Speltips

Speltips Sheriff Tiraspol - Tottenham

Sport: Fotboll Spelstopp: 2013-10-24 19:00 Spela här

Speltips Sheriff Tiraspol - Tottenham
Land: Moldavien Liga: Liga
Odds: 2.025 Speltips: 2 (-1,5)
2013-10-24 19:00 Sheriff Tiraspol - Tottenham 2 (-1,5) 2.025 Polsater

Spelar Tottenham -1,5 när de åker till Moldavien och spelar på torsdagskvällen. Medelinsats.

1. Tottenham 2 2 0 0 5:0 6

2. Sheriff Tiraspol 2 0 2 0 1:1 2

Tottenham har 3-0 mot Tromsö hemma och 2-0 mot Anzhi borta hittills.
Sherifferna har 0-0 mot Anzhi och 1-1 borta mot Tromsö.

Vid seger säkrar Tottenham i princip avancemanget. Detta efter att bara halva gruppspelet är spelat, vilket naturligtvis är imponerande oavsett motstånd. Tror detta är något Villas Boas gärna ser att hans lag gör, då detta inför mer intensiva perioder ger möjligheter till rotation. Nu har Tottenham så pass bred trupp och man har redan roterat en del i matcherna hittills. Men när matcherna inte gäller så mycket och skadorna börjar komma är det naturligtvis skönt att kunna gå ut helt avslappnade.

Sheriff är ett lag bestående av en relativt stor andel inhemska spelare, men spetsen är så att säga outsourcad på en del brassar. Finns väl dock en anledning till att dessa håller till i Moldavien och inte i större ligor. Brassarna ligger runt 25årsstrecket också, så frågan är om de kommer komma så mycket längre i sina karriärer. Som många östlag som är ute i Europa och vevar har man en tämligen överlägsen ställning i sin inhemska liga och har där ett enormt starkt hemmafacit. Sheriff har exempelvis vunnit ligan 12 av de senaste 13 gångerna. Normalt åker de ut i kvalet, två gånger har man dock nått EL:s gruppspelsfas. Skalper mot Twente och Dynamo Kiev är mer undantag. Men när de stöter på hyfsat motstånd på hemmaplan i europaspelet brukar det bli torsk. I somras vann exempelvis Dinamo Zagreb med 3-0 här. Samma Zagreb som sedan åkte ut mot Austria Wien. Basel vann med sanna siffror 2010. 2012 vann Marseille med 2-1.

Vi kan konstatera att moldaviska ligan är av UEFA rankade på 29:e plats. En lista Sverige placerar sig på 24:e plats på. Även Sheriff är överlägsna i Moldavien ska vi ha klart för oss vilket motstånd de stöter på vecka efter vecka. Här är listan: (http://www.uefa.com/memberassociations/uefarankings/country/).
Intressant är också att Sheriff möter serietvåan (fyra poäng efter) With Veris endast tre dagar efter den här matchen. Det spekuleras därför i en del media att coach Veaceslav Rusnac mer har fokus på den matchen och kan kanske rotera lite mot Spurs...

Spanske backen Melli (4/1) avstängd.

Visst kommer Tottenham att rotera, men med tanke på vilken bred trupp man nu besitter kommer det i alla fall att vara klasskillnad här. Tottenham som tidigare säsonger kunde svaja i defensiven ser nu allt som oftast oerhört svåra att forcera. Känslan är att laget trivs riktigt bra på bortaplan där laget kan ställa om. Än så länge är laget inte riktigt tillräckligt samspelt för att forcera parkerade bussar. Tror de kommer ta en bekväm oglamourös seger med ett par bollar ganska enkelt här. Har en bekväm hemmamatch mot Hull på söndag, så någon överdriven fokus inför den behöver man inte heller.


Tänkbara elvor:

Sheriff: Tomic; Thuram, Samardzic, Paye, Metoua; Luvannor, Balima, Cadu, Moyal, Ricardinho; Isa

Truppinfo Tottenham:
Etienne Capoue, Danny Rose, och Younes Kaboul skadade.
Walker, Townsend och Paulinho vilar på hemmaplan.

Svårt att sia om vilken elva Villas Boas väljer, men oavsett vilka som får chansen kommer det bli en stark sådan.

Tänkbar:

Defoe
Lennon Eriksen Lamela
Sandro Dembele
Vertonghen Chiriches Dawson Naughton
Lloris

@nokkan21 på Twitter.

Polsater - 23 Oktober, 2013, 23:13

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
nektergalen - 2013-10-23 23:44:17

Ryggar, har en känsla av att detta kommer sänkas