Speltips

Speltips Linköping v Luleå

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-10-12 16:00 Spela här

Speltips Linköping v Luleå
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2,20 Speltips: 2 inkl OT
2013-10-12 16:00 Linköping v Luleå 2 inkl OT 2,20 holms

Linköping inledde serien i ett hejdlöst tempo och det var många experter som ansåg att en final mellan Skellefteå och Linköping var ett klokt tips.
Eller, jag måste ju flinka in, säsongen inleddes uppe i Luleå med en jätteförlust 5-1, sedan gick man som tåget i ett par matcher. Kan vara bra att ha det i åtanke eftersom att serien vänder idag.
Hur som helst, Linköping dundrade fram som en ångvält anförda av den briljanta förstalinan med Albrandt, Hjalmarssom och Sjögren. Det sprutade poäng ifrån gubbarna, och då spelade det mindre roll om de andra i laget inte levererade överdrivet bra. Det gick ändå.
Men på slutet har det inte gått som på räls. Det blir naturligtvis tungt när man måste förlita sig på samma tre hela tiden. Senast mot svaga MODO så var det återigen samma herrar som låg bakom samtliga mål framåt. Men förlust 4-3.
Och förlusterna har nu hopat sig på slutet. Endast en vinst på de fem senaste, och den på värdelösa HV71. På hemmais, dessutom. Så det är väl knappt att den borde räknas.

Nu går väl inte heller Luleå som tåget. Men man är ju trots allt trea i tabellen vilket ändå visar att man tar poängen trots att man inte spelar speciellt bra stundtals. Vilket är en styrka i sig.
Att man nu spelar borta tror jag inte nödvändigtvis borde betyda något negativt. På slutat har man haft bekymmer hemma mot defensiva motståndare. Och mot Örebro blev det trassel för att dom agerade precis tvärtom - oväntade drag kan fälla elefanter det med.
Hemma kommer Linköping att trumma på inför en uppdrucken hemmapublik. Det har detta Luleå motvapen till alla dagar i veckan.

Dessutom har just Luleå passat Linköping rätt illa på senare tid.
Inte EN enda seger efter ordinarie tid på de TIO senaste mötena lagen emellan.
På de fyra senaste så har Luleå till och löst hcp-segrar. Borta som hemma.
5-1
6-2
4-1
3-0
Sköna siffror att ha i ryggen när du kliver in på isen i eftermiddag.

2,20 - och då får vi ändå en livlina att Luleå kan lösa det här efter förlängning eller straffar.

holms - 12 Oktober, 2013, 08:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!