Speltips

Speltips Slovan Liberec - Sevilla

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-24 19:00 Spela här

Speltips Slovan Liberec - Sevilla
Land: Tjeckien Liga: Liga
Odds: 3.90/1.90 Speltips: 1/+0.5
2013-10-24 19:00 Slovan Liberec - Sevilla 1/+0.5 3.90/1.90 master

Slovan Liberec! Det är inte många som känner till det laget så bra. Om jag ska vara ärlig så har jag dålig koll på dem. Men jag har sett några matcher och blivit helt klart imponerad. Bl.a matcherna mot Udinese - där man vann med klara 1-3 på bortaplan(även om resultatet inte speglade matchbilden) och 1-1 hemma mot italienarna.

Europa League-gruppspelet har laget inlett riktigt bra. På två matcher har man samlat ihop fyra poäng vilket betyder att det har blivit en seger och en oavgjord. Segern kom senast på hemmaplan mot Estoril där man vann med 2-1. Det kändes som laget underpresterade något och saknade en viktig kugge i Rybalka som var avstängd den matchen. Matchen dessförinnan hämtade man upp ett 2-0-underläge på bortaplan mot tyska Freiburg och lyckades åka hem med en poäng i bagaget. Styrka!
Har gått bra i ligaspelet, en fjärdeplats är inte så pjåkig. Förståeligt med tanke på europaspelet, hade annars legat högre upp. Inte direkt imponerat på bortaplan, men på hemmaplan har man haft det relativt enkelt i varje match. Ja, detta Liberec är oerhört starka på hemmaplan. Senast laget förlorade en hemmamatch var i FEBRUARI(!) och då var det en betydelse lös träningsmatch mot ryska CSKA Moskva.

Nästintill skadefri trupp - inte några märkbara avbräck. Laget återfår viktige Rybalka efter att ha varit avstängd senast efter det röda kortet mot Freiburg.

När det gäller Sevilla så går det trögt för deras del. Och då pratar jag om ligaspelet där man befinner sig på en 11:e plats med två vinster, fyra oavgjorda och tre förluster. Båda vinster har kommit på hemmaplan mot dåliga lag, Almeria och Vallecano. På bortaplan har man ännu ingen seger, det har blivit två oavgjorda och tre förluster. Men inte något överraskande direkt då, i ligaspelet, inte vunnit på bortaplan i över ett år! Inget annat än uruselt.

Dock har det gått bättre i Europa. I gruppen ligger man på en 1:a plats med två raka segrar, en klar 2-0-seger hemma mot Freiburg och en knapp 1-2-seger borta mot Estoril. I kvalet krossade man motståndet, men motståndet var verkligen inte bra.

Sevilla har haft enorma skadeproblem i inledningen av säsongen, vilket kan vara anledningen till att man inte inlett så bra. Och man har fortsatt stora problem med skadorna då följande spelare befinner sig på skadelistan:
Federico Fazio, Marko Marin, Ivan Rakitic, Piotr Trochowski, Denis Cheryshev, Stéphane Mbia och Cicinho.

Jag ser alla som viktiga spelare i detta Sevilla förutom kanske inlånade ryssen, Denis Cheryshev. Tunga avbräck, minst sagt.

Gameiro och Rakitic är lagets bästa målskyttar i ligaspelet, och båda lär nog inte spela. Den sistnämnde är helt borta från spel, medan Gameiro är uttagen till matchen men Bacca kommer nog som vanligt få starta i mindre viktiga matcher. Gameiro kanske får ett inhopp på 25-30 minuter om ens det. Perotti har också hamnat i målprotokollet ett par i gånger, men det sägs att han kommer att vila inför kommande mer betydelsefulla matcher. Ordinarie målvakten Bastos kommer också att vilas då Varas än så länge fått chansen i Europa och kommer med all sannolikhet att starta även imorgon.

Sevilla kan komma att starta matchen på följande sätt:
Varas; Coke, Cala, Pareja, Alberto Moreno; Iborra, Cristóforo; Jairo, Reyes, Vitolo; Bacca

Sevilla är det klart bättre laget i grunden, det är jag medveten om. MEN. Nu snackar vi om Europa League. Där dom mindre lagen har mer motivation än dom större. Sevilla måste först och främst förbättra sin position i La Liga och givetvis prioriterar man den inhemska ligan framför Europa League som inte betyder så mycket. Dessutom har man redan två raka segrar och är i princip redan vidare från gruppen. Ingen måstematch direkt. Sedan är det kanske en liten fördel att Slovan Liberec haft en dags mer vila än spanjorerna. Men jag har inte ens nämnt dem viktigaste faktorerna varför jag inte tror på Sevilla i denna match.

Skadorna. Det urusla bortaspelet. Och att man vilar spelare inför kommande matcher.

Nä, här tror jag helt klart på en skräll. Om Liberec inte lyckas ta samtliga poäng, tror jag att dom kammar en poäng. Estoril gav Sevilla problem, varför skulle Liberec inte kunna liksom. Eller hur?

+0.5 Liberec spelas tungt till 1.90 medan raka ettan spelas lågt till det fina överoddset 3.90!

Lycka till vid rygg!

Twitter @EdinMadrid

master - 23 Oktober, 2013, 20:17

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
winnthebet - 2013-10-24 15:53:03

Denna känns väldigt tveksam, Liberec förlorade senast i ligan med 4-2, hoppar denna:)