Speltips

Speltips Oddevold-Kristianstad

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-20 17:00 Spela här

Speltips Oddevold-Kristianstad
Land: Sverige Liga: Div 1 södra
Odds: 1,57 Speltips: Över 2,5
2013-10-20 17:00 Oddevold-Kristianstad Över 2,5 1,57 zacko

Ett relativt lågt odds, men tycker att det trots allt värde och vill tipsa om den här.
I den näst sista omgången tar Oddevold emot Kristianstad hemma i söderettan och jag tror definitivt på en hel del mål här. 2,5 borde spricka utan problem. Förutsättingarna finns definitivt.

Oddevolds tio senaste:

Husqvarna FF - IK Oddevold 3 - 1
IK Oddevold - Lunds BK 1 - 1
IF Sylvia - IK Oddevold 2 - 3
IK Oddevold - Trollhättan 2 - 3
Karlstad BK - IK Oddevold 2 - 3
IK Oddevold - Qviding FIF 1 - 1
IK Oddevold - IS Halmia 2 - 0
IF Limhamn Bunkeflo - IK Oddevold 1 - 5
IK Oddevold - Utsiktens BK 3 - 2
Skövde AIK - IK Oddevold 0 - 3

Kristianstads tio senaste:

Kristianstads FF - IS Halmia 2 - 4
IF Limhamn Bunkeflo - Kristianstads FF 1 - 3
Kristianstads FF - Utsiktens BK 2 - 3
Skövde AIK - Kristianstads FF 5 - 1
Kristianstads FF - Trelleborgs FF 3 - 2
Torslanda IK - Kristianstads FF 1 - 2
Qviding FIF - Kristianstads FF 3 - 1
Kristianstads FF - Husqvarna FF 2 - 2
Lunds BK - Kristianstads FF 0 - 2
Kristianstads FF - IF Sylvia 3 - 1

Oddevold har alltså gjort två mål eller fler i tio av tio och tre eller fler i sju av tio.
Kristianstad har gjort tre eller fler i nio av tio och i den tionde gjorde man två mål. På de fem senaste har Kristianstad gjort sex, fyra, fem, sex och fem mål. Det verkar uppenbarligen vara öppna spjäll åt båda håll med andra ord och målen har fullständigt haglat in.
Varken Kristianstad eller Oddevold är några direkt målsnåla lag. Oddevolds målskillnad är 44-28 och Kristianstad har 33-40. Oddevold är det lag som gjort allra flest mål (44 på 24 matcher) i hela serien.

I tabellen ligger Oddevold just nu tvåa och innehar kvalplatsen, men Halmia har med en match mer lika många poäng och två poäng bakom med lika många matcher återfinns Trelleborg. De möter dessutom redan nedflyttningsklara Limhamn/Bunkeflo på måndag och lär sannolikt ta tre poäng. Det betyder att det inte finns någonting att be för i Oddevolds fall utan det är full fart framåt för vinst som gäller för att inte tappa mark i kampen om kvalplatsen. En omgång återstår efter denna.
Kristianstad då? I och med att Torslanda förlorade sin match på lördagen så har de redan säkrat kontraktet och man kan således helt avslappnat spela ut ordentligt här utan någon som helst press på att fixa poäng.
Dessa förutsättingar borde öppna för en offensiv och öppen match där det rimligtvis ska ramla in en del mål.

Vi ska i ärlighetens namn konstatera att vårens möte mellan de här båda lagen slutade 0-0 och att motsvarande match med Oddevold som hemmalag i fjol slutade 1-0 till Kristianstad. Dock ska vi notera att de båda matcherna spelades i andra omgången i slutet av april med allt vad det innebär i form av dåliga gräsplaner (båda lagen spelar på naturgräs) och till viss del återhållsamt spel eftersom det fortfarande är tidigt på säsongen. Inget behov av tokkörning direkt när det är så tidigt. Nu är vi framme vid den näst sista omgången med helt andra förutsättningar.
Övriga tre matcher i de fem senaste inbördes mötena har gått över 2,5 mål (2-1, 2-2 och 6-0 med Kristianstads siffror först).

Har ingen exakt uppdatering på skadeläget, men Oddevold verkar inte ha några stora problem. Kristianstad har några långtidsskador samt Emanuel Svensson och Muhamet Ahmeti avstängda.

Så här säger Kristianstads tränare Peter Persson på klubbens hemsida:
"Nu kan vi spela utan press i de två sista matcherna och jag hoppas att vi kan störa Oddevold ordentligt"
"Oddevold är ett mycket bra lag, men dom har passat oss bra. De vill också spela fotboll"
Låter inte som något återhållsamt utgångsläge med defensiv tråkfotboll va?

Visst, vill man vara skeptisk kan man ju tänka sig ett scenario där Oddevold gör 1-0 relativt tidigt och sedan backar hem för att stänga igen och behålla segern. Tror dock inte så mycket på det. Borta mot Sylvia till exempel för några omgångar sedan ledde Oddevold med 2-0 efter 16 minuter, men vann till slut med 3-2 efter att det stått 2-2 ett tag. Dessutom kommer det bli en del chanser för hemmalaget även vid ledning vid 1-0. Kristianstad har ju ingen anledning att tänka defensivt och backa hem oavsett ställning. Vilket i så fall garanterat kommer öppna för kontringar.

Nä i mina ögon är det här en målrik match och som jag bedömer det slutar i alla fall åtta av tio möten under dessa förutsättningar med över 2,5 mål. Det motsvarar ett odds på 1,25 och därför känns det som om 1,57 (bet365 ) innehåller värde. Har inte kollat andra bolag men inte omöjligt att det finns bättre förutsättningar någon annan stans.

Lycka till och rygga på egen risk! :)

zacko - 19 Oktober, 2013, 22:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Ejder - 2013-10-20 12:06:50

Stämmer bra att Oddevold har haft den sämsta planen men nu är arenan nyrenoverad och planen nylagd så det är en helt annan plan än förra säsongen gjorde premiär på den nya planen när höstsäsongen drog igång. Kan även instämma med Baggio att Kristianstads plan i andra omgången var ngt av dom finaste planer jag sett. Ö 2,5 mål är givet här

R.Baggio - 2013-10-20 10:55:22

Då minns du säkert rätt för har e planen alltid grym. Kan va för jag jobbar med den=) men jag har hört från KFFs spelare att förra säsongens möte mot oddevolld hade dom den sämsta planen många av dem Spelat på haha.

zacko - 2013-10-20 08:46:05

Men det brukar ju i alla fall vara en mer återhållsam fotboll i de första omgångarna jämfört med nu på slutet. :)

zacko - 2013-10-20 08:41:56

Haha så är det säkert. Sorry. Trodde alla gräsplaner höll samma klass som här vid den tiden på året. :)
Såg en seriepremiär i kristianstad för några år sedan och kan faktiskt inte minnas att planen var speciellt dålig. Så jag får ta tillbaka den informationen.

R.Baggio - 2013-10-20 00:47:18

Zacko bra rek men en sak har du väldigt fel i och de e att Kristianstad hade en dålig plan vid de tillfället, de hade dom inte vid de tillfället va nog planen bäst i Sverige och den är alltid top 3 i Sverige haha=)