Speltips

Speltips HV71 v Leksand

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-10-08 19:00 Spela här

Speltips HV71 v Leksand
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2,05 Speltips: X2
2013-10-08 19:00 HV71 v Leksand X2 2,05 holms

HV71 sist i tabellen efter nio spelade matcher. Det finns så klart mycket tid att rädda upp det här, men för varje vecka som rullar och resultaten inte infinner sig så kommer paniken att sprida sig som en lavin och då är det lätt att det slutar i ett praktfiasko. Titta bara på Djurgården som av en hel del var en tänkbar finalkandidat - men i stället åkte ur. Jag säger inte att det kommer att hända HV71. Jag menar bara att det blir inte lättare att spela ishockey när hotet nerifrån kommer närmre och närmre, för varje vecka som går.

Sedan kan jag inte påstå att HV71 hittills förtjänar någon bättre position än den man har. Det har inte alls sett speciellt bra ut. I Örebro blev man avklätt med 0-4 i arslet, bland annat.
Och det har ju varit ett försvarsspel av usel klass. 32 inlsäppta efter nio spelade matcher i ishockey 2013, det är allt annat än bra. Och då var det inte direkt någon glädjande nyhet nere i bibelbältet då informationen kom att lagets kanske bäste back, Mattias Karlsson, ja han är borta i ett halvår pga skada.

Efter den dåliga starten har också det första huvudet fått rulla. Aaron Gagnon som brukar vara en pålitlig poängmakare i AHL har inte alls lyckats och nu skickats vidare.
Det är med andra ord ett HV71 som andas allt annat än harmoni just nu.

Det gör det i och för sig inte i Leksand heller som inte alls får det att fungera. Eller, på ett visst plan fungerar det bättre än ett annat. För tittar man i tabellen för hemammatcherna, ja då är Leksand kronsist. Men om man istället kikar på bortaspelet, ja då är man helt okej som femma.
Ytterst nära att man löste poäng i Skellefteå, och man gjorde det dagarna innan uppe i Luleå. Det kan mycket väl vara så att Leksand modell 13/14 har en trupp vars spel lämpar sig klart bättre att vara ute på resande fot.

Här har jag svårt att förstå den skeva oddssättningen. HV71 har inte visat något som ger mandat för det i alla fall. Och med tanke på att Leksand har bra vibbar från sitt bortaspel hittills (poängmässigt) så tycker jag att vi får vara tacksamma med över dubbla degen på dubbelchansen.
För, det är som sagt inte för inte HV71 ligger sist i tabellen just nu.

holms - 07 Oktober, 2013, 20:03

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
DJURET - 2013-10-07 21:14:59

Kan ha en poäng :) är ju 2 av dom bedrövligaste lagen just nu som drabbar samman. Dock surrar en tanke i mitt huvud att hv71 inte lär få en bättre match att vända sin negativa trend, sagt sen innan shl startade att hv71 kommer floppa iår, men jag tycker dock dom är bättre än leksand och att d finns överhängande risk att dom går ut o bara vinner över leksand.