Speltips

Speltips Lietuvos Rytas - VEF Riga

Sport: Basket Spelstopp: 2013-10-01 19:30 Spela här

Speltips Lietuvos Rytas - VEF Riga
Land: Liga: Euroleague
Odds: 1.80 Speltips: Rytas HT/FT
2013-10-01 19:30 Lietuvos Rytas - VEF Riga Rytas HT/FT 1.80 SlamDunk

Äntligen börjar basketsäsongen rulla igång runt om i Europa och på dagens schema står bland annat det oerhört viktiga kvalet till Europas finrum Euroleague. Matchen jag fastnat för är den mellan Lietuvos Rytas och VEF Riga. Två kompetenta lag, men där jag håller litauerna Lietuvos Rytas som klara favoriter och det gör jag främst av två anledningar: Man kommer dra stor fördel av att detta kvalslutspel spelas i Vilnius då det alltså betyder att man kommer ha hemmaplansfördel. För det andra så är man klart mer rutinerade i dessa sammanhang då man spelat i just Euroleague flertalet gånger senaste åren. Truppen innehåller klasspelare så som: Cook, Seibutis & Gacecicius och även bredden i truppen är bra.

VEF Riga spelade förra säsongen i Eurocup där man gjorde det bra då man tog sig till andra rundan, där man dock fick respass då spanska lagen Valencia & Bilbao blev för tuffa. Även om man har ett kompetent lag så ser jag inte riktigt att de har samma bredd i truppen och det känns som att point guarden Dee Brown får bära ett alltför stort ansvar. Ska man hävda sig bland de allra bästa så kan man inte vara så pass beroende av en enda spelare.

Det är givetvis alltid svårt att veta var lagen står såhär precis i inledningen av säsongen, men Rytas med hemmaplansfördel och som dessutom har rutinen från dessa sammanhang ser jag som klara favoriter i denna match och känslan är att man kommer gå ut och vilja ta kommandot tidigt i matchen och sedan hålla ledningen matchen ut.

Mitt spel blir således Rytas att leda HT/FT till fullt godkända 1.80!

SlamDunk - 01 Oktober, 2013, 13:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!