Speltips

Speltips Giants at Bears

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2013-10-10 23:30 Spela här

Speltips Giants at Bears
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,90 Speltips: Eli Manning över 278 yds
2013-10-10 23:30 Giants at Bears Eli Manning över 278 yds 1,90 JohnAnthony

Eli Manning är ledaren som har lett sitt lag till två SuperBowl segrar med MVP utnämnande i båda SB matcherna. Han är därmed också den som blir kritiserad när hans lag nu har förlorat fem raka matcher. Manning har inte spelat bra i säsongsinledningen och ibland, som nu senast mot Philadelphia Eagles, faktiskt kostat sitt lag segern med tre interceptions och överlag forcerat spel.

Han är dock fortfarande lagets bästa spelare och jag tror han kommer leda sitt lag ur krisen förr eller senare. Manning och Giants är som bäst när de är uträknade vilket de visat om inte annat under sina två oväntade SB säsonger.

När Manning kastar 40 gånger eller mer landar han nästan alltid på 300+ yds. De matcher han i år har kastat bollen över 40 gånger har han i vecka 1: 450 yds, i vecka 2: 362 yds och i vecka 5: 334 yds. De gånger han har kastat färre gånger har ypg statistiken också sjunkit, vilket är förståeligt.


Den här veckan kommer New York Giants till spel utan sin förste RB David Wilson och med sitt andra val Brandon Jacobs som startare. Jacobs har aldrig varit en RB som spelar varje down/spel utan har snarare fungerat som ett komplement till mindre och snabbare RBs under sin karriär. Jag tror Giants kommer använda Jacobs rutin smart och låta honom plocka upp 1st downs när det finns möjligheter till kortare springspel men jag tror Coach Tom Coughlin är smart nog att fortsätta förlita sig på Manning och låta honom kasta bollen minst 40 gånger i matchen. I synnerhet om Chicago leder vilket är ett troligt scenario.

Manning själv har uttalat sig i veckan och sagt att han känner sig i bra form och kastar bollen väl men att det är tillfälligheter som gjort att passningsspelet inte fungerat som vanligt. Dessutom är han inte ensam stjärna i lagets passningsanfall utan Giants har två Pro Bowl mässiga WRs i Hakeem Nicks och Victor Cruz som en bra dag fångar allt som kastas deras väg. Trots allt snittar man 280,2 ypg genom luften såhär långt på säsongen.Chicago Bears kommer till matchen med ett försvar som har haft alla sorters problem, i synnerhet passförsvaret. Enheten är rankade 24 i ligan och snittar 278,4 ypg på säsongen. Man har dessutom ingen passrush och är i den kategorin rankade på 30 plats i ligan med 8 sacks på säsongen. Senast mot New Orleans Saints hade QB Drew Brees lekstuga och kastade bland annat för ett par riktigt långa completions till sin TE Jimmy Graham. När det kommer till passningar 20+ yds är Chicago näst sämst i ligan med hela 25 stycken.

Långa passningar är Eli mannings bästa egenskap i min mening och han har fortfarande recievers som kan fånga dom.

Blir en mindre insats på den här TNF matchen men jag tror Eli spelar bra och kanske har Giants då en liten chans att ta sin första seger.JohnAnthony - 09 Oktober, 2013, 18:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Erkten - 2013-10-10 18:29:18

Ribban ligger ju på 298.5 hos bet365 , men 20 yards mindre hos Ladbrokes ? That makes sense...

Dolce1 - 2013-10-09 22:04:01

Mkt bra rek.

Ryggar + att jag kan provar ett överspel på matchen.