Speltips

Speltips Leverkusen - Real Sociedad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-02 20:45 Spela här

Speltips Leverkusen - Real Sociedad
Land: Europa Liga: CL
Odds: 1,83 Speltips: Ö1,5 i 2:a halvlek
2013-10-02 20:45 Leverkusen - Real Sociedad Ö1,5 i 2:a halvlek 1,83 espelund

Hörnspelet på Chelsea satt igår, om än med liten marginal (3-2).

Inför kvällens CL noterar jag att även den analytiske Master rekat denna match. Jag är dock inte övertygad om Leverkusens favoritskap, och rekar istället ett lite "fegare" alternativ, men ändå med schysst odds; över 1,5 mål i andra halvlek @ 1,83.

Både Leverkusen och Sociedad är offensivt balanserade lag som i sina goda stunder bjuder på fantastisk anfallsfotboll. Tyskarna med snabb och effektiv pang-på-målet-anfall, baskerna med säkra och kvicka kortpassningar med många alternativa lösningar.

Sociedad har dålig form i resultatraden, javisst. Men spelet har faktiskt börjat komma igång igen. Mot Barcelona blev de förnedrade första halvtimmen, men sedan såg det helt okej ut. Senast mot Sevilla var Sociedad det bättre laget och borde vunnit.

Så vad säger spåkulan? Den här matchen kan nog hålla sig 0-0 ett tag, men ett ofrånkomligt faktum gäller; båda lagen MÅSTE vinna. Arrasate (la reals manager) har lovat att de inte går in för att hämta ett bortakryss, det är vinst man vill ha. Och då måste det ju göras mål. Troligt scenario är att när väl första målet kommit (oavsett till vem) då j-vlar blir det desperat åka av offensivt, med stora ytor bakåt.

Inget av lagen har råd med kryss då de förlorade sina premiärer, och dessutom har väldigt svåra gruppmotståndare. Leverkusen är enormt bra hemma, och Sociedads säsong är kalibrerad att handla om CL-matcherna.

Att målorgien sker i andra halvlek håller jag för troligt, därför blir det över 1,5 mål efter paus. Oddset 1,83 är fullt godkänt. 3/5 units.


Ett tänkbart litet sidospel kan vara att Antoine Griezmann blir "anytime goalscorer" @ 5,00. Han har sparats en del i ligan för att kunna prestera maximalt i CL.

Saknas Leverkusen:
Gonzalo Castro
Jens Hegeler

Saknas Real Sociedad:
Xabi Prieto
Ifrán
Granero
Estrada

Förväntades startelvor:
Leverkusen: Leno - Donati, Toprak, Spahic, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Sam, Kießling, Son

Real Sociedad: Bravo - Carlos Martinez, Mikel Gonzalez, Inigo Martinez, de la Bella - Bergara, Ruben Pardo - Chori Castro, Vela, Griezmann - Seferovic

espelund - 02 Oktober, 2013, 00:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!