Speltips

Speltips West Ham-Man City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-19 18:30 Spela här

Speltips West Ham-Man City
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.20 Speltips: 1X
2013-10-19 18:30 West Ham-Man City 1X 2.20 RalleArvid

Först av allt: vad är det för sätt att dela ut en straff mot ett bortalag på tilläggstid så min rek inte går in? Det håller liksom inte oavsett anledning till den utdelade straffen, eller?! Hursomhelst, det är nu glömt och herremintid vad härligt det ska bli att gå på Premier League-fotboll igen efter en sisådär 10-14 dagars abstinens. Jag slänger upp denna rek tidigt för er skull så ni kommer ha gott om tid på er att slakta den och kritisera mina tankar och avfärda dem som subjektiva så bara hugg in! Ni som inte känner för det kan ju bara luta er tillbaka och läsa dessa -som alltid när jag skriver här- 100% objektiva tankarna. Däremot i andra forum är jag kanske inte alltid lika objektiv.

Jag skulle kunna legitimisera min rek enkom genom att skriva två ord: ”Ravel Morrison” (som efter drömmålet på White Hart Lane i veckan även gjorde ett av de sjukare målen någonsin på en träning med U21 landslaget och följde dessutom upp det med två mål i landskampen samt ett halvt handgemäng med Uniteds Zaha), men det krävs väl lite mer än så för att övertyga er som inte sett honom live om denna rek kan jag tänka mig.

Manchetser City har ännu inte vunnit på bortaplan denna säsong, en oavgjord och två förluster, bara Crystal Palace visar upp en sämre resultatrad och detta trots att City faktiskt absolut inte mött några topplag borta. Mot Villa blev det stryk, oavgjort mot Stoke och stryk även mot nykomlingarna Cardiff (som West Ham slog med 2-0 i premiären). Alla dessa poängtapp skulle jag utan att tveka säga har kommit i matcher som borde ha varit enklare uppgifter än den som väntar nu när det är kvällsmatch en lördag på Upton Park.

West Ham har visserligen inte fått poängen att trilla in som man borde denna säsong och jag var givetvis en av ALLA som absolut inte heller trodde att så skulle bli fallet borta mot Tottenham då man vann med 3-0. Jag vill dock ändå påstå att matchen mot Tottenham inte skiljer sig särledes mycket från de flesta andra matcher man spelat i år prestationsmässigt. Stoke är kanske undantaget där man inte förtjänade speciellt mycket men ändå snöpligt blev av med en poäng då man släppte in en frispark i slutskedet och fick stryk 1-0. Mot Everton förtjänar man defintivt att inte bara kryssa utan tillochmed vinna men Leyton Baines tänkte annorlunda och slog in en frispark i vardera kryss innan Lukako avgjorde på övertid. Hull-matchen borta var bara ett stort skämt som jag inte ens vill diskutera i detta eller något annat forum någonsin igen av förståeliga skäl.

Att City förmodligen kommer få problem står även klart efter förra säsongens drabbning som också var en kvällsmatch en lördag där hemmaplansfördelen, det tighta mittfältet och hemmapubliken tryckte ned City som inte förmådde skapa speciellt mycket och 0-0 var ett faktum. Det ska även tas i beaktning att det var ett mer samspelt City då som var på en högre nivå än vad man är i nuläget (med det inte sagt att man inte KOMMER BLI bättre än Mancinis upplaga, för det tror jag att man kommer). Dessutom är det West Ham som ställs på plan på lördag ett bättre West Ham än det som grejade 0-0 mot regerande mästaren och besegrade Chelsea med 3-1 på hemmaplan förra året och ja, det kommer givetvis inte vara lätt för något lag att komma dit i år...heller.

Vaz Te kommer förmodligen få starta på topp i Carrolls frånvaro (trots att Carlton återigen fått ett korttidskontrakt). I City vet man aldrig hur det kommer se ut med den enorma bredd man har och man är ännu inte på det klara med vilket som är den bästa formationen. Det absolut största avbräcket dock och något som ordentligt ökar West Hams chanser att skapa oro för City är att Kompany, ligans bästa mittback och Citys viktigaste spelare ihop med Yaya och Aguero, är skadad. Dessutom vet vi att Hart kan kasta in en eller kanske två bollar i eget mål om han känner för det. I West Ham är, förutom Carroll, James Collins borta vilket enbart är oerhört oerhört positivt.

Vidare på pluskontot för West Ham är ju givetvis att självförtroendet är på topp samt att City har haft en oerhörd massa spelare ute på landslagsuppdrag och bland dessa även många som varit ute långväga och farit över hela jordklotet.

Givetvis är City det bättre laget sett till kvalitet men det finns så oerhört många andra parametrar inför detta möte som gör att 2.20 för 1X hos bet365 är ett för bra drag för att inte testa.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 18 Oktober, 2013, 12:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!