Ja, det var väl en jävligt tråkig helg hörni, om man nu ser på det hela relativt det vill säga (det går nämligen inte att ha en tråkig helg i London, i synnerhet inte när West Ham spelar). Nya Premier League-drabbningar direkt i starten av veckan dock och nu i all hast precis innan VM-kval-lottningen kastar jag ut en hastig rek för att vi förhoppningsvis ska få en trevlig start på veckan tillsammans.

Palace mot Fulham och ett av de svalaste London-derbyna på högsta nivå jag någonsin varit med om. Både objektivt och subjektivt, icke desto mindre är drabbningen oerhört viktig för båda lagen, framförallt för båda tränarna som tyvärr hänger löst (jag både beundrar och gillar de båda något oerhört och jag skulle hata om Premier League förlorade någon av dem).

Palace har släppt in 13 mål på 7 matcher och har på dessa matcher 6 förluster. Man har gjort 5 mål på dessa drabbningar och hemma har man ett unikt stöd med engelska mått och gjorde 3 mål mot Sunderland i den enda segermatchen hittils under säsongen.

Fulham har också inlett säsongen nästintill miserabelt men tog en viktig seger senast hemma mot Stoke och framförallt viktigt för laget var att Darren Bent fick göra mål. Palace har en oerhört svajjig defensiv och framförallt en trupp som i ärlighetens namn inte räcker till på den här nivån. Fulham har en oerhört spännande offensiv med ett helt knippe intressanta spelare med spetskompetens offensivt. Det är bara en tidsfråga innan målen kommer trilla in, varför inte redan ikväll mot lämpligt mostånd?

De båda lagen snittar 2.6 respektive 2.0 mål per spelad match och det i sig talar ju givetvis då inte för ett överspel men det gör förutsättningarna och formkurvorna. Senast vann alltså Fulham medans Palace faktiskt stod för en imponerande insats borta mot Liverpool i andra halvlek efter att man hamnat 0-3 ner efter första halvlek. Man vann andra halvlek med 1-0 och jag tror nu att Holloway har insett att han inte har något att förlora, att han inte bör spela ett tillbakadraget och försiktigt defensivt fokuserat förhållningsätt trots att hans tokoffensiva Blackpool blev straffade förra gången han mirakulöst var uppe i högstaligan med en liten klubb. Nu tror jag att han både kommer och gör rätt i att stampa gasen i botten och hoppas på det bästa, framförallt på hemmaplan och framförallt mot ett Fulham som man har alla möjligheter att störa.

Vi ser fram emot och hoppas på en trevlig lottning för Sverige, sedan slår vi oss ner och ser fram emot och hoppas på en hawai-match i södra London med över 2.5 mål. För detta betalas vi 2.10 hos en rad olika bolag om så blir fallet.