Speltips

Speltips Degerfors v Örgryte

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-09-23 19:00 Spela här

Speltips Degerfors v Örgryte
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,80 Speltips: Dif Asian -1
2013-09-23 19:00 Degerfors v Örgryte Dif Asian -1 1,80 holms

Det är så klart en match som är viktig för bägge lagen. Men på helt olika sätt.
Degerfors som inför säsongen inte alls hade några planer på att kriga bland de allsvenska platserna har fortfarande chansen att nå ett kval uppåt. Löser man det så pratar vi en succé för brukslaget. Löser man det inte så är det absolut ingen skandal och ingen skulle gråta blod.
Alltså en viktig match idag - men inte med nervositeten som brukar gälla kniven på strupen. Ett utmärkt sätt att ta sig ann en match, om ni frågar mig.

För Örgrytes del så handlar det också en viktig match. Men i stället för att som i Degerfors del kunna kliva in och bara ha någonting att vinna. Ja då är det en superkniv mot strupen eftersom en degradering hänger som ett mörkt moln över klubben.
Och räknar vi bort en seger mot trötta Enköping i Svenska Cupen, ja då har detta tama ÖIS en enda seger på de tolv senaste matcherna. Personligen har jag lyckats med konststycket att se tre matcher med laget den här säsongen. Och det har ju inte varit någon Aha-upplevelse vid ett enda tillfälle, om jag ska vara ärlig. Snarare tvärtom. Mot Örebro hade man inte en enda vettigt anfall på 90 minuter, som ett exempel.
Klubben valde att satsa på sin unga och utvecklingsbara lag även i Superettan. En satsning man bara måste älska. Men det har ju inte fungerat. Oerhört tunna framåt. Vilket ledde till att man till slut fick plocka in George Mourad. Vilket säger en hel del hur desperata man blev.

Till dagens match, bortsett från de tidigare långtidsskadorna man sitter inne på, så saknas nu Henrik Carlsson, Tobias Bratt och Abdel Bouraima. Herrar som laget absolut inte står och faller med, men ändå färre spelare att laborera med för tränare Marcus Lantz.

För Degerfors del så kan vi plocka dit ett gigantiskt plus då lagets bäste spelare Johan Bertilsson tillkommer i truppen. Vilket han gör tillsammans med Pontus Jakobsson som var sjuk senast.

Det är bara ÖSK som har varit ett bättre hemmalag än Degerfors den här säsongen, och att detta tunna och oerhört tama ÖIS ska stoppa ett Degerfors (med två raka segrar), det känns väldigt långsökt.

1,80 på att Degerfors vinner. Med insatsen tillbaka om det stannar med bara ett måls segermarginal. Det känns som om det är livremmar och hjälmar så det räcker och blir över.

holms - 23 September, 2013, 08:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!