rakip
Anfallare: Guillermo Molins, Dardan Rexhepi, Pawel Cibicki, Magnus Eriksson


Sammanfattning: Motivation, revnaschsug, klass och avbräck. Allt det talar för MFF. Jag spelar raka tvåan till medelinsats.

@nokkan21 på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip