Speltips

Speltips Växjö-Färjestad, Brynäs-Modo

Sport: Ishockey Spelstopp: 2013-10-17 19:00 Spela här

Speltips Växjö-Färjestad, Brynäs-Modo
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 3.29 Speltips: Växjö, Brynäs-Modo ö
2013-10-17 19:00 Växjö-Färjestad, Brynäs-Modo Växjö, Brynäs-Modo ö 3.29 Paps

Här är en riktigt bra dubbel som bör sitta.

Växjö har spelat upp sig rejält efter en svag insats i början av säsongen, där dom gick ut med att Växjös lag är de bästa dom har haft någonsin. Det har dom faktiskt visat nu på dom 8 senaste matcherna där Växjö har tagit poäng i samtliga med 6 vinster. En stor anledning till den sviten är att Växjös målvakt Scott Munroe ser väldigt stabil ut. Han höll nollan senast borta mot Brynäs, där Växjö imponerade stort. Laget har många individuellt skickliga spelare med ett tryggt grundspel. Det verkar som att Växjö har etablerat sig i högsta ligan och är ett lag på uppgång.

Ikväll möter Växjö Färjestad på hemmaplan. Skador för hemmalaget är Lajunen och Welch.
Färjestad har skador Åberg och Belle. Åberg som har varit en av lagets bästa spelare denna säsongen och backjätten Belle är ett tungt avbräck. Men däremot får dom tillbaka Westlund och Stafford, men dom är matchotränade. Sen vet jag inte hur mycket laget störs av Jönssons avhopp som sportchef.
Färjestad har haft en jobbig inledning av SHL-säsongen och har egentligen aldrig varit riktigt bra spelmässigt. Laget har en bra fysik, men ser väldigt tröga ut på isen och saknar spetskompetens.
Färjestad reser till Växjö med 6 backar och 13 forwards. Notera att 2 av backarna är tillbaka efter skada och saknar matchtempo.

2.10 på Växjö hemma mot ett svagt Färjestad bör sitta.

Jag lägger även på Brynäs-Modo ö 4.5 mål till ett odds på sammanlagt 3.29.

Brynäs inledde SHL strålande, men har nu förlorat dom 2 senaste matcherna. Men höll på att vända matchen senast mot Förlunda i sista perioden. Vilket har varit lagets styrka denna säsongen. Men Brynäs har också tappat många 3-poängare i slutet av många matcher, vilket får anses som en svaghet också.

Modo har kommit in på vinnarspåret igen efter en liten svacka nu i början av säsongen. Mdoo har 2 raka vinster hemma mot Linköping och borta mot Färjestad där återvändaren Cumiskey gjorde 2 mål och 1 assist senast. Han betyder oerhört mycket för klubben. Men Modo har bara spelat jämna matcher i årets SHL och är som Brynäs ganska svårslagna.

Det brukar bli jämna och underhållande matcher mellan Brynäs-Modo och det ryktas om att det blir säsongens bästa publiksiffra i Gävle ikväll.
Brynäs får tillbaka viktiga backen Bertilsson, men saknar som tidigare Granström, Lindgren och Persson som har varit skadade i stort sett hela säsongen. Men Brodin är ny på skadelistan och är ett tungt avbräck för Gävleklubben.
Modos saknar sin målkung Possler ikväll och får även klara sig utan Ritola, Hedman och Lehtivuori. Istället kastar Modo in flera spelare från J-20.

Över 4.5 mål på denna matchen bör sitta. Som jag skrev tidigare så blir det alltid underhållande matcher mellan Brynäs och Modo med målchanser åt båda hållen. Brynäs skjuter näst mest skott på mål av alla SHL-lag och är väldigt målfarliga. Brynäs vilar Honken idag igen och ställer Robin Rahm i målet som bjuder på minst 1 gratismål i varje match han står. Rahm släpper också mängder med returer och Brynäs försvar tappar markering då och då. Vilket jag tror Modo kommer utnyttja ikväll. Skröder har vaknat till liv igen och Modo är inne i en liten målform.

Om ni vill höja oddset lite, så är Växjö-Färjestad (-1) 1 och Brynäs-Modo 5.5 mål ett bra spel också.
Lycka till om ni ryggar!


EDITERAD 2013-10-17 14.27:41

Paps - 17 Oktober, 2013, 14:27

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
w94 - 2013-10-17 16:13:24

Bra motivering, rygg!

TaBa - 2013-10-17 15:09:53

Ryggat Växjö

Haze91 - 2013-10-17 14:34:09

Rygg i Brynäs - Modo!
Jag ryggar inte Växjö då jag aldrig spelar emot mitt eget lag!

Jonas O. - 2013-10-17 14:28:41

Känns mycket bra ! Rygg!!