Speltips

Speltips Galatasaray - FC Köbenhavn

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-23 20:45 Spela här

Speltips Galatasaray - FC Köbenhavn
Land: Europa Liga: CL
Odds: 2,10 Speltips: 1 (-1,5)
2013-10-23 20:45 Galatasaray - FC Köbenhavn 1 (-1,5) 2,10 espelund

Galatasaray vinner hemma mot FCK med minst två måls marginal @ 2,10.

Under gruppspelets omgångar tre och fyra avgörs det här i grupp B om något lag kan hota Juventus om andraplatsen. Det står mellan turkarna och danskarna, och det råder viss klasskillnad; jag hävdar att ingen spelare i FCK hade tagit startplats i Gala. Jag hävdar att Roberto Mancini är en tydligt bättre manager än Ståle Solbakken, och jag hävdar att det kommer att se fånigt ut när Pierre Bengtsson och Mellberg (jo, han börjar bli trött) ska försöka stoppa en nytänd Didier Drogba. Låter det rimligt? Nåväl, håll då med om att detta är ett rätt bra odds.

Klasskillnaden syns även i de uttalade målsättningarna; Gala vill gå vidare från gruppen, FCK siktar på tredjeplatsen. Turkarna bara måste vinna detta om de vill hota Juventus.

Matchens förutsättningar: Perfekt fotbollsväder väntas på arenan Ali Sami Yen, välkänd så kallad "skräckarena" för bortalag. FCK har fullt friskt lag och visst, de börjar repa sig från sin pinsamma ligastart. Stjärnorna heter Wiland, Jörgensen och Santin (fd Kalmar FF).

Galatasaray saknar Altintop och Balta, två bra spelare. Men de har massor med internationell kvalité ändå: Muslera (Uruguays landslagskeeper), Semih Kaya, Felipe Melo, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz, Didier Drogba, Umut Bulut. En del har hävdat i hundra år att Sneijder har dålig form - men lägg ner det nu, han satte båda målen i senaste vinsten i helgen. Dessutom har Ebuoé och Bruma vilat upp sig inför denna match pga turkiska ligaregler om antalet utlänningar i truppen.

Finns några farliga spel med tyngdpunkt på Galatsaray. Låt bli hörnspel - det är inte Galas grej. Låt bli halvtid/fulltid - danskarna kan hålla tätt en halvlek, turkarna springer sönder dem i slutet i så fall. Bäst värde finner jag i asian -1,5.

Medleinsats 3/5 units.

espelund - 23 Oktober, 2013, 00:21

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
TheMechanic - 2013-10-23 19:17:29

Bra rek, ryggar! Köpenhamn kommer att backa hem som vanligt när de spelar på den här nivån. Problemet är dock att de möter 2 av Europas målfarligaste huvudspelare och boxspelare i Drogba-Burak. Svåraste matchen i gruppen för Köpenhamn. Sen har Galatasaray långdistansskjuttar i Sneijder och Selcuk Innan. Mycket mycket bra rek

espelund - 2013-10-23 18:56:44

Tackar! Såg att Steven-Lee på Aftonbladet tippat Sneijder som målskytt på sin blogg idag.

grandgoals36 - 2013-10-23 00:56:23

Bra rek! låter rimligt rygg ;)