Ligatrean Albacete mot sjätteplacerade Cádiz. Albacete, ett etablerat topplag i den här serien. Var ytterst nära att ta klivet upp till segundan förra året men fick ge sig i kvalspelet. Har börjat den här säsongen övertygande och har skrapat ihop 16 poäng på 7 matcher, fem vinster, en oavgjord och så en förlust, målskillnad på 10-5.

Albacete är ett erkänt starkt hemmalag, förlorar inte många matcher hemma per säsong. Senaste förlusten på hemmaplan i tävlingssammanhang var den 13 januari i år mot Cartagena. Sen dess har de spelat 12 hemmamatcher och vunnit 7. Förra säsongen förlorade de bara tre av 19 hemmamatcher. Vann 9 och spelade oavgjort i 7. Inget makalöst facit men fortfarande bra, femte bäst i ligan då. Spelat tre hemmamatcher hittils i år och ännu inte förlorat, 2 vinster och 1 förlust. 5-2 i målskillnad. För och kolla formen i stort så ser det bra ut, kommer från två raka vinster.

Cádiz då, imponerade inte alls förra säsongen då de hamnade på en trettondeplats med "bara" 5 poäng ner till kvalspel för att hålla sig kvar. Har däremot börjat den här säsongen bättre, sjätteplats såhär långt alltså och 14 inspelade poäng på de första 7 omgångarna. 4 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Också en målskillnad på imponerande 13-3.

Nu till deras bortafacit, förra säsongen var de ett normalbra bortalag. Vann 7, spelade oavgjort 5 och förlorade 7. Inget märkvärdigt. Den här säsongen är det svårt att dra några större slutsatser ifrån men faktum är att den enda förlusten kommit där och även en av de två oavgjorda. Deras tre insläppta mål har också samtliga kommit på bortaplan och vi kan i alla fall med säkerhet säga att Cádiz är bättre hemma än borta. Formen på Cádiz är lite tveksam, kommer från två raka poängtapp med en oavgjord senast hemma och en förlust senast borta. Jämför det med Albacetes uppåtgående trend så har vi här en nedåtgående.

Som jag brukar säga när jag rekar, bra odds kontra förutsättningar och vi hugger!

EDITERAD 2013-10-16 10.09:47

EDITERAD 2013-10-16 10.09:59

This is the stats tab
This is the post tip