Speltips

Speltips Björklöven-Asplöven

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-10-09 19:00 Spela här

Speltips Björklöven-Asplöven
Land: Sverige Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1.90 Speltips: ö 5.5 mål
2013-10-09 19:00 Björklöven-Asplöven ö 5.5 mål 1.90 Sasja9

Så ska då Norrlänningarna göra upp om poängen i Hockeyallsvenskan. Två lag som har mötts en hel del de senaste säsongerna och trots att Asplöven byter ut minst 12-15 spelare inför varje säsong så känner man varandra ganska väl.

Läget Björklöven:

Har spelat väldigt mkt bättre än tabelläget indikerar. Man har varit det spelförande laget i 6-7 av 9 matcher. (Subjektiv bedömning) Senast mot Djurgården borta var man det bättre laget i 55 minuter, trots mycket kort manskap. Man skapar en hel del chanser men har i vanlig ordning svårt med effektiviteten. Special teams har dock varit svagt de senaste matcherna. Boxplay bedrövligt och PP svagt. I spel 5 mot 5 har man 7-1 i målskillnad de tre senaste matcherna trots att två av dem har slutat med förlust....

Skadeläget är bedrövligt, följande helt ordinarie spelare saknas:

Andrew Raycroft (mv) Ljumske, sannolikt 3-4 veckor
Oscar Molin (b) Benbrott i handen, opererades igår. Borta året ut minst.
Martin Johansson (b) Gammal skada, mer exakt mörkas. Troligen 2 veckor.
K-J Lundström (b) Skada mörkas mer exakt. Sannolikt några veckor
Mats Lavander (fw) Långtidsskadad (fot) på väg tillbaka, men inte till denna match.
Lucas Sandström (fw) Avstängd efter några jabbar mot SSK

Man har iaf fått åter lagets (och seriens?) bästa back, Stefan Andersson som blivit pappa. Lånar Albin Carlsson (-94) back fr MoDo. Daniel Wälitalo ersätter Raycroft i mål, hög kapacitet men har fått en svag start på sitt "vikariat"

Asplöven:

Inga större skadeproblem kan hittas. Lånen fr Luleå Cehlarik och Wallmark producerar rejält och bär delvis laget på sina axlar just nu. (Hur går det om Luleå drabbas av skador....???) I vanlig ordning spelar man sin "går det så går det-hockey" där försvarsspelet inte är synbart intressant. Offensivt skapas det en hel del, bakåt.....Nä. Senast mot Karlskoga blev man stundtals rejält avslöjade bakåt. Mv Puurula räddade dem från fler insläppta än de 6 mål som det nu stannade vid. Detta är ett lag som gör ganska mycket mål, men som också bjuder rejält bakåt.

Därför finns det ett väldigt intressant spel på denna match. Undertecknad har väldigt svårt att se att denna match stannar på mindre än 6 mål. Det finns inte på min karta helt enkelt. Björklöven på hemmais innebär hög fart framåt, vilket man har fått betala för mot starka kontringslag. Nu med skadade backar och andrekeepern i mål. Asplöven kommer nog att göra 2-3 mål denna match, jag tror att Björklöven vinner, men är helt övertygad om att det blir minst 6 mål totalt.

Ö 5.5 mål spelas med hög insats. Lycka till den som ryggar.

Sasja9 - 08 Oktober, 2013, 11:42

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
PuraN - 2013-10-09 15:17:03

Värt att tänka på här är att Luleå plockade upp Wallmark igår till matchen mot Örebro så frågan är om han spelar eller är seg i benen.

Ekenbladen - 2013-10-08 12:47:22

Löven har ju haft sjuka problem med målskyttet, 2 matcher med 3 mål och sedan ännu sämre utdelning i resten av matcherna... som du skriver måste effektiviteten bli bättre, väntar fortfarande på att sundström ska kliva fram likt kvalserien ifjol.
Raycroft har ju räddat många poäng åt Löven redan och ett jätteavbräck.

svårtippad match tycker jag.