Speltips

Speltips Sverige - Tyskland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-15 20:45 Spela här

Speltips Sverige - Tyskland
Land: Internationellt Liga: VM-kval Europa
Odds: 2.30 Speltips: 1X
2013-10-15 20:45 Sverige - Tyskland 1X 2.30 mr_england

De flesta som är intresserade av spel och fotboll och som inte har gömt sig i grotta de senaste dagarna har koll på förutsättningarna här så det behövs ingen större utläggning. Det viktiga är dock att Tyskland har vunnit gruppen före Sverige som kommer få spela playoff, Tyskland inte har något att spela för, Sverige har en playoff-seedning att spela för och att Zlatan är avstängd.

Det råder ingen tvekan om att Tyskland är ett bättre fotbollslag och har bättre spelare än Sverige. Särskilt då Sverige saknar Zlatan. Man ska dock inte underskatta hur gärna redan VM-klara Tyskland skulle vilja att den här matchen försvann i tomma intet. En match som inte gäller något, en match på bortaplan och mot ett motstånd som det inte finns någon prestige i att besegra. Dessutom ett Tyskland där stjärnornas och de flesta spelares klubbtränare ringt Tysklands förbundskapten och bett honom vila just deras spelare. Något som spelarna naturligtvis vet om och det skulle inte vara jättepopulärt att komma tillbaka skadad efter att ha gått in för hårt i en närkamp i den här betydelselösa matchen. Särskilt inte då det är ligamatcher som vanligt i helgen och Champions League veckan efter. Samma argument går ju naturligtvis att använda på Sverige men det är ju knappast så att det svenska landslaget kryllar av spelare som är tongivande i sina klubblag, särskilt i Champions League-sammanhang, så situationen är annorlunda för de båda lagen.

Sverige är också inne i en positiv trend och stämningen är på topp efter att ha klarat en playoff-plats. Det här kan ju även sägas om Tyskland men de har ju en ständigt positiv trend i kvalsammanhang så jag tror inte de är lika exalterade över att ha kvalat in till VM som Sverige är över playoff-platsen. Det här är normalläge för tyskarna. Sverige har dessutom hemmaplan med allt vad det innebär, vilket gör det svårt att vika ned sig, och sist men absolut inte minst spelar Sverige för att bli ett av fyra lag som blir seedade i playoff-lottningen. Vilka lag som seedas bland grupptvåorna baseras på nästa FIFA-rankning så en seger eller poäng mot Tyskland skulle göra gott för Sverige.

Vad gäller startelvorna så känns det nästan som att spela på lotto att försöka spekulera i vilket lag Tyskland ställer upp med under de här förutsättningarna så det avstår jag från. Oavsett vilka de ställer upp med så kommer det vara bra spelare. Frågan är dock om de kommer springa benen av sig för att vinna den här betydelselösa matchen. Det känns ju även lite tidigt för nya spelare att kämpa för att spela in sig i VM-laget nio månader före VM och med nästan en hel klubbsäsong emellan. För Sveriges del räknar jag dock med bästa tänkbara startelva. Med mindre än en månad kvar till den första playoff-matchen måste man fortsätta försöka spel in ett mittfält och försvar som fungerar. I det avseendet blir det här en viktig match.

Oavsett om du som läsare delar min analys ovan eller inte så måste vi alltid komma ihåg att vi spelar på odds och inte bara på vilket lag som vi tror vinner. Vi måste värdera vinstchansen i förhållande till de odds som erbjuds. Då bet365 med sina odds i skrivande stund bara ger Sverige knappt 20 procents vinstchans (odds 5.25) och Tyskland cirka 60 procents vinstchans (odds 1.70) tycker jag att det finns värde i att spela på Sverige. Jag tror att Sverige har mycket större chans än så under rådande förutsättningar. Jag spelar efter klyschan motivation slår klass, något som Sverige varit väldigt bra på i tidigare kval mot bland annat Spanien och Holland, även om förutsättningarna inte är exakt samma den här gången. Efter att ha övervägt flera intressanta spelalternativ fastnade jag till slut på dubbelchansen 1X (Sverige eller Oavgjort). Jag tycker Sverige har en riktigt god chans att ta minst en poäng här! Ett Sverige som dessutom tog en poäng på bortaplan i senaste mötet mot Tyskland då båda lagen hade allt att spela för.

Spel: Sverige – Tyskland 1X – odds 2.30 bet365

mr_england - 13 Oktober, 2013, 02:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mortificar - 2013-10-15 20:43:17

Rekord dålig rek. 3-0isch Tyskland

robfri - 2013-10-15 11:06:52

Problemet ligger väl även lite i att det inte bara är Zlatan som saknas. Inget big fan av Isaksson, men Wiland...nja...& vem fan är Pierre Bengtsson, typ. Enligt mej finns det flera utgångar av denna match, är Tyskland på "humör" vinner de lätt. Men kan till viss del köpa reken, ett kryss kan båda lagen må gott av.

För egen del blir det inget spel, ist ngn öl & slötittande. På Europatipset blir det iaf x2.

Lycka till med reken !

mr_england - 2013-10-14 21:57:09

Börjar bli lite tröttsamt att höra att Tyskland själva väljer hur många mål de vill vinna med. Precis som att det skulle vara en sanning. Det är bara trams. Det är klart att Tyskland är bättre som lag på papperet men snacket att de bara kan välja hur mycket de vill vinna med på bortaplan i ett VM-kval börjar bli löjligt. Då hade de stått i 1.02 och inte 1.70 vilket innebär 58.8% vinstchans. En del som spenderar så väldigt mycket tid på betting skulle behöva läsa på lite av den mest grundläggande sannolikhetsläran så man förstår. Det är det minsta man kan begära.

Tyskland spelade en jämn match borta mot Österrike då de gällde och vann bara med ett mål. Man spelade även oavgjort hemma mot Sverige då det gällde. Nu gäller det inget för Tyskland. Ok att Zlatan inte är med men Sverige har ganska bra statistik utan Zlatan de senaste åren.

Tror ett oavgjort resultat skulle passa båda lagen ganska bra. Sverige blir seedade i playoff och Tyskland går obesegrade genom gruppspelet. Att Tyskland vill ha någon sorts revansch för 4-4 matchen tror jag inte ett ögonblick på. Det är bara sådant man säger på presskonferenser och i media, inte något de ägnar en sekunds tanke på i praktiken. Det finns inte heller några krav från folket i en sådan här match. De börjar inte bry sig på riktigt förrän de närmar sig kvartsfinal i VM...

Avispado - 2013-10-14 21:15:48

Jag vill inte låta spydig, men det jag menar med att tyskarna dikterar utgången är om de väljer att vinna med 1 måls marginal eller 4. Vem säger att tyskarna är omotiverade? De behöver inte gå all-in för att avvärja ett lag som Sverige, de kan gå på 70% och vinna komfortabelt ändå, precis som Hamrén poängterade på dagens presskonferens varför det blev 4-4 i Berlin senast. De har flera reservspelare som definitivt vill visa att de är värda en plats i ordinare elva, och de är absolut inga dussinlirare vi talar om här..

Jag förstår din rek mr_england, dock tycker jag personligen det inte är värt att lira 1X till 2.30.

vicefreak: Du missar att Sverige EJ var klara för EM då.. Det var kniven mot strupen och den matchen gällde precis ALLT. Nu är Sverige redan klara för play-off och det enda som betyder nåt i matchen mot Tyskland är om Sverige ska hamna på den övre seedningshalvan eller den undre. Att komma på den övre halvan behöver inte alls nödvändigtvis betyda att man får det lättare mot en på pappret sämre motståndare i play-off. Sverige har för vana att prestera bättre mot bättre motstånd, och dels man kan komma att få möta Frankrike vid ett 1X scenario mot Tyskland, och fransmännen anser jag är det bästa laget i play-off JUST NU.

Håkansson - 2013-10-14 19:21:21

Givetvis är Zlatan helt avgörande för kvaliteten i Sveriges landslag, men i enstaka matcher har vi ju lyckats göra det riktigt bra utan Z, minns framförallt EM-kvalet mot Holland för ganska exakt två år sedan. Vi slog Holland med 3-2 på Råsunda och flygbiljetten till Kiev kunde bokas samma kväll. Då gick vi vidare som grupptvåa bakom Holland. Kunde vi slå ett omotiverat Holland kan vi kryssa mot ett lika omotiverat Tyskland.

Chrlindvall - 2013-10-14 18:14:38

Förstår inte ens varför du måste förklara dig mr_england. Allt står i reken. Bra rek!

R.Baggio - 2013-10-14 18:05:17

Har god lust att ge varenda jävel som kommenterat detta en rejäl vinge!!!

vicefreak - 2013-10-14 17:59:38

Ingen som minns när Sverige spöade upp Holland med 3-2 i en för Holländarna betydelselös kval-match (redan klara). Och det utan en viss Herr Ibrahimovic.
Bra rek mr england.

jalder - 2013-10-14 17:35:37

Självklart håller Sverige högre klass än Färöarna. Var dumt skrivet och mer menat som att Sverige inte är särskilt bra utan Zlatan. Laget tappar extremt mycket offensivt.
Jag vill heller inte vara respektlös mot dig på något sätt. Precis som IB skriver hade jag säkerligen haft mer att spela för om jag bara följt dig vilket jag gjort flera gånger. Jag ser dock inte detta som ett värdespel till 2x. Det är allt..

IB. - 2013-10-14 17:19:09

Herregud vad du får försvara dig hela tiden från dina så kallade "Svenssonlirare". Att de ska vara så svårt att förstå ordet värdespel. Hade ni andra spelat på MrEnglands rekar hela tiden så hade ni haft en större kassa. Fortsätt leverera!

mr_england - 2013-10-14 16:38:35

Avispado mm: Vi är alla överens om att Tyskland är ett bättre lag och har bättre spelare. Det är inte det min rek handlar om. Du säger själv att allt hänger på vad Tyskland väljer att göra av denna match (en lite gullig helgardering - det är lite lättare att tippa om man helgarderar) och det är det jag spelar på. Ett sämre men motiverat Sverige mot ett omotiverat Tyskland.

Då jag har oddsen på min sida i det avseende att det är mycket högre odds på Sverige än Tyskland tycker jag att det helt klart är värt att testa ett spel på 1X. Tror man dock att Tyskland kommer ge allt och gå all-in här så är det ju inte säkert att det är ett bra spel. Jag tror dock inte det.

jalder: Oavsett hur det går så har du nog otur när du tänker när du liknar Sverige utan Zlatan vid Färöarna...

HawkEye - 2013-10-14 16:37:47

Mr_England: Du har naturligtvis helt rätt i att det gäller att hitta spelvärde, jag finner inget direkt spelvärde varken på 1X eller 2:an det var därför jag tänkte att du kanske var intresserad av ett vad:) Hoppas reken sitter!

Avispado - 2013-10-14 15:32:07

Faktiskt en ganska kass rek. Granskar man truppen Tyskland har kommit med till Sverige är det världsspelare. Alla skulle ta en plats i Sveriges uppställning, startlirare inkl. reserver. Ingen i Sverige skulle ens ta en plats på bänken hos Tyskland, nu när Zlatan inte är med.

Spelar ingen roll att Tyskland är klara för VM, de har alltid press på sig hemifrån av media och fans. Och de levererar JÄMT! Finns inget landslag i världen som är så stabilt som Tyskland. Spanien och andra stora nationer har inte alls lika hög lägstanivå.

Allt hänger på vad Tyskland väljer att göra av denna match, vill de vinna med 3 måls marginal så gör de det.

jalder - 2013-10-14 14:51:36

Inte för att någon bryr sig om vad jag tycker och tänker men kan kanske vara någon som har alldeles för lite att göra.
Jag hävdar att Sverige utan Zlatan är ett ganska mediokert lag likt Färöarna. Om man sett Sveriges matcher är det ganska tydligt att allt offensivt ska gå genom honom. Alla väntar på att Z ska göra något. Nu när han är avstängd hoppas jag att kollektivet knyter näven, kliver fram och dunkar dit några bollar. Jag har även hoppats att jag någon gång ska upptäcka att jag har en särskild förmåga som alla mutanter i X-men. Denna förmåga har dock aldrig uppenbarat sig vilket inte heller min tro på Sveriges kollektiv kommer göra.
Som mr England skriver kommer nog Tyskland lufta sin trupp men vad gör det när man har minst två uppställningar som är bättre än Sveriges utan Zlatan.
Ser 1.65 som ett guldodds.
Sen om jag har tur eller otur när jag tänker, det får framtiden utvisa.

Figueretas - 2013-10-14 13:15:44

Många intressanta synpunkter, men det mesta blir förstås gissningar.
Håller därför med (rsvedin) om att det enda rätta är att lira denna match live, och se om tyskarna är "på", och då kanske man bör vara snabb för att hinna innan 0-1 är ett faktum.
Vi hoppas väl på ett nattklubbsgäng, och vaksamma svenskar, men det känns nästan som önsketänkande.

TaBa - 2013-10-14 05:22:37

Jag tror som många andra att Sverige kommer förlora hårt här. Tyskland kommer inte lägga sig eller nöja sig med att spela lika, efter bragden i Berlin kommer de vara sugna på att visa vilka som är bäst. När dessutom Zlatan är avstängd, som har burit laget på sina axlar i de flesta matcher, ser jag inte hur Sverige ska vinna eller ens kryssa. Jag tror på en hård överkörning av Tyskland.

mr_england - 2013-10-13 18:12:10

grisfitta: Såg din kommentar nu. Måste ge dig att du har extremt bra minne =) Du tar upp något som jag sa om Southampton, inte inför den här säsongen utan inför förra säsongen. Imponerande!

mr_england - 2013-10-13 18:07:24

Hawkeye: Tyvärr har du missuppfattat allt jag skrev och varför skulle jag ge dig 2 ggr på Tyskland då spelbolagen ger 1.65? Det jag skrev i reken var att man spelar oddsen, inte bara vilket lag som vinner eller är bäst på papperet. Spelar man bara vilket lag som man tror vinner hela tiden oavsett att ta hänsyn till oddsen kommer man snart tvingas lägga av naken, bankrutt och helt ensam i rännstenen =) Jag spelar Sverige 1X för att jag tror att de har en mycket bättre chans till det än vad oddsen visar = värde. Det är det som kallas betting!

John92 - 2013-10-13 16:42:03

Rsvedin Hollands match var inte alls betydelselös, dom spelar om att bli top 8 på världsrankingen. Det ger dom någon fördel, vet inte exakt.

John92 - 2013-10-13 16:37:21

Finns ingen match som är helt klar, och speciellt inte den här. Tyskland har borta plan, dom är redan kvalificerade, motivationen är låg vilket man ser tydligt när dom går ut och klubbar. Sverige och andra sidan har all motivation, dom bör ta poäng för att eventuellt få lättare motstånd, dom har hemmaplan och vill säkert visa att dom kan prestera utan Zlatan.

HawkEye - 2013-10-13 16:29:40

Du verkar ha klart för dig, om du är intresserad av att ge mig 2gr på Tyskarna så kan vi göra ett privat vad. Tyskland är HELT KLARA!

mr_england - 2013-10-13 13:57:02

Så här sugna är tyskarna i praktiken... Ställer in alla aktiviteter mellan matcherna och kör bara en träning. Nattklubb som gäller i stället =)

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/ovrigalandslag/article17649389.ab

Det där med heder och revanschlusta från 4-4 matchen ser jag bara som tomt prat. Tror knappast ett VM-klart Tyskland känner någon revanschlusta för ett tidigare oavgjort resultat mot ett i tysk synvinkel liten fotbollsnation som Sverige. Det är sådant man bara säger på presskonferenser.

rsvedin - 2013-10-13 12:19:24

Tror dock att tyskarna är jävligt sugna på att ta revansch efter förra mötets pinsamma poängtapp och visa hela världen att det bara var en engångsföreteelse.. oavsett om de redan är klara.. Holland hade en helt betydelselös match mot ett helmotiverat Ungern i fredags också och där slutade det ju 8-1 så.. Hoppas ju givetvis att Sverige vinner men tror att Sverige kan vara lite "halvmätta" efter att ändå vara klara för play-off och utan Zlatan blir det nog tufft.. Vågar nog inte spela nånting här faktiskt innan jag sett bekräftade startelvor och kanske till och med matchen har börjat och man ser vilket humör tyskarna är på..

janne - 2013-10-13 11:37:23

http://www.dn.se/sport/fotboll/ingen-har-glomt-den-matchen/

Pettson - 2013-10-13 09:41:59

http://www.youtube.com/watch?v=F7sfP4lHpNQ

skiter i media och "älskar" (nåja)fansen, att en gammal gumma kommer och trycker sitt barn i famnen är helt sinnessjukt. bär ju på väskor. what if...?

/ansvar

Pettson - 2013-10-13 09:31:03

visst var en laginsats i förra match men var ju mer eller mindre Z show det handlade om.

jag skulle säga att det ligger i tyskarnas händer hur de vill avsluta. för helt ärligt är vi inte, som lag, bättre än så. tyvärr.

janne - 2013-10-13 08:35:27

Det vore spännande att se statistik på hur Tyskland brukar prestera i betydelselösa matcher som denna.

jack71 - 2013-10-13 07:28:43

Otroligt svårtippad match tycker jag men håller väl inte riktigt med om att det ej finns någon prestige alls i matchen. Jag tror Tyskarna inte direkt jublar över den förra matchen lagen emellan. Sen är ju frågan vilka bänkspelare som får chansen hos Tyskarna. De är ju hur som helst djävligt duktiga o vill säkerligen visa förbundskaptenen att de vill in i elvan. Sen fanns det saker i reken jag håller med om också men avvaktar elvorna mm :)

grisfitta - 2013-10-13 04:39:43

du har oftast rätt mr england....men du skrev för ett år sen att det enda som var säkert var att Southampton FC skulle åka ur ligan.....och skriver man det måste man faktiskt bli idiotförklarad tyvärr=(

John92 - 2013-10-13 04:06:13

Jag gillar din rek, du verkar rätt ute :)