Speltips

Speltips Espanyol - Atletico de Madrid

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-19 22:00 Spela här

Speltips Espanyol - Atletico de Madrid
Land: Spanien Liga: La Liga
Odds: 2.40 Speltips: Diego Costa
2013-10-19 22:00 Espanyol - Atletico de Madrid Diego Costa 2.40 Jese

bet365 livestreamar matchen online och i mobilen.

Medan halva Sverige förtär alkohol och skryter om gårdagens bravader, under lördagskvällen, så spelas en intressant match i Spaniens högstaliga. Espanyol tar emot ligatvåan Atletico.

Espanyol har blandat riktigt fina insatser med bottennapp, så det är alltid svårt att veta exakt var man har dem. Men truppen är i mina ögon inte så stark. Man har spelare som (en ålderstigen) Simao, Pizzi, Stuani och Sergio Garcia, men innan säsongen var jag ändå tveksam till hur långt det skulle räcka. Man öppnade starkt de första omgångarna för att sedan förlora tre raka, så landslagsuppehållet kom nog lägligt för laget, men nästa uppgift kunde ha varit betydligt trevligare. Till matchen saknas dessutom, ordinarie, mittbacken och Mexikanske landslagsmannen Hector Moreno.

Atletico har öppnat säsongen fruktansvärt starkt med idel segrar efter åtta spelade omgångar, vilket innebär att man ligger på samma antal inspelade poäng som Barcelona och fyra poäng före storebror Real Madrid, som man även slog i derbyt här om veckan. Spelet ser riktigt bra ut och den egna produkten Koke är på väg att få ett hejdundrande genombrott på den riktigt stora scenen och han fick dessutom hoppa in för Spanien under veckan som var (klassen på Spaniens mittfält är väl alla medvetna om?). Miranda oxh Leo Baptistao saknas, vilket innebär att nyförvärvet Toby Alderweireld får gå in på mittbacksplatsen medan Leos skada innebär att alternativen till anfallsduon Villa/Costa minskar.

Bortalaget bör givetvis plocka tre pinnar när man besöker Barcelona för att möta stadens mindre kända lag. Dock har flertalet spelare har varit i väg på landslagsuppehåll, vilket kan innebära slitage, men i slutändan tror jag inte att det spelar allt för stor roll för matchens utgång. Varför? Bland annat eftersom lagets bästa målskytt fick inte debutera för det Spanska landslaget, av juridiska skäl, och lär vara rejält spelsugen efter 2 veckor utan match.

Jag syftar givetvis på (nyblivne) Brassespanjoren Diego Costa, som toppar den spanska skytteligan med sina tio mål. Inför säsongen värvades David Villa för att vara ersättare till den allsmäktige Radamel Falcao och göra de bortsålda målen. Men det har i stället varit från Diego Costa, som sluppit Falcaos skugga och levererat mål i sju av åtta matcher hittills, den stora produktionen har kommit från. Jag säger det igen, sju mål på åtta matcher och totalt tio mål. Inte illa pinkat för en spelare, som för så lite som ett år sen, ansågs vara en spelare vars främsta attribut var en stor vinnarinstinkt.

Atletico vinner och Diego Costa gör mål, ska vi säga 0-2?

Diego Costa är/var dessutom straffskytt, återstår dock att se om han får förnyat förtroende efter straffmissen senast mot Celta.

bet365 står ut från mängden och erbjuder 2,40 vilket får ser som ett klart godkänt odds. Vi pratar trots allt om ligans skytteligaledare som har gjort mål i sju av åtta matcher hittills och dessutom har en magnifik form med mål i fem raka matcher. Diego Costa har dessutom gjort cirkus 48% av lagets mål, i ligan, hittills.

Oddset antyder 42% chans att han nätar, jag tror - obviously - att chansen är bra mycket större.

Detta är den första rek som jag tagit mig tid att posta här på RoK, so wish me luck och ha en trevlig lördagskväll. Det ska jag i alla fall ha, antingen framför tven eller ute på någon av Stockholm otaliga nattklubbar med mobilen samt livescore i högsta hugg.

På twitter @antenios finns fler speltips från Pablo Picassos hemland - med bra mycket mindre text - om någon är sugen.

¡Hasta la vista!EDITERAD 2013-10-19 12.00:27

Jese - 19 Oktober, 2013, 12:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
TheMechanic - 2013-10-20 12:49:12

Haha sämst är du, håll dig till poesi.

nektergalen - 2013-10-19 20:56:51

satan. Betsson ger i nuvarande stund 1.75...

Jonas O. - 2013-10-18 17:44:57

Jese: haha, stå på dig. Bra skriven rek. Tror tvåan kan vara bra me.

TheMechanic - 2013-10-18 17:15:35

ryggar ;)

Jese - 2013-10-18 14:08:41

TheMechanic

Försöker alltid skriva med struktur och ett berikande språk, för personlig utveckling, då träning ger färdighet. Där av bryr mig inte huruvida du tycker om det eller ej.

Det är alltså en inledning, till själva reken, och ett avslut som knyter ihop säcken. Standard procedur när man skriver en text.

Med normal läshastighet tar inledningen och avslutningen ungefär 15 sekunder att läsa, men visst, det kan vara jobbigt.TheMechanic - 2013-10-18 13:34:50

wtf m8, vad är ditt problem?
"Medan halva Sverige förtär alkohol under veckans största festdag"

"ha en trevlig lördagskväll. Det ska jag i alla fall ha, antingen framför tven eller ute på någon av Stockholm otaliga nattklubbar med mobilen samt livescore i högsta hugg."

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ
Skriv bara om reken, we dont give a shit about allt annat