Speltips

Speltips IFK Göteborg - Öster

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-20 15:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Öster
Land: Sverige Liga: Liga
Odds: 1.65 Speltips: Öster +1,5
2013-10-20 15:00 IFK Göteborg - Öster Öster +1,5 1.65 Polsater

Öster asian +1,5 i matchen mot IFK Göteborg betalar 1.65. Medelinsats hos bet365 . Spelet innebär förlust om IFK vinner med två eller fler mål, allt annat betyder vinst.

2. IFK Göteborg 27 15 5 7 46:29 50
14. Öster 27 6 7 14 25:41 25

Hemma:
1. IFK Göteborg 13 10 2 1 29:11 32

Borta:
12. Öster 13 3 3 7 12:22 12

IFKs trupp:
John Alvbåge, Marcus Sandberg, Adam Johansson, Logi Valgardsson, Mikael Dyrestam, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Patrick Dyrestam, Emil Salomonsson, Lasse Vibe, Joel Allansson, Philip Haglund, Jakob Johansson, Pontus Farnerud, Sam Larsson, Hampus Zackrisson, Robin Söder, Hannes Stiller, Darijan Bojanic.

Saknas:
Tobias Hysén, Kjetil Waehler, Ludwig Augustinsson, Sobralense och Adam Johansson saknas

Tänkbar elva:
Alvbåge
Salomonsson, Bjärsmyr, Jonsson, Dyrestam
Vibe, Haglund, Johansson, Farnerud
Larsson
Söder

Har inte sett någon trupp för Öster men de har Gero avstängd. I övrigt ska det inte vara några större bekymmer.

Kommentar:
IFK har visserligen nio stycken segrar med minst två mål på hemmaplan i år och Öster har fem bortaförluster med minst två mål. Men. Nu saknar IFK sin ledare, kapten och bäste spelare, Tobias Hysén. Med honom borta försvinner mycket av idéerna laget har i sitt anfallsspel. Nu står hoppet till Söder och Sam Larsson på topp, en duo som haft perioder tidigare under säsongen då de varit betydligt mer heta. Detta mot ett Öster som har precis ALLT att spela för. Öster har just nu kvalplatsen eftersom man är en poäng före Halmstad. Dessutom har Öster -16 i målskillnad jämfört med Halmstads -17. Det här kan också vara en viktig faktor att ha i åtanke dessa slutomgångar - ett ras där IFKs segersiffror rinner iväg kan bli ödesdigert - vilket man såklart vet.

Tror att Öster kommer göra det riktigt svårt för ett IFK Göteborg som kommer lida av Hyséns frånvaro väldigt mycket. Tycker att IFKs form varit ett frågetecken en längre tid. Nu har man två raka förluster, även om man hade fyra raka segrar innan dess känns det som att det var lite på lånad tid man krånglade sig kvar i guldstriden.

Eftersom Hysén saknas lär Pontus Farneruds kreativa fötter behövas - och vad gäller honom så finns det inga garantier för att hans kropp pallar med särskilt många minuter. Hyséns frånvaro innebär ommöbleringar i ett lag som ställt upp på samma sätt i match efter match i princip. Kjetil Waehlers frånvaro innebär också att Hjalmar "tjong-uppspelet" Jonsson kommer spela mittback bredvid Bjärsmyr. Defensivt en försvagning - Hjalmar kan visserligen göra grymma insatser, men han kan också slarva rejält. Kommer också innebära ett antal uppspel som hamnar uppe hos åskådarna på läktaren.

Öster är inte ofarliga, de har tagit skalper borta mot Elfsborg och Häcken tidigare. Vann dessutom rättvist vårmötet med 2-0. IFK krigar som bekant om guldet, men frågan är om de ens tror på guldchans själva längre? Öster krigar om att hålla sig kvar, varje plusmål är viktigt för smålänningarna, så allt annat än en väldig kämpainsats är otänkbart. Hade fem raka förluster före uppehållet men har nu fått chans att träna ihop sig och samla styrkorna inför slutomgångarna. Visst ska IFK vara favoriter, men jag tror att det kommer bli ett krampaktigt hemmalag som verkligen kommer få kämpa för att få till lägen. För hemmalagets del gäller det nog att försöka få ett tidigt mål för att kunna dra nytta av den stora publiken som väntas. Annars kan det i stället bli ett tungt ok att bära.

Medel. @nokkan21 på Twitter.

Polsater - 20 Oktober, 2013, 00:46

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
mr_england - 2013-10-20 13:56:19

Sista desperata chansen för Göteborg. Ett Göteborg som sett ut som ett Superettan-lag många ggr på bortaplan men varit riktigt starka hemma. Poängmässigt är Göteborg allsvenskans överlägset bästa hemmalag, fem poäng före tvåan.

Kan förstå lite hur du tänker du Hysen saknas men Göteborg har ändå varit en maskin hemma i år. De maler på och bryter ner de andra lagen utan något extremt skönspel. Till 1.65 står jag över men då min form varit usel på slutet så sitter den nog =)

Pettson - 2013-10-20 07:33:42

håller helt med dig. Blev chockad när jag titta på tabellen och gbg. huir kan de ligga där - inte har laget övertygat mest? dock är jag för feg(som spelare) för att testa ngt. GL!